Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


satz18
(őstag)
Blog

Szóval habár kivezetik az iphone X-et, úgy tűnik idén is megvehetjük változatlan áron az Xs személyében. Így érthető az 1000 dolláros árcimke. Gondolom ha lett volna előrelépés, akkor a tavalyi kedvező árat nem lehetett volna tartani.


nozs23
(tag)

Több ram, jobb kamera, szintet lépett a vízállóság, dual sim. Nem csak a processzorról szól egy telefon (ami amúgy szintén fejlődött).


a.sebi
(őstag)

Aha ! Durvát fejlődött ! Szerintem túl olcsó ahoz képest 🤣


AaronOS
(tag)

Ugyanaz az erő alacsonyabb fogyasztás mellett. Mostanság ebbe az irányba mennek a processzorok, az ilyesmi a nagy szó.


marcarc
(senior tag)

A chip tényleg bivaly. Le a kalappal.


Burt1793
(PH! kedvence)

Na jó, de legalább az aksi lehetne nagyobb, hogy tényleg érezhető legyen valami ebből a kisebb fogyasztásból.


noro79
(tag)

Mint a note9


nozs23
(tag)

Én nem ezt írtam, de legalább nevettél egy jót magadon, haláli volt.


safizoo
(tag)

Fú de jó, hogy gyors a processzor. (Amíg nem lassítják, hogy az új tényleg gyors legyen.)


Dr. X
(fanatikus tag)

Nem ebbe az irányba megy. Az Apple szerint 50%kal erősebb az A11-nél. Úgy tűnik mégsem.


sKie^
(tag)

Majd jon a magyarazat, hogy milyen Holdallas kell hozza, meg ha a felhasznalo vernyomasa epp ennyi, akkor 50%. :))


INGJOKE
(őstag)

Antutun mennyi nyom a gagyi apple?

Xiaomi is the new apple...


a.sebi
(őstag)

A note 9 330 ezer ft ! A puruttyábik iphone fasza liquid kijelzővel 🤣 300 ? Kérdés ?


utomi
(senior tag)

Az Apple szerint a GPU lett akár 50%-al gyorsabb nem a CPU. A Geekbench mióta mér GPUt? Ha már beböfögsz egy ilyet akkor nézz előbb utána. Semmi különös nem történt csak az , hogy -40% fogyasztás mellett hozza a tavalyi szintet. Azt a szintet amelyet egyik cégnek sem sikerült megugrania. Akkor meg minek kellene teljesítmény belei szintlépés CPU fronton. Egyébként lassan kezd rohadt unalmas lenni ,hogy akármilyen Apple hír kijön idesereglik az összes divat fikázó és csak ontja magából a toxic szöveget , valóságra való tekintet nélkül.


nozs23
(tag)

"Akár 15%-al gyorsabb nagy teljesítményű magok." - https://www.apple.com/hu/iphone-xs/

[ Szerkesztve ]


papi77
(PH! addikt)

Amíg azt próbálják elhitetni velünk,hogy a procijuk egy core i5 szintjén van,addig jönni is fognak a kételkedők! ;)


Giovan!
(senior tag)

Az Egyesült Államokban ugyanannyiba kerülnek, a magyar piac miatt meg szerintem nincsenek álmatlan éjszakái Tim Cooknak.


doooo
(őstag)

Nincs kérdése, csak troll. Ha azt mondod kék az ég, akkor ő erre azt mondja, a "Szarszung" bezzeg nem kék. Ignorálni, ignorálni.


utomi
(senior tag)

Hát a Geekbench szerint igen. Amúgy meg mire fel a kétkedés ?


papi77
(PH! addikt)

Talán gondolkodnod is kellene :U
Azonos gyártás technológián egy kb 3w tdp-s mobil proci ugyanazzal a teljesítménnyel bír,mint egy 95w tdp-s? Érdekes lenne!


dilajoska1
(őstag)

Majd jön egy Geekbench frissítés és meg lesz az a 14% :D :D :D

Ha a Geekbench szerint erősebb az i5-nél akkor az úgy is van :D :D

[ Szerkesztve ]


kalimist
(tag)

Talán inkább tájékozódni kellene. A geekbench workload ugyanaz minden platformon tehát a számok összevethetők.

dilajoska: A geekbench leplezte le tavaly a CPU throttling / akkumulátor problémát iPhone-ok esetében mégis azt szajkózod, hogy az Apple fizeti őket? ;]

[ Szerkesztve ]


dilajoska1
(őstag)

Aha akkor azt magyarázd meg hogy egy ugyanolyan cpu-val szerelt mac gép miért dob sokkal több pontot mint egy windows-os gép ha kimondottan csak a cpu-t nézi?
Cpu throttlingon mi a leleplezés mikor köztudott hogy minden soc throttlingol egy bizonyos hőfok felett?

Egyébként én a különböző Os-re gondoltam! Úgy látszik ez is számít a geekbenchnél.

[ Szerkesztve ]


utomi
(senior tag)

Köszönöm szoktam de vajon te szoktál-e ? Néha érdemes lenne mert hidd el sokat segít ! Nem fogok egy trollal belemenni egy ilyen vitába. Sok sikert az életben , hidd el szükséged lesz rá :R


papi77
(PH! addikt)

Ki mondta,hogy nem így van?! Pont ez a probléma!
utomi: Ha már észérvekkel nem tudsz vitába szállni velem akkor egyből személyeskedni kell?

[ Szerkesztve ]


kalimist
(tag)

Arra jöttek rá, hogy az iPhone-ok az akkumulátor kapacitása alapján csökkentik a cpu teljesítményét. A különböző rendszeren elért pontokkal kapcsolatban pedig érdekes módon Linux-on is több a pont ugyanazzal a hardverrel, mint Windowson. :) Kérdezd meg őket miért.


dilajoska1
(őstag)

Ezért írtam hogy Os is számít ;)

Ja igen már emlékszem rá

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Egy szálon hoztak olyan 12-13% javulást, a fogyasztás meg biztosan csökkent. Elmegy, és bőven elég ez mindenre, de szerintem a tervük nem jött össze, volt korábban cikk róla, hogy a vártnál jobban melegszik a chip; így aztán vélhetően beérték kevesebb teljesítménnyel is.


Kokzor
(tag)

Nekem kicsit fura hogy több szálas teljesítményben az Xr kevesebb pontot hoz mint a tavalyi X. Pedig újabb SoC, a RAM meg ugyanannyi.


marcarc
(senior tag)

A RAM csak 3GB az Xr ben.

[ Szerkesztve ]


Giovan!
(senior tag)

A Liquid Retinát ki kell hajtani valaminek ;]


r00r1
(fanatikus tag)

Most néztem meg a laptopom: single 3283, multi 5920
iphone 8 plus-om: single 4236, multi 10276, ios 12 gm...


Kokzor
(tag)

Igen, de annyi volt tavaly is az X-ben és ahhoz képest lassabb. Sőt lassabb még a tavalyi 8-nál is, ami ha jól tudom csak 2 GB RAM volt.

[ Szerkesztve ]


Risard
(senior tag)

[link]
Mit is ér a benchmark teszt. 😂


papi77
(PH! addikt)

Erre próbáltam utalni,de egyből letrolloztak.
Egyébként a note 8 is gyorsabb volt az X nél!


marcarc
(senior tag)

Rejtélyes. Lehet ezt jelenti az R. Nincs más ötletem.


Wade0303
(tag)

"Arra jöttek rá, hogy az iPhone-ok az akkumulátor kapacitása alapján csökkentik a cpu teljesítményét."
Nem erre jöttek rá, ez csak az apple nevetséges magyarázata volt, tudták jól, hogy sok hozzánemértő majd bekajálja. Milyen jó fiúk, kötelező jelleggel lekorlátozták neked a cpu órajeleket az akku állapotának megfelelően na de akkor minek volt ott az akku kímélő mód? Már az első napokban letesztelték ezt csomóan(miután az apple kijött ezzel a kamu dumával) és felrakták róla a videót: jóval kevesebb pontot hozott egy adott cpu benchmark az újabb ios verzióval mint a korábbival, kicserélték az akkut vadiújra és ugyanúgy kevesebbet hozott a benchmark semmi nem változott.
Az apple szándékosan, tudatosan lekorlátozta a SOC teljesítményét a régebbi telefonjain os frissítésekkel, hogy ezzel ösztönözze a sok szerencsétlent az új készülékei megvásárlására.
Az A12 soc egyébként nem nagy szám. A GPU fejlődött, rá is fért mert ebben volt komoly elmaradás a konkurenciától. A modemet majd meglátjuk, abban szintén nagy elmaradás volt. A finomabb gyártástechnológiának hála csökkent a fogyasztás ebben nincs semmi meglepetés, a többiek is ugyanúgy a TSMC 7nanos gyártástechnológiáját fogják használni. A cpu teljesítmény még mindig jó, ennek egyrészt a gyakorlati használatban semmi jelentősége csakis benchmarkokban jön ki, másrészt meg nem nagy kunszt hiszen a chip fizikai mérete 2x akkora mint a snapdragon 835/845 esetében, sokkal több transistor fér el rajta. A normálisan optimalizált droidos készülékek pl. oneplus, pixel, huawei p20 (pro) eddig is pörgősebbek voltak, gyorsabban nyitják meg ugyanazokat az appokat hiába a benchmarkokban jobban szereplő A11-A12. Ideje lenne ha inkább leközölnék, hogy pontosan mekkora akku került az új telefonjaikba.

[ Szerkesztve ]


papi77
(PH! addikt)

Állítólag a SD855 el is volt a kezdetekben valami probléma.


borand
(fanatikus tag)

Note 9-nek fejlődött a procija, nagyobb akkut kapott, megkapta a legújabb kamera párost, új dex, igaz csak 0,1-et, de nőtt a kijelző. + nem drágult egy csöppet sem.


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

Vajon a snapdragon 855 jobb lesz majd egyszálon?

Mármint benchmark progi szerint.


dilajoska1
(őstag)

Érdekes hogy egymagos tesztben a Snapdragon kapja a legkevesebb pontszámot az Exynos és az Apple mögött, ebben a tesztben még is gyorsabb.

https://youtu.be/qjeK72efPV4

[ Szerkesztve ]


Giovan!
(senior tag)

Nem lett drágább az XS sem az X-hez képest, bár sokat valóban nem fejlődött szerintem sem.borand
(fanatikus tag)

Ja, igen, elfelejtettem, hogy nem a mi árunkat kell nézni.

Amúgy a Note9nél még az új hűtést is ki lehet emelni, bár nem tudom, hogy a gyakorlatban ez mennyire érvényesül az erősebb processzor mellett. Lényeg a lényeg, szerintem a Samsung már dinamikusabban fejlődik és szerintem szoftveres sincs már túl sok előnye az IOS-nek, ha egyáltalán még van előnye.


Fryskitt
(PH! addikt)

Nem egészen értem ezt az új verzió = régi telefon lassítást. Egyrészt nekem a 6s 88%-os és nem is lassult be. Másrészt cserélik az akksit, harmadrészt pedig ott a jailbreak és vissza lehet tenni a régit (az androiddal is kell trükközni ennyit, ha nem többet, stb.) Az meg, hogy a CPU nem nagy szám.... hát az A11-hez képest nem, de azért ez még mindig nagyon ott van, és valljuk be, ez azért olyan igazi magyar beszólás volt, leginább azért, mert valóságban még nem sokan láttak működni ilyen telefont. Mindig nagyon tetszik, amikor egy meg sem jelent valamit szarnak kiáltunk ki.
És a benchmark számok - ahogy írtad is - nem lényegesek. Nekem eddig egy telefon sebességével sem volt gond (nagyon régen volt valami LG szemét, de annak már vagy 6 éve), az iPhone-okkal sem.


Wade0303
(tag)

Mar nem lassul be mivel lebuktak ezert mar nem teszik bele a szoftverbe ezt a remek akku kimelo, orajel-visszafogo funkciot. Igen, cserelik az akkut azota hogy lebuktak, elotte jo magas aron csereltek ki. Jailbreaket egy atlag user nem fog csinalni ahogy rootolni sem fognak droidon.
A nem nagy kunsztot arra irtam, hogy meg szep, hogy erosebb egy fizakai mereteiben ketszer akkora chip, sokkal tobb transistorral. Aztan gpu-ban meg igy is el volt maradva es a modem is gagyibb volt benne mindig is. Itt egyesek ugy allitjak be, hogy az apple chipje valami fantasztikus fejlesztes miatt gyorsabb amire csak ok kepesek sot sokan most a 7nanos gyartastechonologiat is nekik tulajdonitjak. Ideje lenne, hogy mindenki felfogja vegre az apple csak a szoftvert gyartja semmi mast.


Fred23
(PH! kedvence)

Alakulhat akár még úgy is, hogy nagyot csúszik az 5nm-re való átállás, nem lepődnék meg!

aprokaroka87:
A SD855 egy szálon nem tud annyit, viszont összességében pont oda várható, ahol az A12 van. Kezdeti eredmények.


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Most akkor az A11 és az A12 is "Bionic" fantázianéven fut? A kisebb csíkszélességen és a nagyrészt ebből következő extra energiahatékonyságon kívül nincs túl sok lényegi különbség a két proci között, jól gondolom?


Sefter
(PH! kedvence)

Most az a mosoly tárgya, hogy egy szintetikus tesztben ugyan azt az eredményt érte el mint az előd..:F
A köpködők használtak akár a régebbi X-et? Mire nem elég?
Nem védem, nekem is kurv@ drága, de még ki se jött, máris fos...?


Fryskitt
(PH! addikt)

Igen. Legalábbis szerintük. :W


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Nem kellet nagyon megerőltetniük magukat. Droidos vonalon csak az Exynos 9810 van egyenlőre ami kompetitív 1 szálon, és azzal is vannak komoly problémák (legalábbis 6 hónapja még voltak, nem tudom javították-e azóta), ahogy arról az Anandtech beszámolt.

üzenetek