üzenetek

hozzászólások


Robert07
(fanatikus tag)
Blog

Na és ez vajon beszélget-e az elvtársakkal? ;]

Viccet félretéve, nem rossz kis kütyük ezek, én is valószínű tőlük vennék ilyesmit, ha nem lenne elég a két USB kamera a HTPC/NAS-ra kötve. A képminőség egész jó, kifejezetten ennyiért, és az app is könnyen kezelhető.


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Kábé ugyanezekkel a funkciókkal és koppra megegyező áron vettem egy hónapja 2 darab Xiaomi biztonsági kamerát, hasznos kütyünek tartom őket, a cikkben szereplő is jó vétel lehet.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Az a bajom a Xiaomi ökoszisztémájával, hogy az eszközök nem képesek lokálisan kommunikálni. Minden utasítás a kínai szervereken keresztül történik. Mégiscsak az otthonunkról, a privát szféránkról van szó.


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

A Mi Home-ban választható a régió, bár abban azért nem lennék biztos, hogy ezzel a szervert is választjuk, ahogy néhányan írják a saját topikjában.


scream
(PH! kedvence)

Én nekem is hasonló problémám volt ezekkel az olcsó WiFi kamerákkal, de végül egy XiaoFang lett belőle, módsított FW-vel, aminek hála a NAS-on (Synology) lévő kamerás alkalmazásból elérem és a NAS-ra is rögzít, de biztonság kedvéért a routerben blokkolva van minden kimenő forgalom rajta. :)


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Tény, hogy így olcsóbb, de én inkább vmi helyi vezérlős rendszert választanék.


fornettisuti
(PH! addikt)

Ez (is) "hazatelefonál"?


PreikeStoleN
(PH! kedvence)

:D
Ezek a sziamiau-k azt csinálják?
A kis 3/3-mas :D

[ Szerkesztve ]


fornettisuti
(PH! addikt)

mernek ra tenni egy nagyobb osszeget, hogy ugy altalanossagban az osszes kinai hasonlo termek azt teszi/probal


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

A Xiaomi nem is tud mást tenni. Az okosotthon rendszerekben általában van egy helyi vezérlőegység, ami az egyes eszközöket rendszerbe kapcsolja, kommunikál velük. Ezek a rendszer legdrágább elemei. A Xiaomi úgy jóárasít, hogy lokálisan nem kell ilyen központi egység, mert az eszközök a központi szerveren keresztül kommunikálnak egymással.


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

És ha azt a routert (szervert) amin kommunikálnak egymással a kamerák, nem kötöm netre? Hanem egy másik routeren állítom be, hogy a routert (szervert) egy adott IP-ről érjem el? Akkor is kommunikál kifelé? Vagy ezekhez feltétlenül kell internet?

Nem tudom eldönteni, hogy melyik a drágább; egy helyi központ, vagy egy több ezer km-re lévő...

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

A "drágát" a kész megoldásokra értsd! A barkácsolásos módszer lehet olcsóbb, csak akkor az eszközöknek kell tudniuk valami szabványos protokollokon kommunikálniuk. Központi egység lehet akár egy málnán futó Domoticz is, ami nem egy drága cucc.


A.K.
(kvázi-tag)

esetleg ha olyan routered van amin lehet beállítani guest networkot akkor oda csatlakoztasd őket így nem látják a belső hálózatodat


Timer
(őstag)

+1, vészmegoldásként én is így tettem. Extra vonalként pedig az érzékeny adatokat tároló helyek (NAS) IP acces listtel is fel vannak vértezve, így oda csak az konnektál, aminek nagyon muszáj.

Kamerát egyébként én pont nem vettem tőlük, csak 1 darabot próbára, de már a szekrény mélyén pihen, mert a német régióba nem lehetett csatlakoztatni, csak kínaiba. Egy légtisztító, egy porszívó, és néhány izzó talán nem fog rólam pöcsös szelfit készíteni, amikor éppen répázom az asszonyt, de a kamera az azért nagyon erősen bizalmi kérdés. Ilyen szempontból a Netatmóra esküszöm, de az nyilván teljesen más árszabású termék. Annak meg lehet tanítani, hogy ne rögzítsen semmit, ha egy ismert arcot lát otthon, és amúgy is helyi kártyára rögzít.

[ Szerkesztve ]


atike
(PH! nagyúr)

Ennyi pénzért jó vétel, de mi a helyzet a biztonsággal...? :)


babu87
(senior tag)

Sziasztok!

Abban tudtok nekem segíteni, hogy honnan tudok "szájbarágós" segítséget kérni? Mert ez a fogom megrendelem a visssről, bedugom és működik" dolog, igen kevés eredmény hozott.
Jelenleg egy sima SIM kártyát kezelő kütyü funkcionál internet gyanánt. Ezzel is megoldható a dolog?
Hogyan lenne a legegyszerűbb, ám de legjobb kivitelezni az otthoni kamera adta előnyöket? A felvétel rögzítéshez egy NAS-ra gondolom szükségem van. (van is egy Synology DS112j-m) Mondjuk igazából, az élő kép távoli elérése lenne a fő cél.
Előre is nagyon köszönöm a segítő kommenteket!! :R

üzenetek