üzenetek

hozzászólások


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Köszönjük a tesztet! :D

Az FM-trasmitter további problémája, hogy pl. Budapesten szinte sehol sem találsz olyan frekit, ahol zavarmentes lesz a vétel. Én ezért vágtam ki a kocsimból - vidéken tök jó volt, de a fővárosban...


Sebhelyes
(senior tag)

"Mindenki tudja, hogy kézből telefonálni tilos vezetés közben. "

Amit minden paraszt leszar, akár van kihangosítója, akár nincs.


Szabcsizz
(őstag)

Mondjuk én automata váltó mellett sosem éreztem se veszélyesnek, se kényelmetlennek. Azóta persze már be vannak szerelve a megfelelő eszközök, azért így sokkal jobb.
A teszt alanyát is szívesen kipróbálnám, jónak tűnik.


Bodrik
(MODERÁTOR)
Blog

Köszi szépen a cikket!

Épp kihangosító keresés közepén vagyok. Jól jött ez a pár sor a készülékről.

[ Szerkesztve ]


JMC
(tag)

Kissé túlárazottnak tűnik azért a szentem, ennyiért már egészen pofás utólagos fejegységet is lehet kapni normális kihangosítóval, ami járulékos pluszként az átlagos gyári fejek zenei képességét jelentősen felülmúlja. Igaz ott azért akadnak egyéb költségek (beépítőkeret, tipusspecifikus iso átalakító (ha nem akar az ember forrasztgani), jó eséllyel antenna-adapter). A beszerelés költségét direkt nem számítom, aki ezt a Densiont be tudja kötni működőképesen az egy fejegység-cserével is elboldogul. Persze ha számít a műszerfal egységes kinézete, akkor nincs más megoldás, így ezeknek a kütyüknek is megvan a piaca.


Pityu89
(fanatikus tag)

Egy hónapja szereltem be ezt a kocsimba. (2010 svájci autó, ott kihangosítóval sem lehet telefonálni, így gyárilag nincs benne, viszont mindent a fejegység kezel, nem opció annak lecserélése)
Fontos dolgot nem említettetek: RDS-ben küldi, hogy éppen mit hallgattunk, vagy hogy hívás történik. RDS textben is tudja küldeni, így nem ugrál a felirat 8 karakterenként.
Ha amerikai szabványra átállítjátok, akkor erősebben ad, így nem recseg az adás. :-)


guriga1234
(PH! addikt)

Drága!

Jabra Drive-ot használok, harmadennyi pénz volt. És nem kell kábelekkel szarakodni, mert van saját aksija, ami nagyon sokáig elég, és hamar feltölthető. A napellenzőre lehet felcsiptetni. FM transzmittert meg lehet 2 ezerért is kapni.


Mercel
(senior tag)

És mindenki hallja a beszélgetéseinket beleértve amit nekem is mondanak, ráadásul az ember önkéntelenül felcsavarja a hangerőt, de ha nem is hallja a villamosmegállók népe miről társalgok..

Jó minőségű headset és csókolom.
(szerintem)


.Szaki.
(őstag)

Ez az amit sose fogok megérteni, nem egy bonyolult dolog párosítani és enyhén szólva kényelmesebb így telefonálni, mint kézben tartva....


Firehand
(kvázi-tag)

Nekem E 46-ben Dension Gateway Lite BT, szeretem jó tudasú készülék, de egyszerre csak egy dolog megy vele.
Vagy navigálsz/telefonálsz vagy rádiót hallgatsz.
Nem tudja azt mint a mai fejegységek hogy ha bejövő hívás van vagy navigáció mond valamit akkor lekapcsolja a rádiót.... majd újra visszakapcsolja a rádiót.
A densionnal át kell váltani, hogy telefonálj/navigálj majd vissza a rádióra...
Szerintem nagyon jó fejegységek vannak 30 k körül amik ezt mind tudják és nem kell váltogatni.

Ennek ellenére meg vagyok elégedve vele, mivel én nem akartam a gyári fejegységet lecserélni így ez a módszer volt a legegyszerűbb. FM transmitter meg egyebek nekem nem tetszettek. De akinek ne gond hogy nem gyári a fejegységek szerintem jobb egy új Bt képes fejegység.

Egy ilyen cikket is szívesen olvasnák.
Vagy akár egy összehasonlító tesztet mi jobb dension vs bt fejegység vs csiptethető kihangosító.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

30e Ft-ért nem fogsz valóban jó navi képes (pl. full androidos, legalább 2GB rammal szerelt) fejegységet kapni... Erős kompromisszumost esetleg.

[ Szerkesztve ]


Firehand
(kvázi-tag)

A dension sem androidos és nincs benne 2 gb ram.
Olyan fejegységet kapok 35 körül ami tudja kezelni Bt-n keresztül a telefont.
Hallgatom a rádiót ha hívásom van lehalkítja a rádiót, felveszem a hívást.... beszélek... majd ha lerakom autómatán visszakapcsol a rádió. Szerintem.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Pardon, akkor félreértés a részemről, én úgy értettem, hogy 30e Ft-ért olyan fejegységre gondolsz, mint a tied. :)


pandemonius
(lelkes újonc)

Kapcsoljak AUX-ra hívásnál? Váltsak frekvenciát?
Felvevéshez és lerakáshoz, tárcsázáshoz ugyanúgy használni kell a telefont, mit nyerek az egésszel?
10-ért kínai, 30-40ért normál BT-s fejegységet veszel, amihez képest ez egy rossz vicc.
a 6 éves LG fejegységemen 2 gombbal tárcsázok a betáplált számok között, egy gombbal felveszem, automatikusan kapcsol a hívás és a rádió között, navigációt rákeveri a rádióra amikor szól. Hozzá se kell érnem a telefonhoz vezetéskor semmiért kb, azt sem tudom melyik zsebemben van.
Ne tákoljunk már könyörgöm, homasita színvonalon, FM transzmitter, aux kábel a fejegységhez, kesztyűtartóban egy plusz doboz... Ezután jön a napellenzőről lehajtható UV filter, a miniventillátor meg a króm kipufogóvég az 1.2-es motorra.


SvenOlam
(újonc)

Nem rossz cucc, de szerintem nagyon sok érte a 30k. Én egy ilyen kütyüvel oldottam meg a kihangosítást:
[link]
Bedugom a szivargyújtóba, aux kábel a fejegységbe és mehet a móka, töredék pénzért.
Tökéletesen műxik a telefonálás és a zenehallgatás is. :)


YAS-dude
(senior tag)

Meg a szépen illeszkedő gyári fejegység helyére bekendácsolt kékledes kínai csoda...


Somatom
(őstag)

Köszi a bemutatót! Valamit nem értek. A Dension -nak az volt a "specialitása", hogy az FM transzmitter jelét a készülék tápján keresztül beküldte az autó elektromos hálózatába. Így a szabványos adóteljesítmény mellett erősebb jelet, azaz tisztább vételt lehetett fogni. Ebbe a kütyübe nem került bele ez a megoldás?

[ Szerkesztve ]


wmerlin
(újonc)

Sziasztok. Volt ilyenem, a forgalmazás első hetében vettem. Imádtam, de sajnos megdöglött az egység, és a Dension nem adott supportot, így váltottam másra. Maga az egység könnyen szerelhető volt, volt benne egy alap sípolás, de ez lehet az autótól is. Ami hiányzik róla az a felvevőgomb.

Feri


kovaszoskeny
(senior tag)
Blog

átvimkézett kinai cucc horror áron. 20 al kevesebb ugyanez alin...


Degeczi
(PH! nagyúr)

Lehet, h tényleg nem hazai fejlesztés, hanem átcímkézett kínai OEM - most épp másik beszállítótól.


Muszklee
(újonc)

Ha jól tudom, Pásztón van a gyáruk. : )


dave_gahan
(fanatikus tag)

Tetszik ez a megoldás. :) Van saját akksija, vagy mindig be kell dugni a szivargyújtóba? Van külön bekapcsoló gombja, vagy a teló automatikusan felismeri ahogy beszállsz a kocsiba? (mondjuk jobban preferálnám ha lenne ON/OFF gombja, így nem kellene állandóan ki be húzni a szivargyújtóból a tápellátását) Már csak az a kérdés, mennyire tapad rücskösebb műszerfalra... :D

[ Szerkesztve ]


SvenOlam
(újonc)

Nincs saját akksija. Vagy a fejegységbe dugod az usb csatit (ha van bemenet rajta),vagy a szivargyújtós átalakítóval a szivargyújtóba (nálam is így megy). Az usb - szivar kütyün két kimenet van,tehát a telefont is tudod közben tölteni. Bekapcsoló gombja nincs, automatikusan csatlakozik, ha ráadom a gyújtást. Nem szoktam soha kihúzni, ha leveszem a gyújtást nem fogyaszt semmit. A tapadás meg teljesen korrekt, nálam egy régi swiftben van felrakva a műszerfalra és az minden csak nem sima és egyenletes. :)
Ja..és adnak hozzá egy tartalék tapadókorongot is. Felvevőgomb, számok léptetése, hangerő állítás, NFC, stabil BT kapcsolat és jó hangminőség. Ezeket tudja és nem 30k. :)

[ Szerkesztve ]


SvenOlam
(újonc)

[link]
Ez kb. ugyanazt tudja, viszont van bekapcsológombja és a szellőzőrácsba is bepattintható. Ja és drágább is.


MrPetya19
(PH! addikt)

A mi kocsink tud telefont kezelni BT-on, de csak hívásokat, és macerás a zenéhez egy plusz aux kábel, szóval ez a megoldás nekem nagyon tetszik.


szetib
(tag)

Én meg erre esküszök. 18€ volt amikor rendeltem, minden telefonommal működött még a zeneszámok váltása is. :)
[link]


djmcs
(újonc)

Nahát ez tényleg csak egy rossz vicc 30ezerért. Pont ennyiért van a JVC nek már BT-s fejegysége ami ettől annyival tud többet hogy:
-Hívásfogadásnál automatikusan átvált bármiről (ezzel együtt zenét leveszi)
-Kiírja a kijelzőre ki hív
-Tudsz hivást kezdeményezni telefonkönyvből, hiváslistából
-Tudod a telefonodon lévő zenéket hallgatni és azok között lépkedni és azok címét is kijelzi
-Kijelzi a töltöttségi szintet és a térerőt
-És az életben nem fog gerjedni az autóval

Azért tudom mert a először a gyári fejegységemet okosítottam fel egy ilyennel aztán fejegységet cseréltem.


Somatom
(őstag)

Nem ugyanaz a kettő. Ha csak a saját autóról van szó, akkor jobb a fejegység. De, ha több autót kell vezetned, és nem tudod, hogy épp mit raknak alád, akkor mindenképpen valami mobilizálható megoldás kell.


Degeczi
(PH! nagyúr)

A JVC-t inkább ne említsük, ütném a BT-s fejegységükkel (KD-X50BT) a fejét a tervezőjének... elképesztő hibákkal, átgondolatlan megoldásokkal teli, idegesítő vacak :W


SvenOlam
(újonc)

Nem jó a link. :N


dave_gahan
(fanatikus tag)

Köszi az infókat. :R
Időközben utánaolvastam, kocsija válogatja, hogy a gyújtás levételével tud-e áramot szolgáltatni a szivargyújtó, vagy sem. Nálam tud, ezért a biztonság kevéért állandóan ki-be kellene dugdosni, ami azért macerás, mert kontakhibás a szivargyújtó, csak bizonyos pozicióban van érintkezés, a zöld leden látom, hogy éppen világít-e, vagy sem. Egy szó, mint száz, az akkus megoldások inkább szóbajöhetnek, amelyeket ritkán kell tölteni - de eléggé szétnéztem és találni ilyen lehetőséget is. :K


Degeczi
(PH! nagyúr)

Egy hozzáértő szerelő (akár amatőr is) pár perc alatt átköti a szivargyújtó aljzatodat gyújtásvezéreltre.


belashx
(fanatikus tag)

Szuper, hogy itt mindenki dobálózik az ugyanennyiért kapható fejegységekkel, de azok minősége erősen megkérdőjelezhető. Nekem nincs komoly cucc a kocsiban, a fejegység egy kb. 10 éves Alpine, ami új áron 50eFt volt, de abban biztos vagyok, hogy a mostani csilli-villi huszonezer forintos cuccokat kenterbe veri. (tapasztalat). Persze itt FM jel van, ami biztosan ront rajta, de CD lejátszásnál marad a jobb minőség, nem is beszélve azokról, akiknek gyári fejegység van, amit nem biztos, hogy érdemes/egyszerű cserélni.

Amúgy jómagam beruháztam egy ilyenbe. Sajna még nem érkezett meg, nem tudok róla nyilatkozni, de reménykedek, hogy nem nyúltam mellé. (Xiaomi is gyártja, csak drágábban),


szetib
(tag)

[link]
A töltője persze ki van cserélve egy minire, hogy ne lógjon ki.


Firehand
(kvázi-tag)

Mi a gond a Jvc-vel pont hasonlót néztem a kocsimba.


Somatom
(őstag)

Sztem eltévesztetted a házszámot. :) Egyébként ugyanaz, mint az összes többi fejegységgel. Fix beépítésű, nem hordozható. Bemegyek melózni, a főnök mond egy rendszámot, én meg beülök abba a verdába. Kezdjem el beépíteni a fejegységet?


Degeczi
(PH! nagyúr)

Az említett JVC X50 egy agyrém, csak hirtelen:
- fél percnél is tovább tart, mire egy mezei, 8 GB-os pendrive-ról beolvassa a mappastruktúrát - és ezt minden kib..ott indításnál meg kell tennie, mert cache-elni? Ugyan már, minek az... Néha lejátszás közben is hosszas "reading" fölirat a kijelzőn...
- még ennél is lassabb (néha percekbe is telik!) mire hajlandó a telefonhoz kapcsolódni. Nem a telefon nyűgje, 5 eddigi típus mindegyikével ilyen hulladék.
- a gyakori funkciók (mint pl. hangon állítások, automatikus állomásbetárazás, másik telefon csatlakoztatása, stb) jól el vannak dugva a menüben, az elérésükhöz min. tucatnyi lépkedésre van szükség. Mi van a menü legelején, mi a legfontosabb az idióta tervezők szerint? Demó mód, gombok színének állítása és hasonlók..


nebancsa
(fanatikus tag)

Nekem Nokia CK-200 az etalon, látom ki hív, és hívás fogadáskor, lekapcsolja a rádiót. [link] Már elég öregecske az enyém, létezik hasonló tudású Kínai klón?


SvenOlam
(újonc)

Teljesen korrekt kis cucc és az ára sem vészes. :)


SvenOlam
(újonc)

[link]
Szerintem hasonló tudással rendelkezik mint a Nokia CK-200 és kb. ugyanannyira túlárazott. :D

[ Szerkesztve ]


nebancsa
(fanatikus tag)

Jah hát ez sem kínai clon. :)


pandemonius
(lelkes újonc)

Miért veszel kék ledes kínait? Akinek van pénze majomra legyen pénze banánra is, normalisat kell venni, van választék bőven.


peti634
(újonc)

A munkaszerződésem szerint itt dolgozok a Densionban, minden nap bejárok dolgozni, és úgy tudom pesten élek:D
És igen, pásztón van a gyártás, abból esetleg fontos, hogy nem kína ez se.

üzenetek