Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Palibá
(tag)

Bon, Mitől dupla? A kivágás közepén lévő fika, bocs, firkavonaltól?

Szerintem eljutunk oda a notch félszigettől egyre lejjebb csúszó kamerával, hogy a képrnyő közepén lesz a haszontalan lyuk, mert ott kevésbé zavaró :D. Meg hát egyedinek is kell Lennin!

Hátlapi Eink, azt el lehet felejteni a szelfikamerát, villanóstul! És még egyéb szempontból is hasznos lesz. Lássátok az orosz példákat! :)

Bárcsak azokat majmolnák ennyien, mint a sok ökörséget.

Hajlítható, sőt, galacsinná gyűrhető YotaPhone-t mindenkinek! ;)

[ Szerkesztve ]


Roaming
(senior tag)
Blog

az e-inkes YotaPhone valóban jó, még ebook olvasóként is használható/használható lenne. :)


somogyib
(őstag)
Blog

"látszólag két, szorosan egymás mellett elhelyezkedő lencsének..."

Látszólag. És egyébként minek kellene ovális lyuk egy darab kamerának.

Az Ice universe írja a twitteren, hogy "LG's screen Hole patent, dual camera in a Hole."

[ Szerkesztve ]


Stabi83
(kvázi-tag)

Le a Notchal!!!
Éljenek a lyukas mobilok!!! :D
Ez már nevetséges komolyan...


somogyib
(őstag)
Blog

Így legalább tényleg helyes lesz a szenzorsziget elnevezés, mert eddig ugye csak félsziget volt. :)

[ Szerkesztve ]


fornettisuti
(PH! addikt)

Hármas fúrószárral nekimegyek a lyuknak, hogy a kulcskarikának meglegyen a helye. Ez a praktikusság kérem szépen!


pusszycat
(PH! kedvence)

Lehet csak egy kamera meg 3d szenzor,difu vajon merre?


Stabi83
(kvázi-tag)

Esetleg a beszédhangszóró lehet még ott.


Polarstar
(PH! nagyúr)

De ismerős!

Azt régen nem hangszórónak hívták valaha?


somogyib
(őstag)
Blog

Bárhol neki mehetsz a képernyőnek hármassal, de ha előfúrat kell, akkor helyes a meglátás. :D

[ Szerkesztve ]


Malák
(újonc)

Szerintem hülyeség.
"Nem zavaró", hát persze. Engem zavarna, sokkal jobban, mint egy fékony felső / alsó káva. Bár a kicsúszó előlapi kamera talán eddig a legjobb, mert azt jónéhányan úgyse használjuk, tehát olyan, mintha nem is lenne, de ha valamiért mégis kéne, akkor ott van.
Érthetetlen, hogy miért a notch terjedt el és miért ilyen hülyeségekkel próbálkoznak. (jó, nem kell megmagyarázni, nyilván az apple miatt sikerült ezt ilyen széleskörűen megvalósítani, ami kicsit megbocsáthatatlan részemről.)


gproject
(fanatikus tag)

judas13
(őstag)

Andy Rubin a főbűnös(?) iPhone csak szintre emelte a félszigetet. Most már csak a szánalaom megoldások nyögvenyelős, röhejes változatait látjuk.
Mindenesetre ha az óriás félszigetből egy aprócska kis sziget válik - ahogy fent is írták - az csak egy plusz szög lesz a noccs koporsójába. És az jó.

Persze a legjobb az lesz ha szigetek, félszigetek, és különböző helyre nyomorított körök nélkül hozzák majd egyszer a mobilba a funkciókat.

[ Szerkesztve ]


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

Sőt, biztos is, hogy az. Nagyobb a valószínűsége, hogy ez egy csúsztatható telefon lesz (lenne).


zdanee
(őstag)
Blog

Majd ez a notchos hülyeség is kimegy a divatból, mint a felesleges vékonyitgatás az akku és a jack-port kárára. Ó, várjunk csak! B@sszus...


kiskeni
(újonc)

Egy dolog jut eszembe most: képernyő alatti ujjlenyomatérzékelő. Mert mi is ez pontosan? Optikai ujjlenyomatérzékelő, azaz kamera megtámogatva egy LED fénnyel és érzékelővel. Mi is benne a jó? Ha az ujjlenyomatérzékelőkhöz hasonlítjuk, akkor semmi. Lomhább, érzékenyebb, viszont kijelző ALATT VAN és NEM LÁTSZIK. A kamera, ami ennyire el van rejtve. Na ugye, hogy lehet notch nélkül is élni. Ehhez plusz egy előny, hogy ma már szinte minden komolyabb telefonban ott figyel az AMOLED kijelző, szóval technikailag megoldható lenne, hogy a kijelző kamerát érintő része kikapcsol a szelfizés idejére. Ha már kijelző, a beszédhangszórót is el lehetne tűntetni. A Samsung mutatott már be olyat, ami a kijelzőt rezegtetve hoz létre hangot. Adtak is neki valami frappáns elnevezést, de most nem jut eszembe. Az értesítési LED is lehagyható, szerintem az AMOLED miatt maga a kijelző is helyettesíthetné azt. A fényérzékelő/közelségérzékelő/3D arcfelismerő/íriszszenzor meg akár szintén tehetne egy próbát a kijelző alatt, szerintem ez is kivitelezhető lenne. Remélem az S10 elhozza ezeket a megoldásokat, azzal nagyot is robbantana.


SlayR
(senior tag)

Samu utóbbi 1,5-2 éves "munkáját" elnézve majd bekattan náluk, hogy terelgessenek mindenkit a hajtogatós telefon felé, és majd az eddiginél is a nagyobb semmit hozzák létre "flagship" címkével..S8 óta mindig ígérik a "FOORRRADALMI" "robbantást" :D

[ Szerkesztve ]


judas13
(őstag)

Így van nagyon remélem, hogy alapvető változások végre egy új irány fog majd kibontakozni a 10-es kiadásakor - és ezzel párhuzamosan biztos vagyok abban is, hogy a többi mérvadó gyártó szintén meglépi majd azt amit meg kell lépnie. Szeretem a LED-et de AMOLED esetében tényleg lehagyható ott az Always On Display funkció.


Anulu79
(PH! addikt)

Jó lesz a lyukas mobil. Legalább rá lehet majd fűzni a kulcskarikára. :DDD


aelod
(PH! kedvence)

Az véletlen nem a xiaomi volt az első mi mix-el? Nem volt a legjobb megoldás.


Stabi83
(kvázi-tag)

Ez kialakuló gyakorlatnak látszik a samunál.
Mindíg van egy köztes javított generáció.
Az S6E volt a nagy dobás aztán az S7E javította a hibáit.
Jött az S8 és most az S9 pedig azon reszelgetett, ha ezt a sémát követik akkor az S10 megint nagy dobás lehet az S11 pedig annak a finomhangolása.


kiskeni
(újonc)

Az a fajta beszédhangszóró-helyettesítő más volt. Piezoelektromos kerámiavezetőt használtak ott, meg igen, eleve kerámiáról van szó. https://www.youtube.com/watch?v=HXAFk2r9kgs - kis kutatással elő is ástam a videót, amiben láttam a technológiát. Ha elhisszük a videósnak amit állít, akkor elvileg ez a "Sound on display" egy jobb megoldás, mivel tisztábban szól, mindemellett kellően hangos is. Persze ebben a videóban egy rakat más újítás is van, érdemes őket megnézni, némelyik akár hasznos is lehet.


aelod
(PH! kedvence)

Azért egy ilyennel nem lehet jó fontos dolgokat megbeszélni egy hirtelen bejövő hívás esetén délután a hungária körúton :N Szkepticizmus maxon. Majd a tesztek eldöntik.


kiskeni
(újonc)

Nyilván, majd meglátjuk, hogy mennyire hatékony a technológia. Az a gond, hogy emberünk a videóban nem tette oda a kamerához a telefont... Valami preview-szerűt legalább tapasztalhattunk volna úgy. Sajnos nem is találtam semmit, amiben hallható lenne működés közben az SoD.

[ Szerkesztve ]


Stabi83
(kvázi-tag)

Sajnos ezeknek a technológiáknak az egyik legnagyobb előnyük itt a hátrányuk is egyben. A hang ezeknél a sugárzóknál nagyon nehezen fókuszálható, ez pl egy hangszórónál tök jó mert nagyobb teret nyit a hangnak, egy telefon viszont arra szolgál hogy te halld de alapesetbe más ne.


Blizzardking
(őstag)
Blog

Nagyon szépen összefoglaltad, mit hogyan lehetne elhagyni. Már csak egyetlen kérdés maradt:
Mi a f@sznak?


kiskeni
(újonc)

Mert baromi szép? Mert oly mindegy, mivel a keretnélküliségi lavinát a Xiaomi a Mi Mix-el elindította és nincs megállás? A gyártók mindenképp ebbe az irányba fognak elmozdulni, de ha már így döntenek, akkor csinálják azt hatékonyan. Jó, mondjuk a szépség kérdése eléggé szubjektív, nekem pl. tetszik (de nem a notch). Jó, lehet mondani, hogy ott az Essential, mint elsők közötti a keret nélküli világban, lehet azt is mondani, hogy még előttük is ott a Crystal Sharp valamikor 2013 körül, de globális szintű megmozdulást a dizájn felé szerintem a Xiaomi tudott elérni.


aelod
(PH! kedvence)

Jó, lehet mondani, hogy ott az Essential

Ami csúnyán meg is bukott. Pedig mekkora volt az arc...


Blizzardking
(őstag)
Blog

Nincs is fontosabb dolog a világon, minthogy az ember számítógépe baromi szép legyen. :K

"A gyártók mindenképp ebbe az irányba fognak elmozdulni..." Ne azt mondd ami szerinted lesz, hanem amit szeretnél. Azért tudnak bármit megtenni, mert az emberek nem a saját igényeiket fejezik ki, hanem zsigerből elfogadják az összes baromságot. Legalább addig jussunk már el, hogy kimondjuk mi lenne a jó. Mindez nemcsak a telefon vásárlásra igaz, hanem az egész életünkre.

[ Szerkesztve ]


kiskeni
(újonc)

"Mert baromi szép?" Ha ezzel nem mondtam el, hogy én örülök a keret nélküli dizájnnak, hát akkor oké... Valahogy mindig is az egyik álmom az volt még mikor kisebb voltam, hogy egy üveglap legyen az egész telefon. Az is tulajdonképpen keret nélküli és le merem fogadni, hogy az a végső cél. Egyébként meg nem mindenki csak a funkcionalitást tekinti elsődlegesnek, van akinek a dizájn is fontos vagy az a fontosabb.
Életviteli tanácsadást pedig nem kértem, sőt, eléggé off-nak hat.

[ Szerkesztve ]


kiskeni
(újonc)

https://youtu.be/a1OUaxl2iiI - a videós maga nem tetszik, de valami ilyesmi mozgolódás megindult, amit felvázoltam. Ha a szivárogtatás igaz, persze akkor, ami miért nem lehetne igaz. A kijelző alatti szenzorok kivételével mindenre láttunk már példát ugye. Jó, ultraszonikus impulzusokat használó ujjlenyomatolvasót még senki sem villantott, de ha ezt a Samsung meglépi, akkor viszlát hátlapi szenzor. Mindenki ezt fogja használni azért, mert ez a jelenlegi hagyományos szenzoroknál is biztonságosabb.


Fryskitt
(PH! addikt)

Elég fura megoldás. :F

üzenetek