Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


gabor7th
(őstag)

Az ilyen társadalom elég sérülékeny, hisz a technológia amit használ szintén az menthetetlenül; nemrég derült ki, hogy még az amerikai haditechnikát is gyerekjáték széthackelni: link

A biometrikus azonosítás se biztonságos:

"A vírus a biometrikus azonosítást is át tudja verni, ha van ilyen hitelesítésre szolgáló eszköze az ügyfélnek, a CamuBot üzemeltetői egy saját driver telepítésével egyszerűen lenyúlják az ügyfél biometrikus adatai által generált kódot és felhasználják a belépésre."

[ Szerkesztve ]


gabor7th
(őstag)

A biometrikus azonosítás amúgy is értelmetlen lesz hamar, amint minden okostelefon azt fogja használni, mert azokon keresztül ezeket az infókat ellopják és ezeket nem lehet majd megváltoztatni mint a PIN-kódokat.


Polarstar
(PH! nagyúr)

Elképzelhetetlenül pesszimista vagy, de valahogy "mindig" van valami "malőr" ami elgondolkodik az ember ezen a sok egymáshol láncolt kapcsolaton. A legutolsó, tartósan memóriában maradó kártevő igencsak kényes dolog.

Továbbra is figyelemmel kisérem a "nem itteni" oldaladat. :R


Pete55555
(PH! kedvence)

És mi van az egy petéjű ikrekkel? Vagy a véna ott is más?


gabor7th
(őstag)

Igazából ők is beismerik, hogy nem megy:

"Nem tudnak mit kezdeni a hackerekkel az amerikai bankok"

A kriptopénzekről is vannak durva elemzések híres szakemberektől, de valahogy az emberiség nem viselkedik értelmesen és megy tovább a zsákutcába:

"A kriptodevizák világa egy "bűzölgő pöcegödör," aminek semmilyen fundamentális értéke nincs "

Tárgyilagosabb elemzése: link.


Polarstar
(PH! nagyúr)

Ez nem az első értelmes magyarázat, mindenesetre érdekes lenne, ha a nagy keleti (iszlám)államok ebbe belemásznának és belesülnének. Én elveszettem az érdeklődésemet a kriptovaluták iránt.


lenox
(PH! addikt)
Blog

Tok jo, hogy telelinkeled fizetos tartalmakkal a topikot.


Polarstar
(PH! nagyúr)

Hopsz, és de!

A portfolió érdekes. Egyszer bent hagytam egy cikket a böngészőben, mikor újra megnyitottam - mondom, már van időm rendesen belemélyedni - erre fizetős tartalom.

Ez nem az ő hibája.

Valahogy nekik is fent kell tartani a szervereket, fizetni az újságírókat stb...


gabor7th
(őstag)

Ja bocs... ti nem tudjátok nézni. Blogomon megvannak a lényeges idézetek, de azt nem linkelhetem. Amúgy nem mind olyan.


hemaka
(PH! nagyúr)

Nem rossz, de egy arcot eltarolni kevesebb adattal jarna ezek szerint? Hm.
A higeniaert kulon pirospont.


Samott
(senior tag)

Lehet technologiai szempontbol megkozeliteni a kerdest, de errol se szabad megfeledkezni: Meddig vehetjük még készpénznek a készpénzt?

"A fizikai készpénz ugyanis az effektív kamatcsökkentés tekintetében áthághatatlan korlátokat állít a monetáris hatóság elé. Lehetetlenné teszi, hogy a jegybank igazán méretes negatív kamatot alkalmazzon, hiába látja ennek szükségét. ... A monetáris illúzió működésének megfelelően, akik békésen eltűrik a 2%-os inflációt és a 0%-os kamatot, nem tűrik el a 0%-os inflációt és a -2%-os kamatot, hiába eredményezi mindkét eset a pénzük vásárlóerejének ugyanakkora mértékű romlását. Az, hogy nem tűrik el, a gyakorlatban azt jelenti, hogy berohannak a bankba, és készpénzben kiveszik a számlájukról a pénzt. Ha ez tömeges, akkor a pénzügyi rendszer összeomlik. A komoly negatív kamatok alkalmazásának útjából tehát előbb el kell takarítani a fizikai készpénzt, ennek hasznosságáról pedig előzőleg meg kell győzni a közvéleményt."

[ Szerkesztve ]


apatyas
(Korrektor)
Blog

Le vannak maradva. Kínában a fizetések jórésze Wechat vagy Alipay alkalmazásokban tárolt pénzzel történik, QR kódok telefonfotós beolvasásával és az arra a címre küldött összeggel rendezve a vásárlást... Vannak olyan helyek, ahol már CSAK így lehet fizetni, a papírpénzzel nem tudnak mit kezdeni.


Avicularia
(PH! kedvence)

Nálunk svédben van a legkisebb készpénzforgalom a világon, de már itt is látják, hogy nem annyira jó dolog.
[link]
Mondjuk az túlzás a cikkben, hogy a legtöbb bolban étteremben nem fogadnak el készpénzt. Viszont a bankokban megszűnt a készpénz, szóval hiába van akármennyi pénzed heti 15000 koronát (kb. 1500 EUR) tudsz kivenni automatából és csókolom.


bbgabor
(újonc)

Orwelli.


runingman
(kvázi-tag)

Haladunk afelé hogy semmi de semmi nem lesz a mai "gazdasági rendszer" mögött, csak azok akiknek lesz joga virtuálisan számokkal játszani, és létrehozni nem létező fedezettel rendelkező összegeket (ja ez már most is így megy!)… a pénzt úgy ahogy van meg kellene szüntetni!


hemaka
(PH! nagyúr)

Azt lattam, eleg jo cucc. Paypal is csinalhatna olyasmit, ha meg nincs nekik.


pusszycat
(PH! kedvence)

Más bizony, mint ahogyan az ujjlenyomatuk is. :K


Demizson92
(senior tag)

Én csak ennyit fűznék hozzá:

„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.”
‭‭Jelenések‬ ‭13:16-18‬


gabor7th
(őstag)

Vagyis ha küzdesz ez ellen a módszer ellen, akkor lehet, hogy elősegíted a prófécia beteljesülését. Amúgy én mintha tetoválásra emlékezték.

Amúgy logikus is, már ha elfogadjuk a Sátán létezését. Tudjuk, hogy a Sátán a világ legokosabb teremtménye. Miért is építené a Sátán a világ legokosabb teremtménye a hatalmát egy ilyen sérülékeny rendszerre amit bármikor bedöthetnek? Egy olyan megoldásban ahol rajtad egy tetkó van csupán és nem férsz hozzá te magad a rendszerhez... ez sátáni ezt nem lehet csak úgy meghackelni. A Sátán csak azért akarna ilyen rendszert kiépíteni, hogy az egészet beomlassza, mert ő mivel rendkívül okos, tudja hogy baromság lenne ilyen sérülékeny dologra építeni, ilyen hülyeségre csak az ember képes...


Demizson92
(senior tag)

Nem szeretnek vitakba bocsajtkozni, nem kell elosegiteni azt, ami meg fog tortenni. Azert masoltam be, mert a sok ember alltal mesekonyvnek tartott iras beteljesedik.

Kerdesedre valaszolva valoszinuleg azert, mert az uralma alatt fogja tartani.
(Mobilrol)


pusszycat
(PH! kedvence)

Atyám,tekints le nyájadra,mert elkelne egy update. :DDD


Polarstar
(PH! nagyúr)

B.szki!! :C :C :C :DDD :DDD :DDD


Piftuka
(PH! addikt)

Hmmm....


apatyas
(Korrektor)
Blog

Milyen elavult, az enyém már agyimplantos :)


Piftuka
(PH! addikt)

:)

Ha esetleg nem ismered... a "Lopott idő" című filmből készült a kép.

Érdemes megnézni, mert elgondolkodtató. A fő motívum az, hogy a jövőben az emberek fizetőeszköze az idő.

Jelen cikket olvasva úgy éreztem, ide illik...


apatyas
(Korrektor)
Blog

Meséltek róla, érdekes agyszülemény lehet. Nekem erre nincs időm ;)


pusszycat
(PH! kedvence)

Olyan nincs. Én 3 x láttam. :)

üzenetek