Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


joey04
(Jómunkásember)

Hát igen, tudni kéne mekkora volt a kezdőkészlet, mert enélkül nem lehet megítélni, hogy valóban nagy volt-e rá a kereslet.


wesder
(PH! kedvence)
Blog

Elvitték azt az 1000db-ot?


Fred23
(PH! kedvence)

Lehet, annyi sem volt! :D

Füst és keréknyom ilyesmiért? ;]


Blizzardking
(őstag)
Blog

Remeg a csávó úgy erőlködik. Ha én így remeghetnék, bármire csomót kötök.
Ez nem mérés, nem teszt. Egy csávó ahogy izzadva tönkrekúr egy telefont. :(
Tudom hogy szokás hájponli ezt a f@szkalapot, de én már rohadtul unom hogy élet halál ura legyen valaki egy nyomorék vésővel.


Fred23
(PH! kedvence)

Kicsit túlzás, amit csinál, de szerintem hasznos. Mikor azt látom, hogy egy IP68 minősített teló kis nyomásra / hajlításra is feldobja a hátlapot a gyenge ragasztás miatt, vagy hogy egy gyártó a bőven 200k feletti készülékéhez az 1$-ral olcsóbb -és gyengébb- alumíniumot választja, nekem értékes infó.

Ez nincs 1000$ sem, és mégis meg tudták csinálni normálisan.


Eugene Roe
(senior tag)
Blog

Mintha a csávó tehetne arról, hogy egy dollármilliárdos iparág képtelen volt létrehozni egy olyan mérési eljárást, ami hitelesen tudna választ adni a felhasználók azon aggodalmára: Vajon szétesik a rakás s**r telefonom 400 ezer ft-ért, ha picit ráülök, vagy mellé teszem a slusszkulcsot?

Vagy az is lehet, hogy az ellentétes a gyártók profithajszolásával, és mindenből mindent kispóroló hozzáállásával?

Nem is értem, hogy képzeli ez az ember, hogy egy kamerával és 50$-nyi eszközparkkal választ ad arra, amire $ milliárdok képtelenek :) vagy nem hajlandóak.

[ Szerkesztve ]


joey04
(Jómunkásember)

:R


Postas99
(fanatikus tag)

Lehet csak 4 db volt és csak a barna FÉKnyom maradt. :)


Barkin
(PH! addikt)

4 db volt és már az sem titok, hogy kik a szerencsések.


sKie^
(tag)

Persze, mert kezzel kell elhajlitani. Ha raulsz, 60-70 kilo megy ra, az nem remeg es erolkodik, hanem keresztbetori az egeszet. Ez meg azota slager, miota az ilyen hatarsz@rok, mint a 6Plus meghajoltak az emberek zsebeben.
Mindenki jobban jar, ha van valaki aki elore kiprobalja ezt az opciot is. De persze ez nem jon at mindenkinek.


Blizzardking
(őstag)
Blog

Nem azzal van problémám hogy a csávó próbál bemutatni valamit. Hanem azzal a szubjektív dilettáns megoldással amivel évek óta tolja. Két féltéglából egy golyós présből meg egy spirálrugóból egy nap alatt csinálok olyan erőmérőt ami mér. Az hogy kézzel tekergeti az nem mérés. És sajnos még az igény sincs meg benne, hogy fejlődjön, fejlessze a szerkóját. 2056-ban a tolószékben is kézzel fogja tekergetni, mert a nézettségen kívül semmi nem érdekli, és így is hányan el vannak tőle ájulva.
Ennyi erővel ha a szívem csücske ájfónt kéne tesztelnem, rezzenéstelen arccal kettétörném mint a szart, ha meg egy számomra szimpatikus telefont, akkor meg vérző gejzírek pattannának ki a tenyeremből és lassítva mutatná a kamera ahogy remeg a fülcimpám az erőlködéstől.
A karcolgatás ugyanez. Valami erőmérőt illene rátenni a keménységmérőre, mert nem mindegy hogy simogatja vele vagy gyalulja mint az állat. Ez egy teljesen antitudományos, mindent készen bekajáló embereknek készült megélhetési mónikashow, mert ebben van a lóvé a csákónak.
Senkiben nem merült még fel a kérdés, hogy az hogy ő kézzel hajlítgatja teljesen szubjektív, nem reprodukálható, unprofessional bohóckodás?

Szerk - akkufeszültséget sem úgy tesztelnek hogy nyalogatják, hanem ráakasztanak egy feszültségmérőt. Hátha így érthető.

[ Szerkesztve ]


DDA40X
(tag)

Van igazság abban amit mondasz. Nem is kevés. Valamiféle hitelesnek mondható mérés kellene ide is. A képernyő karcolásnál én sem tudom eldönteni, hogy mennyire nyomja rá, vagy nem nyomja rá azokat a szarokat. Mert az egy dolog, hogy különböző keménységű tűk, de a többi adatot kb semennyire nem ismerjük.
Magának a tesztnek a létjogosultságát gondolom te sem vitatod. Csak nincs semmiféle összehasonlítási alap sem, és adatbázis sem, és hát hiteles mérőeszközök sem.
Persze valamennyire örülök neki, hogy van aki legalább ennyit megtesz. De ahogy mondod te is, fejlődhetett volna már, mivel nem kevés pénzt gyűjtött már össze a kis hobbijával gondolom.. :U


Blizzardking
(őstag)
Blog

A Mobilaréna stábját rendszeresen meggyanúsítják tagok, hogy keni őket ez az amaz cég, Zack pedig a giga nézettségével meg sem próbál ezirányba elmozdulni. Csak nekem furcsa ez? Minél többen nézik, minél nagyobb a hatása a csatornájának, illene annál nagyobb mértékű objektivitásra törekednie. A teszt létjogosultságát természetesen nem vitatom, de már túlnőtt a srác a sufni szinten. Ha marad sufni eszközöknél, akkor vagy lusta, vagy igénytelen, vagy kenik.


turbulencia8
(PH! addikt)

Alapbol a hajlitoszilardsagra is tobb eljaras letezik (pl. 3, 4 v. 5 pontos), de akkor a mobilgyartok is csak arra a szabvanynak felelnenek meg (mint a VW stb. dizelmotorok), ami az egyeb valosagos tenyezoket kizarna.


Fred23
(PH! kedvence)

Mondjuk ez a "szubjektív dilettáns megoldás" annyira azért nem szar, mint aminek tűnik! Lehetne valóban jobban csinálni, de a pontatlansága nem olyan szörnyű, ha direkt nem akar csalni. Az a szorító- és hajlítóerő, amit kifejt az egyes telókra, nagyjából konstans lehet. Aki régi mérleget szorított már kézzel, az tudja, hogy nagyjából mindig ugyanannyira képes, illetve azt is, hogy egy bizonyos -nagyobb- erőkifejtés nagyjából hány kilót fog majd jelenteni a mérleg kijelzőjén. Kicsi erőknél valóban lehetünk sokkal pontatlanabbak, de ahogy közeledünk a maximumunk felé, egyre csökken a mérési pontatlanság. Ha tehát tényleg odateszi magát, viszonylag pontos lehet ez a baromira szubjektív mérés is. (Más példával, ha valakinek 100 kiló a maxa fekvenyomásban, az simán, könnyen kiérzi a 99 és a 101 kg közti difit. Ez saját tapasztalat is. :D Viszont az 50 kg-ot már nehezebben határolom el az 55-től ebben az esetben, mert nem ahhoz vagyok szokva.)

[ Szerkesztve ]


Totheground
(PH! addikt)

Annyira, de ANNYIRA semmitmondoak ezek az "X masodperc alatt kelt el" dolgok a keszlet merete nelkul. Vagy ha osszelegozok valamibol egy darabot es egy haverom megveszi, lesz belole cikk, hogy 1mp alatt a teljes keszlet elkelt?

[ Szerkesztve ]


ak76
(senior tag)

Pontosan,ahogy mondod.. :C


Blizzardking
(őstag)
Blog

"egy kamerával és 50$-nyi eszközparkkal választ ad arra, amire $ milliárdok képtelenek"

De nem ad választ. Pont ez az. Ki garantálja, hogy ugyanakkora erővel tekergeti az ájfónt, a HTC-t és a Samsungot? Az hogy közben szépen néz? Nekem ez kevés. Én mutatót akarok látni és valamit ami reprodukálható. Minden más kb háziasszonyok tereferéje a zöldségesnél.
- Te ez a barack olyan puha!
- A múltkori ehhez képest félpuha, de picit keményebb volt!

Totheground - ennyi idő alatt ájfónból ugyanennyit visznek vissza... Lol

[ Szerkesztve ]


tom956ster
(fanatikus tag)
Blog

+1


Butcher82
(senior tag)

Nem tudom mekkora lehetett a kezdőkészlet, de ennyi pénzért elkapkodni egy Oppo-t, egészségükre. :)

A hajlításról meg annyit, elhiszitek, hogy a melós Z3 Compactom bírja a 100 kilómat farzsebben a 5.9"-os Redmi 5 Plusom meg nem? Viccet félre téve, ugye trend a minnél vékonyabb ház és nagy(obb) kijelző, higgyétek el, szinte mindegyik hajolni és törni fog, szerintem felesleges ezt "tervezni" és mérni, vigyázni kell és ennyi.

[ Szerkesztve ]


Blizzardking
(őstag)
Blog

Nézd meg mi megy a kamerás képességeknél meg az oprenszer verzióknál. Felnőtt emberek képesek 3 éves gyerek szintjén zokogni meg dühöngeni, mert nekik a legújabb és a legjobb kell, és közben nem fogják fel, hogy a legújabb általában nem a legjobb, és ha összejönne valami amire irtó büszkék, 2-3 hónapon belül jön valami, és kezdődik az egész elölről. Nyilván igazad van, hogy vigyázni kell. Ez a hajlítás dolog csak egy újabb fajta üzemanyag az "én vagyok az istencsászár" dedós játszmához. Mellesleg amikor rohadt drága és "prémium(nak képzelt)" telefon konyult mint az öregapám f...a, akkor hirtelen egyáltalán nem volt fontos a hajlítgatás.


pcmagic
(kvázi-tag)

Gondolom te a minden napjaidban, egész nap csak csűröd csavarod a telefonjaidat, mint a videón a csávó, kb semmi értelme ennek a tesztnek.
Ki az az ember a földön, aki ilyen körülmények között használna, egy ilyen drága telefont.. :F
Ami viszont biztos, hogy ez a find X mellett, minden ma kapható telefon kb Frédi/Béni-nek néz ki.. :DDD


Fred23
(PH! kedvence)

Csak igényesebb vagyok az átlagnál az anyagminőségre is. Ennyi pénzért ne csak a kinézet legyen megfelelő!


Butcher82
(senior tag)

Nem hiszem, hogy az igényes anyaghasználat megoldás erre, az alumínium is hajlik, a "premium" üvegek is törnek-repednek, maradva a farzsbes példánál lehet a műanyag még a legjobb választás mivel az rugalmasabb talán, de csak tippelek nem szoktam ugye tesztelgetni :) . Amikor Iphone 6-nál kirobbant - számomora nonszensz - hajlítási pánik, voltak akik azt mondták bezzeg az 5S,az bírja, de kérem szépen az jóval "vaskosabb" készülék, mint pl. az én Z3 Compact-om, no de mindegy.

Bár... ha adamantiumból lenne a középső keret... :D

[ Szerkesztve ]


joey04
(Jómunkásember)

miután gyűlölöd az almát, gondolom a 6 vagy 6 plusra gondoltál az utolsó mondatodban. most abba bele sem megyek, hogy ott is kiderült az igazság, mint az i4 antenna hisztinél, de az viszont egyenesen fail, hogy ott nem számított, hiszen pontosan azóta lettek felkapva a hajlításos tesztek. ha nincs az a kamubotrány, akkor ezek a videók nem léteznének, vagy legalábbis a hajlítás tuti nem lenne bennük.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Műanyagból szerintem lehetne jót csinálni, viszont az meg azért tűnne gagyinak, mert jobban karcolódna. Ha kell a vezeték nélküli töltés, a legtöbb ember inkább szavaz szerintem az üveg hátlapra a műanyaggal szemben. A gyártók örülhetnek, hogy az üveg lett a prémium! :D Jelenleg én a fémet választanám vezetéknélküli töltés nélkül, ha lehetne, de már alig van gyártó, aki ilyet csinál, ráadásul ez csak egy szempont a sokból.

Kerékpároknál is ez volt, amikor bejött az acél helyett az alumínium meg a karbon. A karbon nem bírja az ütődést, törik, viszont könnyű, az alumínium pedig az acél és a karbon között van ilyen szempontból, de nyilvánvalóan visszalépés az acélhoz képest. Mindegyiket fejlesztik, és szerintem mégsem lesz egyik sem olyan ütődésálló, mint az acél. Viszont nem véletlen, hogy a kezdeti alumíniumötvözetet már régen elfelejtették, lett jobb, erősebb, ütésállóbb. Régebben elég sokszor tört el az alu váz egy hirtelen, nagy terheléstől, mára már lényegesen előrébb vagyunk; ez a folyamat fog lejátszódni a mobilok alumíniumötvözeteivel is, nem véletlen, hogy marketinget is építenek a jobb alapanyagra időnként egyes gyártók. Csak nem mindenkit érdekel a téma, sokaknak ez a fejlődés unalmas, illetve nem túl fontos.

Na meg igen; miért kell egy mobilnak 6mm vastagnak lennie? Inkább legyen 8-9mm, de zsebre merjem vágni simán, akár erőből!

[ Szerkesztve ]


Butcher82
(senior tag)

Dehogy gyűlölöm az Apple-t, azért mert nem volt (igen, droid párti vagyok, Ipad Air-ünk volt itthon az asszonnyal) nem utálom, azért is írtam, hogy maga a "hajlítási" mizéria számomra nonszensz, nem csak az Apple-nél lett volna az, másnál is. Én nem ítélkezem addig amíg engem sem kezdenek inzultálni (de szépen fogalmaztam :D ) Peace, világbéke stb.

[ Szerkesztve ]


Butcher82
(senior tag)

Egyetértünk :)


Blizzardking
(őstag)
Blog

Én egyáltalán nem gyűlölöm az almát, ahogy az 1800 dolláros papucsot sem, tisztában vagyok vele, hogy hasznos és jó :DDD
Csak rajtuk a legkönnyebb viccelődni.

[ Szerkesztve ]


Butcher82
(senior tag)

Áhh, benéztem sorry :D


joey04
(Jómunkásember)

Nem neked válaszoltam :)
Akinek meg igen, az nem a komment érdemi részére reagált, mert akkor be kellett volna látnia, hogy tévedett :D

Jah látom közben látod :D

[ Szerkesztve ]


Blizzardking
(őstag)
Blog

Összefoglaltad, hogy azt is az apple-nek köszönhetjük, hogy egy (két-három-négy) kamubotrány segítségével hozzásegítette a világot egy komplett tesztelői irányzathoz, ami segít kiszűrni a valóban hulladék készülékeket és ami nélkülük most nem létezne.
Ezt nevezem! :C

A lassításos kamubotrány is csak azért robbant ki, mert már nagyon rég nem segítették hozzá a világot semmi új igazságossághoz, és ezt nem állhatták! Valamit tenni kellett! :DDD

Btw kifúrja az oldalam a kiváncsiság, mi volt az igazság ami kiderült a lekonyuló 6s-el kapcsolatban. Elárulnád? Én megrekedtem annál a - ezek szerint - részigazságnál, hogy kajakra elbaszták :DDD


Drp81
(tag)

Az az i6+-nál volt nem a 6s-nél.. Szerintem engedd el Joey.
Egyébként minden évben van valami marhaság. Emlékszem 2012-ben az i5-nél meg olyan hiszti volt, hogy a fekete hátlapja karcolódik, ha kulccsal együtt zsebbe rakjuk. Ez megint k.va életszerű, aki a zsebébe rakja kulccsal együtt, az meg is érdemli... Ugyanígy a tepsi-telefonok-a-farzsebben-és-leülök szitu esetében is...

[ Szerkesztve ]


Blizzardking
(őstag)
Blog

Ha az apple következetes lenne önmagához, nem is gyártana tepsi telefonokat. ;)


joey04
(Jómunkásember)

Téves következtetést vontál le. Vagy csak terelsz. Hajrá, pá.

[ Szerkesztve ]


gproject
(fanatikus tag)

itt nem olvastam rola, de jar melle egy ilyen bt fules is
termeszetesen "lambos" texturaval :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek