Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Szilágyi84
(lelkes újonc)

Értesítési led ebbe is olyan gyenge pici halvány mint a mostaniakban? Beszédhang tiszta jól hallható? Gondolom ennél is maxra állítva. Köszönöm


Snell
(újonc)

Nekem nem lett volna gond a notch sem,de ez a kameralyuk mégjobban bejön. Fényerő megfelel, napsütésben sem kellett még maxra húznom.
Egyelőre szoknom kell még a nagyságát a H8 után, írás közben rengeteg az elütés,pedig nincs apró kezem. :)
Pixel amoledje mellé tudtam odarakni,mert az van a családban, egyértelműen nem olyanok a színek és q fénye,de az én szemem bírja ezt is.


Snell
(újonc)

Beszédhangra nem tudok mit mondani,mert kb évente háromszor telefonálok, még nem jutottam oda. :D
Az értesítési led szerintem a kényelmesnél egy picit magasabban van,pont a ívén a telefonnak és tényleg apró. Halványabb a H8hoz képest.De így nem lóg a kijelzőbe legalább.


arty
(PH! addikt)
Blog

jah, nem láttam még ifont :)

meg egyébként se tudom elképzelni, miféle képi dinamikát jelent az 1300:1 :D
ami persze semmivel se rosszabb, mint az amoled végtelen:1-e.... mondhatni nüansznyi a különbség!
és pláne nem látni sötét képen, viszonylag sötét környezetben, na ott tényleg nagyon kell figyelni, hogy nem-e mégis oledet nézel!

amikor ilyeneket írtok, csak a saját elcédés telefonotokat próbáljátok védeni? vagy mi vezet ilyen kommentekhez?

(#136) Sinesol: biztos nem nézegettél még hosszabb távon jó amoledet ;) :D

[ Szerkesztve ]


Szilágyi84
(lelkes újonc)

Akkor ha van rajta tok valószínűleg rátakar és nem látni a ledet?

[ Szerkesztve ]


Snell
(újonc)

Csináltam egy gyors fotót róla.A gyári toknak van egy kis kivágás,ezzel tökéletesen látható,viszont nekem nagyon csúszik a szilikon,ezért várok valami jó tokra,azoknál nem tudom hogy hogyan lesz.
A kijelzőn gyárilag van a fólia,rettenetesen vonzza a port,az is csere lesz idővel.
Ha már itt tartunk,én vagyok a balfék vagy tényleg nem lehet éles képet csinálni ilyen közelről? Már nem az első ez. Távolra viszont nincs semmi gondom vele,bár ahogy említettem én nem vagyok szakértő,arra tökéletes,hogy emlékeket örökítsek meg,viszont fotópályázaton lehet,hogy nem indulnék vele. :D :DD

[ Szerkesztve ]


Snell
(újonc)

Felraktam néhány fotót én is.

[link]

[link]

[link]

[link]


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Hiába a nagy méret sajnos szépen el van mosódva :(
Persze ha átméretezve nézi az ember egy FHD vagy 4k megjelenítőn egész szép az eredmény.


Prowler
(fanatikus tag)
Blog

Mi köze ennek az iPhonehoz? Abból is van AMOLED paneles már.

A végtelen kontrasztaránnyal nem rúghat labdába az LCD, ez tény, de ne csináljunk már úgy hogy az AMOLED az isten az összes többi pedig használhatatlan kategória :) Mindkét oldalnak megvannak a gyengeségei, ízlés kérdése ki melyiket preferálja jobban.

Sinesol: Én is így vagyok ezzel.


arty
(PH! addikt)
Blog

mi köze?? "nem láttál még jó elcédét" -> mivel láttam almát, így láttam a legjobb elcédék egyikét (nyilván amikor az alma még elcédés volt, nem az amoledesre gondolom hogy jó elcédé :DDD )

mi az lcd előnye?
miért van a csúcstelefonokban amoled? miért váltott az alma IS? miért nem raknak a csúcstelóikba továbbra is csúcselcédét? ;)

értem én, hogy van akit nem zavar a hitvány kijelző, de engedtessék már meg nekem, hogy 200 ezer ft felett ne hitvány kijelzőt várjak el.... (igen, az 1300:1 kontrasztarány az a hitványság fő jellemzője, képi dinamika 0 - nyilván a napon 2 órán át max fényerőn navigálni csodás, mert nem ég be, max inhomogén szutyok lesz pár hónap alatt (az lcd), tehát biztosan van olyan kisarkítható helyzet, ahol az a jobb)

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(PH! addikt)

Azert van Amoled sok teloban, mert ez epp az aktualis divat, plusz fogyasztasban is jo, plusz a nagy kontraszt plusz tulszaturaltsag miatt csilivilibbek a színek, a nep ezt meg szereti, ebből elt mindig is a Samu.
Emellett van beégés, pwm-es a hattervilagitas, rosszabb a színhűség, alacsony a valós felbontasa a pentile matrix miatt, nincs rendes fehér, stb. Egyszóval ne probaljuk mar jobb kijelzőkent eladni, csak mert kontrasztban jobb es tetszetős a bazari tulszaturaltsag.
Elég soksig neztem Amoledet es eleg is volt belőle, viszont nem hiszem hogy te hasznaltal jo IPS-t, maskepp latnad hogy nem fekete es feher minden.

[ Szerkesztve ]


kali
(Jómunkásember)

Az a túlszaturáltság már régen lejárt lemez, mert a csúcskategóriában hosszú évek óta teljesen színhű kijelző van, konkrétan bő 4 éve, először a Samsung Galaxy Note 4 és Note Edge kapott olyat: [link] és azóta minden típus adott kategóriában, nem csak a Samsungnál a Note és S szériában, hanem más gyártóknál is, mint a Huawei, Apple...stb.
Sok más tulajdonságában is jobb az AMOLED, több lehetőséget ad, szóval nem csak divatról van szó, hogy az terjed jobban és térnek át a korábban legjobb IPS kijelzőt használó gyártók is az AMOLED technológiára.

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(PH! addikt)

Mivel a pentile matrix felépítés miatt nincs igazi feher, a színhűsége sem lesz sosem tökéletes, ez tény, mindegy hogy akarjak eladni a marketingesek.
Ez az Oled tema akkor lesz jo ha az Amoled helyett jönnek majd a rendes OLED-ek es a pwm-et is elfelejtik.

[ Szerkesztve ]


kali
(Jómunkásember)

A linkelt oldal komoly teszteket készít, nincs jelentősége a marketingnek, de látom, el sem olvastad, talán meg sem nézted, ellenkező esetben nem írnál butaságokat.


Sinesol
(PH! addikt)

A linkelt tesztben is latszik, hogy max akkori telok közt jo a szinhelyesség, a sajat egysegük szerint azt allitjsk hogy 1 JCND mar szemmel lathato elteres, na a tesztelt cucc legjobb esetben is csak 4,5-öt tud. Arrol meg nem is beszelek, hogy ajnarozza a wqhd felbontast miközben közel sincs akkora valos felbontasa. Komoly oldal, biztos komoly marketingpenzeket is kapnak. :D

[ Szerkesztve ]


kali
(Jómunkásember)

Aha, persze... :U
Biztos véletlenül tartja megannyi szakmai oldal etalonnak őket, legyen szó bármilyen kijelző teszteléséről.
Ha egy eredmény nem tetszik valakinek, akkor érvnek elég gyenge, hogy biztos pénzelik őket, de megértem, hogy más, mérvadó nincs a tarsolyban.
Találsz az oldalukon jelenlegi csúcstelefonok kijelzőjével kapcsolatos teszteket is és nem csak az AMOLED kapcsán, jó olvasgatást...
Volt már sok IPS kijelzős készülékem is, talán lesz is még, mert nem vagyok ellene, illetve a családban most is van például View 10, a View 20 is tervben van, de attól még azt vallom évek óta, hogy az AMOLED jobb, több lehetőséget nyújt, azért is állnak be/át arra a csúcsgyártók a jobb készülékeikkel.

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(PH! addikt)

A Samu költi messze a legtöbbet marketingre, persze hogy mindenki odaig van az Amoledert, ugyanigy a Qled is elegge nepszerű TV-ben, pedig annyi mint az OLED.
Amugy mondom nem rossz szerintem az Oled es lesz is lassan a Japan Display révén.

Jelenleg talán a kontrasztnal is nagyobb előnye az, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt, ami az egyik legfontosabb szempont manapsag, amikor minden centi helyert harc folyik, mivel az akksitechnologiak sehova se haladnak.

[ Szerkesztve ]


Ricsy988
(újonc)

hát igen bisztos hogy csökkenni fog


starbug82
(újonc)

Akkor én nagyon szerencsésnek érezhetem magam, szintén Honor 9 és még a másfél év alatt nem találkoztam röccenéssel sem.


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Felhasználói szokás függő. Bár nem sok olyan androidos telefont láttam, ami nálam ne röccent volna meg legalább egyszer. Tényleg attól függ, hogy valaki mennyire aktívan és milyen módon használja.

Meg azért alapban az EMUI -nak elég agresszív a hardver feletti kezelése. RAM, magok, órajelek használata. Tehát inkább újratöltések jellemzőbbek, ha fogy a RAM. Vagy lassabb indítás, amit nem is feltétlen vesz észre valaki.

Nem rossz dolog az, ha a memóriában tudunk tárolni folyamatokat, de elhiszem, hogy ennek nem mindenkinél van akkora jelentősége. Azért maga a rendszer, az új fejlesztések, plusz szoftveres megoldások, kamera miatt is sokkal éhesebbek. De igaz lehet ez más Play -es app -ra is.

[ Szerkesztve ]


beyruth82
(őstag)

Én sem találkoztam még olyan telefonnal amelyik ne laggolt volna valamennyire vagy néha-néha.20-280 ezerig bezárólag minden kategóriájú telefonom volt a legkülönbözőbb gyártóktól.Szerintem inkább sokan nem veszik észre a laggolast mert vagy nem is tudják mit nézzenek vagy nem akarják észrevenni.


starbug82
(újonc)

Igaz. És ahogy a trendeket nézem, egyre jobban tartok attól a naptól, amikor terveznem kel az utódot. Hogy a hardver se legyen kényelmetlenebb és kevesebb funkcióval ellátva (ne kelljen a hátulját tapicskolni egy péklapátnak, jól szóljon, lássam, ha értesíteni akar szegény jószág, plusz még egy kóbor fejest is rá lehessen pöccinteni).

Nem játszok, viszont nincs külön kamerám, ezért fontos a fényképezés. A fentiekkel egybegyúrt készüléket nem tudom, remélhetek-e a következő Honorok valamelyikétől, de mivel a jelenlegi nagyon tetszik és vannak értelmes próbálkozások, még bízom benne, hogy eltalálják (még) egyszer az én ízlésemet is. :)


arty
(PH! addikt)
Blog

almát is a samsung marketing győzte meg, hogy nem színhelyes, fehérre képtelen amoledre cserélje a kijelzőt :D nyilván jól látod a helyzetet...


Tapsi75
(senior tag)

Ja 300k ért csak ips-re futja
400-ért már kapsz is amoledet


Sinesol
(PH! addikt)

-

[ Szerkesztve ]


7Heads Drago
(PH! addikt)

Akkor nem kell ide hozni ha 6 éves a telo. Hiába jó a kamera, ha gyorsan merül a rossz akku miatt, és lassú mint a csiga. Tartok tőle nem én hoztam be a topikba. De végül is harapjál ketté. :)


Cloud Strife
(őstag)

Nekem nagyon tetszik, el is gondolkodtam a teszt készülék megvételén, jó árban adja szentkuti👍


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Jótállás hiánya nem zavar, akkor simán. Jó áron dobja ezt a verziót.


Cloud Strife
(őstag)

Az nem is zavart volna, csak teljesen elsiklottam az felett, hogy ez egy IPS paneles készülék :(
Ennyiért az nagyon nem gyere be, de amúgy sem, mindig Amoledes telóim voltak, így ebből nem is szeretnék lejjebb adni👍 Amúgy nincs bajom az IPS-el, csak na... 😀
Szép telefon jó telefon, ha KB ilyen 120-130000ft körül lenne az ára, annyit ér többet nem, nekem hozzáteszem!


szkaroly
(tag)

Ezzel a speckókkal melyik gyártónál van 120-ért telefon? :U És két év gyári garival persze.


Cloud Strife
(őstag)

Jaj persze, én most konkrétan erről a teszt készülékről beszéltem amelyikre nincs semmiféle garancia!
Lehet félreérthető voltam, bocsánat 👍 Így nekem nem ért volna 165000-et :(


szkaroly
(tag)

Csak most vettem észre hogy fent van az aprón a tesztkészülék. Azt viszont nem értem miért nincs egyáltalán garancia hozzá. :F Még a dzsunka gsm boltok is adnak 1 év garit.


Cloud Strife
(őstag)

Gondolom tesztelésre kapta a gyártótól a készüléket és így gari nincs, mivel ez egy tesztkészülék és ahhoz nem szoktak adni😀
Amúgy aki szereti az IPS-t annak bestbuy lehet...

[ Szerkesztve ]


szkaroly
(tag)

Eddig úgy gondoltam a gyártó visszakéri a tesztkészüléket. :F


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Szoktak adogatni tesztelésre, de örökbe telefonokat. Pl. kiállításokon is. Természetesen csak újságíróknak. Más az, ha a gyártó adja és más az, ha valamelyik forgalmazó/bolt.

Ez befektetés nekik, mert már a megjelenés előtt jönnek a cikkek a telefonról. Több Mobilarénás telefon is járt már az aprón.

[ Szerkesztve ]


Cloud Strife
(őstag)

Nem minden esetben, van amikor ajándékba kapja a tesztelő pont a teszt meg ki tudja mi miatt!
De erről egy tesztelő szerintem érdemben valósabban tudna nyilatkozni,😀
Azt tudom, hogy pl a játék tesztelőknek nem kell vissza adniuk a promóciós játékokat amit tesztelésre kapnak👍 De azért az teljesen más árkategória is...

[ Szerkesztve ]

üzenetek