Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Szakiii
(PH! addikt)

Elég jó lett, a kijelzőért kár. :) A napfényben való láthatóság azért nem kicsit fontos.


cezarlacrone
(fanatikus tag)

Vaskosnak tűnik a fotókon. Lehet csak benézem.


san01
(PH! addikt)
Blog

Egy kamerával hozzá a P20 3 kamerás képeit. Az új U12 szerintem mindenkit verni fog.

Amúgy egy kis fejlesztés jó lenne a cikkekhez, mondjuk összehasonlítani a képeket más telefonnal készült képekkel.


leslien
(PH! kedvence)

ha nem lenne Pixel 2 XL akkor ettől jobb választást nem találnék.. vajon a Google miért az Lg választotta annak idején ez helyett? persze én nagyon őrülök jelen állapotnak, csak kíváncsi lennék h mi volt az a +...?!


jacis
(PH! nagyúr)

"A megkésett kávamentes csúcsmobillal" - Miért kávamentes ez?


Korbel78
(fanatikus tag)

Amúgy egy kis fejlesztés jó lenne a cikkekhez, mondjuk összehasonlítani a képeket más telefonnal készült képekkel
+1 :K


Szakiii
(PH! addikt)

LG olcsóbb megoldás szerintem.


Juhaszatti
(senior tag)

Pofás telefon, jó rendszerrel jó kamerával, de az a kijelző sajnos kiábrándító. Jó lenne ha csak a tesztelt készülékkel lenne probléma, és nem az egész széria ilyen...de ez sajnos valószerűtlen.


Millerchris
(tag)

Ez igen! Hajrá HTC! Sok ilyet és újra az élvonalban lesznek.


enginev3.0
(PH! félisten)
Blog

Mi az az éjszakai kamera? :Y

És mindez szépen elrontva egy ips kijelzővel :W :W :W


spawn21
(PH! kedvence)
Blog

Nagyon érdekes , valamiért látom napfényben. Persze lehetne erősebb a fényerő. Nemhiába választottam őt :)


Divinity
(senior tag)
Blog

Ha egy oled kijelző belefért volna akkor nem igazán lenne párja. :))
Na majd hátha az U12+ !


Doki42
(fanatikus tag)

Nekem kell!!!
Ja nem az anyegin megmondta....


Kobun1980
(fanatikus tag)

Detto.

Érdekes lett a teszt nekem is.
Aki aktívan használja, az nem feltétlenül ért egyet a negativumokkal, mint a kijelzo fenyereje napfényben, vagy az akku állapota. (nemhiába raktam fel mások mellett én is, hogy mennyit bírt az akksi).
Lehet, hogy valami app fogta vissza ezt is..
Nyilván csak elnézem a hibáit, mert fanboy vagyok :P


Crafter32
(őstag)

Örülök, hogy HTC nem adja fel, de ők is olyan, mint a Sony: Szinte biztos, hogy elcseszik valahol szándékosan. Benne van a génekben nekik vagy nem is tudom...


janeszgol
(PH! kedvence)

Elsőnek két kört futnék. Az egyik. Marha jó ötlet a kameránál a beágyazott videó. Az se rossz, ha új böngészőfülön nyitja meg, de halálra idegesít, amikor csak letöltődik a vinyóra, aztán úgy kell megnézni. Szóval ha beszélhetek a többiek nevében annyiszor veregessétek vállon Bone-t, ahányan hozzászólnak a cikkhez. A kivétel majd mínuszol.
Kettő. Mindig túlzásnak éreztem azokat a reakciókat, akik egy bizonyos kedvezőtlen részlet miatt (amit elsőnek néznek meg a tesztben) nem olvassák el a cikket. Jack elhagyás, kamera, Ram mennyiség stb. De most én is majdnem így tettem. Ez a kijelző. Az hogy kint még árnyékban is alig látszik a 30 ezres kategóriában is elfogadhatatlan már (2017 és 2018), nem hogy a csúcskategóriában.

Amúgy nagyon szép a telefon, a hardver jó, a kamera nekem tetszik. Tetszik, hogy a színeket természetesen hagyja, nem színezi, mint a Huawei P20 Pro vagy a Samsung akármelyik. Annak pedig mindig örülök, hogy a beszélgetési hangminőség csak nagyon ritkán marad ki a tesztekből. Nem csak Bone cikkjeiből, hanem a többiből sem hiányzik, csak ritkán.

[ Szerkesztve ]


mirtex
(lelkes újonc)

Ilyen telóm van pár hete, és vitáznék a kijelző minőségével.
Lehet, hogy ha odatennénk egy másik teló mellée, akkor zongorázni lehetne a különbséget, de amióta megvan a teló, nem volt egyszer sem olyan, hogy nem láttam volna a kijelzőt a napon (jó egyszer volt, amikor bekapcsolt az energiatakarékos mód 20%-nál. Akkor tényleg nem láttam semmit).

Jogos kritika az üzemidő. A mobile network standby process zabálja a telefont, amit kis utánanézéssel ki lehet javítani - nekem sikerült is - ám néhány nappal később visszajött.

A biztonsági frissítéseket nem kapkodja el sajnos a gyártó. Nálam is még mindig decemberi a security fix.

Az a translucent hátlap nagyon menőn néz ki a reklámképeken - azért is vettem olyat -, de a valóságban igencsak parasztvakítás. Az NFC látszik mindig, de a fényes hátlap miatt kb ennyi, amit láthatunk.


joey04
(Jómunkásember)

kár a kijelzőért. meg elég magas az ár.


Ádám16
(őstag)

Nagyon szép, nagyon HTC. Simán kéne egy S9 helyett is akár. Verőfényes napsütésben max zenét szoktam léptetni, akármilyen is legyen a telefonom kijelzője, úgyhogy engem az nem zavar.
A kamera is elég b@szó lett. :K


Aryon87
(PH! nagyúr)
Blog

Érdekes, hogy a sima u11 kijelzője is le volt húzva, ennek ellenére a tűző napsütésben is kiválóan láttam a tartalmat. Talán fotózáskor kellett maxra húznom a fényerőt, de mikor a nap telibeverte a kijelzőt, nem kellett áryákot vessek hogy láthassam. Szerintem ennél sem lesz különb.
Nagyon tetszik a teló, simán bevállalnám a Mate10Pro helyébe, csak számos funkcióról kellene lemondanom érte. De a kameráját a legjobbnak tartom, ahogy a tesóét is (+ Pixelek), a többi kullog ezek után szép libasorban. Tavaly a Görög nyaraláson több 100 kép készült, élmény visszanézni őket. Decemberben dillemma lesz nekem, hogy mire váltsak.. Mert az U12+ se lesz piskóta a Mate20Pro mellett ha ezt az irányzatot folytatják..


Juhaszatti
(senior tag)

Megnéztem 1-2 régebbi tesztet viszonyítási alapnak, és feltűnt hogy pl az S5 kijelzője mindössze 302 nites fényerőt tud, de meg sincs említve hogy kevés lenne. Sőt, "nem nagyon tudok belekötni a megjelenítőbe" van írva.
Ebből 2 következtetést tudok levonni.
- Iszonyú sokat romlott a szemünk 4 év alatt ha a 302 nit teljesen megfelelt, a 372/460-at pedig már nem is látjuk
- Megnőttek az elvárásaink, és hozzászoktunk a jóhoz

Félreértés ne essék, rám is vonatkozik a második következtetés, az én telefonom 560/777 nitet tud, és sokkal lejjebb már nem adnám. Csak érdekes dolgok ezek. :)

[ Szerkesztve ]


jacis
(PH! nagyúr)

Fejlődik a technológia és a jelen állapothoz mérik nem a 3 évvel ezelőttihez.


Shyciii
(PH! addikt)

Én viszont meg tudom erősíteni a kijelző fényerejének gyengeségét. Valóban túl acélos. Xiaomi Mi Mix 2-vel összevetve meg különösen látszott. Mondjuk más is, mert a Xiaomi Mi Mix 2-höz képest elég nagy darab lett az U11+, pedig ugyanaz a kijelzőméret. Kamera tényleg jó képeket csinál, és akksiban is gyengébb Mi Mix 2-höz hasonlítva (mondjuk Oneplus 5T-hez is), de egyszerűen nincs azaz Isten, hogy ilyen hibákkal ennyiért U11+-ra váltsak.


Juhaszatti
(senior tag)

Itt nem mérték semmihez, erre reflektáltam:

"Az a helyzet, hogy a Super LCD6 megjelenítő még az automata módban biztosított extrával együtt sem elég világos napfény alatt, hogy bármit látni lehessen a tartalmakból, árnyékban is épp csak valamit lehet kivenni."

De mint mondtam, szerintem is lehetne jobb.


balazs1022
(őstag)
Blog

Lassan mar trendet csinalunk abbol ha nem amoled van egy telefonban. Kb ugy ra van ez a technologia eroltetve a telefonokra mint a notch, vagy h nincs 3.5mm-es jack.
Egy IPS mindenre eleg, valusaghubb es orokelet +1 ev amit ezek a kijelzok kibirnak.
Ugy latom ezt a mai korosztalyt a trendek es marketing befolyasolja. Legyen minden tulszaturalt meg a fejhallgato melyorientalt, a kepek meg tulelesitettek. Komolyan bem ertem h ez kell a mai embereknek?...
Es ha vmi már kimarad akkor le van f*sozva az adott telefon.

Tudom... az amoled az jobb...

Egyebkent egesz jo lett ez a htc. Nem szeretem a markat, de ezen meg en is elgondolkodnek. :)

[ Szerkesztve ]


san01
(PH! addikt)
Blog

Blabla, HTC Klub-ban 629 euró ~195 ezer Ft.


Moz
(PH! nagyúr)
Blog

Igen betyár a kamera!


Aryon87
(PH! nagyúr)
Blog

Bezony. Múltkori minitesztemnél ülve hagyta az akkor aktuális Note8-amat. (meglepődtem volna ha nem úgy lett volna)

Mellesleg U11-hez képest sokkal kompaktabb a plus. Nagyon bejött akkor, most is elkapott egy "kell azonnal" érzés :D

[ Szerkesztve ]


blagolf
(senior tag)

A fényképező már most veri a többi gyártóét. Remélem az U12-vel minden rendben lesz, bár én ebbe sem tudok belekötni.


spawn21
(PH! kedvence)
Blog

Túl drága, ingyen kellene adni :)


fornettisuti
(PH! addikt)

Ennyire nagylátószögű lenne a kamera, hogy az épületek, függőleges tárgyak majdnem 45°-ban megdőlnek a képeken?
Ez így gáz.


petamas
(újonc)

Sziasztok!

Nekem U11-em van, ami hardveresen teljesen megegyezik a +-al, tudomásom szerint (kivéve képernyő arány). A kijelző körüli negatív kijelentéseknek csak szigorú összehasonlítás mellett van alapja, én túlzásnak érzem. Valóban, ma már a csúcsmodellekben illik OLED technológiát használni, de ennyi. A hétköznapi gyakorlatban azonban én semmi hátrányát nem érzem az állítólag sötét képernyőnek, pedig mostanában gyönyörű idő van. A képe pedig nekem nagyon szép, ha kell a szín is kalibrálható.
A fotózási képessége pedig tényleg mindent megér.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! kedvence)

Nos, lehet valaki leírja alatt, de gondoltam válaszolok. A kijelzőket két csoportra bontjuk: Amoled és LCD. A kettőhöz más-más fényerősségprofil tartozik. Az LCD-t még kettő vesszük: matt és fényes. Nem mindegy. Egy matt LCD 400 nit elég kintre, fényesbevonatú kijelzőn nem. Az S5 ha rá tűz a nap, neheze olvasható. Ha nem tűz rá közvetlen, akkor verőfényes szórt napsütésben is olvasható.


balazs1022
(őstag)
Blog

Ez mindegyik telefonra igaz. Latszik h ugy fotozott bone123, hogy ha a tema a kép also 1/3-ára kerult. Probald ki te is h ugy fotozol, h a kep felso 2/3-adat az egbolt tölti ki -> Neked is dőlni fognak az epuletek.

[ Szerkesztve ]


Juhaszatti
(senior tag)

A túlszaturáltság nem kijelzőtechnológia függő. A Samsung amoledjei például a legjobban kalibrált kijelzők között vannak a piacon.
Náluk például 4 féle kijelzőprofil közül választhatsz, amik között tényleg akad túlszaturált, de ott az Adobe RGB módja is, aminél pontosabban kalibrált és élethűbb nem sok van.
Valószínűleg nem véletlenül marad bent a telefonokban az előbbi lehetőség is, sajnos vagy nem sajnos sokan szeretik a túlhúzott színeket. Kíváncsi lennék hányan használják valósághűbb, és hányan túlszaturáltabb beállításon.


ghiottone
(PH! kedvence)
Blog

Az U11 panelja nagyobb fényerejű, mint a Plus verzióé.


balazs1022
(őstag)
Blog

Persze, ismerem a kalibracioit, de nalam akkor sem allja meg a szinhuseget. Egyszeruen ha mar mas szogbol nezem atcsusznak a szinek mas arnyalatba (ugymond szivarvanyosodik). A masik dolog még mindig a beegessel kapcsolatos.
Techologiajabol adodoan ezek mindig is beegesre hajlamosak lesznek. Persze akik nem 2-3 evig hasznalnak egy telefont annak mind1 is. Tul ad rajta mielott barmi baja lenne.

[ Szerkesztve ]


Juhaszatti
(senior tag)

Az amoled és LCD közti különbségekkel tisztában vagyok, de nemigazán találkoztam még matt kijelzőjű telefonnal. Sok ilyen lehet a piacon?


janeszgol
(PH! kedvence)

Dehogy kell mindenbe Oled. Lásd Sony. Hosszú évek óta nagyon nagy fényerősségű LCD-t használ. Kint tökéletesen olvashatók. Igaz cserébe eszi az akkut rendesen, bár így se maradnak el az átlagtól. (Innen is látszik, hogy nagyon jó minőségű akkukat használ a Sony.)


Juhaszatti
(senior tag)

Újabb amoledeken ezzel a szivárványosodási jelenséggel még nem találkoztam. IPS-en igen, bár az tény hogy abból meg 2014-es volt utoljára tartósan a kezemben.
A beégés más kérdés, nálam is égett már be, elég extrém felhasználási mód mellett, de nem feltétlenül kell hozzá az sem.

Na de hogy ne csak offoljak, ez az U11+ lett volna az egyik esélyes az esetleges őszi telefonváltásomkor. Még mindig nagyon szimpatikus, de vannak dolgok amik eltántoríthatnak, a kijelző is ilyen.


Herreløse
(PH! addikt)

Akkor ez is meg lesz neked. :D

Én már meggyógyultam... :D

[ Szerkesztve ]


Aryon87
(PH! nagyúr)
Blog

En is kezdek kigyogyulni mar, csak az erzes megvan, de nem valtok semmikepp. Tul sok extra van a mostaniban, pedig nem ketseges, hogy az U11/+ joval magasabb szinten van, ezt elismerem, holott a jelenlegi telom se piskota:)


petamas
(újonc)

Tudomásul kell venni, hogy a piacon kevés gyártó képes OLED paneleket előállítani (kettő?), ezt ezek szerint nem mindenki tudja/akarja felvállalni. Az Apple is csak most adta be a derekát. Sokan még megpróbálnak a régebbi technológiából kihozni, amit lehet.
Ugyanez igaz a kávamentesítésre és egyéb hardveres hókuszpókuszokra. Ez versenyhátrány, viszont beláthatjuk, hogy a legtöbb csak humbug, gyakorlati haszna nem sok van (pl. notch).


rlaci2
(őstag)

+1


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Nálam a kijelző a legfontosabb, ennek esélye nincs.


Vikthor
(PH! nagyúr)
Blog

Sajnos nem győzött meg, marad a Nokia 9-es mikor megjelenik, abban tisztességes hardver és 3,5mm jack eleve van.


Bossi
(őstag)

Nekem volt már U11 Plus készülékem minőségi és valóban kamerában az iPhone X, S9 + sincs sehol.
Sajnos a kijelző valóban nem a legjobb a piacon, de korántsem szar...
Az tény, hogy üzemidőben sem erős a 4000 akku ellenére, de az átlagot azért hozza jó készülék, kicsit sajnálom, hogy eladtam.


doooo
(őstag)

Az a 302 nit nem volt igaz, mindenhol máshol többet írtak. Nézd meg mondjuk DisplayMate-en. De mint mondtam, azon kívüli helyeken is többet írtak. Irreálisan alacsony érték a 302 (és a szemünk sem hazudott, amikor nem tűnt olyan sötétnek a képernyő, mint amilyet az az érték indokolna).

Más: Ha tényleg csak a szükséges helyeken változtatnak az U12+-ban, akkor nagyon el fogok gondolkodni rajta telefoncsere előtt (ami M8 óta nem fordult elő)! Mondjuk ennyi elég is lenne: plusz egy kamera a zoom miatt, és OLED képernyő.


san01
(PH! addikt)
Blog

Plusz 1 kamera lesz mind a két oldalon, de OLED kizárt. Saját LCD kijelzőjét nyomja a HTC.


spawn21
(PH! kedvence)
Blog

Ha fél tudják tornázni 600-700 nitre, szerintem sokan elégedettek lennének

üzenetek