Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Bazsi12
(újonc)

Igen. A P8 Lite-ból rengeteg szériahibás darabot adtak ki. Rengeteg volt belőle a Wifi-Bluetooth áramköri hiba.
A Y6 2018 tényleg belépő szintű, de többet vártam volna tőle. Abban is és a Z3 Compactban is 2GB RAM van, de a Y6 borzalmasan lassú, a Z3 Compact meg gyors.

Apropó. Szerintem a Y6 2018 is egy hibás széria lehet. Az ismerősöm karácsonyra kapott egy Y6 2018-at, januárba már küldték szervizbe. Folyamatosan kikapcsolt magától. Emiatt nem tudták őt elérni. Szóval szerintem ebbe a szériába is van jó pár hibás darab.

Én már nem fordítok rá időt, mármint a Huaweire. Nem éri meg bosszankodni annyit miatta. Ha kész lesz a képernyőcsere azonnal be lesz cseréltetve egy Xperia XA1-re. :)


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Az csak simán leszart, belépő szintű telefon. Az a baj, hogy a szoftvere sem volt tökéletes finoman szólva. Azon sem csodálkoznék, ha pont emiatt kerül a másik modell is szervizbe. Nem hardver miatt. Sajnos vannak bajok ezen a szinten más márkánál is. Tényleg nem értem miért nem Go -val jön ki. Ja de, mert Huawei.

Amúgy az szinte már természetes, hogy egy 4 éves egykori csúcsmodell köröket ver a mostani belépő szintű telefonokra. Illetve nagyon el kell rontani egy telefont ahhoz, hogy ez ne így legyen.

Ez a Smart sem tökéletes, hiszen ezen az áron vannak kompromisszumok. De az eddigiek alapján nem rossz telefon.

[ Szerkesztve ]


Bazsi12
(újonc)

Hát igen. A Z3 Compact 2015 csúcsmodellje. Eljárt felette is az idő. Az éven 5 éves lesz...Akitől vettem (közeli ismerős) 2016 óta használta idáig tökéletes megelégedettséggel. Soha nem volt szervízbe a 3 év használat alatt. Egy karc nincs rajta, óvta ő is ahogy tudta, és én is ezt teszem. Nilkin 9H+ fólia az előlapon és a hátlapon is. Vastag fajta, az a direkt erősen védő tok. Nagyon látszik, hogy kímélve volt. Vízbe egyszer se vitte természetesen. Az akkumulátor is nagyban kímélve lehetett, mert nekem folyamatosan bekapcsolt wifivel még most is a 2 napot simán kibírja töltés nélkül, de a 3 napot is kibírná ha nem használnám ennyit. A kamerájától még most is leesik az állam, a 4K videó és a 60 képkockás videó az egyik kedvencem.
A 2GB RAM tökéletesen elég, pörgős, gyors, nem akad, nem fagy. Tökéletesen teszi a dolgát. Nem zár be alkalmazásokat. A 2GB-ból folyamatosan szabad 700-800MB szóval a memóriakezelése is hibátlan.
A hangminősége is jó, bár nem a legjobb a piacon. Android 6.0.1 fut rajta, és ez az utolsó frissítés is rá. Kicsit régi az Android biztonsági javítása. 2016 május 1. Na száz szónak is egy a vége. Szerintem ezt a telefont még a mai napig megéri megvenni használtan, mert teljesen jó. A 2GB RAM elég, nekem a 16GB tárhely is meg ugyebár lehet bővíteni is memóriakártyával meg áthelyezni a kártyára a letöltött alkalmazásokat.
Kitűnő választás azoknak, akik nem akarnak drágán telefont venni (25 ezer körül van a Z3C ára) de egy megbízható, gyönyörű megjelenésű, hosszú üzemidővel és gyönyörű kamerával rendelkező telefont szeretnének vásárolni. :DD :D


Tapsi75
(senior tag)

az jó választás 90% kijelzőhibás :C

te kicsit el vagy tájolva ne egy csúcsmobilt hasonlíts egy belépő szinthez
vegyél P9-et vagy honor 8-at és nem lesz velük semmi baj

akkor meg pláne ha banki appot is akarsz rajta futtatni (2016-os biztonsági szint LOL)

[ Szerkesztve ]


Bazsi12
(újonc)

Na nem értelek. Mi az, hogy a 90%-a kijelzőhibás? Semmi baj nincs a kijelzőjével jelenleg se kopp-kopp, és a 3 év alatt egyszer se volt. :((

És soha többet az életbe nem veszek kínai telefont. Se Huaweit, se Honort, se Doogee-t se semmi kínait.
Szenvedtem én eleget a kínai telefonokkal! A Huawei pedig nem az az alja kínai telefonok közül való.
Mégis mindkettő telefon amit használtam egy botrány.

[ Szerkesztve ]


Tapsi75
(senior tag)

az xa1-nek hibás
csak olvass bele a topikjába olyan sokat nem is kell visszaolvasni

[ Szerkesztve ]


Bazsi12
(újonc)

Ezt nem tudtam. Köszönöm szépen, hogy szóltál. Akkor még meggondolom inkább az XA1-et. Vagy is mindenképpen Sonyra lesz cseréltetve, de akkor lehet XA2-re. Remélem,az nem hibás széria. ;)


beluga
(újonc)

Szerintem is jó kis telefon. Sokan a Type C-t emlegetik, de azzal simán együtt lehet élni, hiába fura ma már. Eleve nagyon jó a fogyasztása, szóval esténként a felét ha bele kell tölteni.
A legnagyobb kompromisszum szerintem a RAM. Ha nem kapják össze a Pie-t, nem lesz időtálló. Most is necces. Viszont senki nem venné a hasonló méretű, drágább középkategóriát.
Nekem még az is bejön, hogy műanyag, az ház és a hátlap is. Szép, és úgyis tokban van, cserébe nehezebben törik. És ez egyelőre masszív műanyagnak tűnik.
A BT 5.0 és a Galileo meg SOC kérdése, a drágább Kirin 710-esekben sincs, és nem is lesz. Kamerát majd pofozzák szokás szerint.


Tapsi75
(senior tag)

én is csak a 3gb ram miatt nem vettem meg a páromnak
90-ért van már honor play


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Samsung is össze-vissza pakolgatja az USB csatlakozókat. Egyszer megkapja az egyik széria a C -t, következő évben meg visszavált a "régebbire". Középső kategóriában.

Az a baj, hogy a főverzió lépésével többnyire a RAM használat is növekedni szokott az új funkciók miatt. Régen egyébként az volt a jó, hogy a Huawei csinált EMUI -ból egy sima és egy "lite" verziót is. Sokszor jól jönne az utóbbi.

Illetve a Play app -ok is egyre éhesebbek. Persze meg lehet oldani, hogy 3 gigával is legyen élet új droidon és felületen. Inkább a 2 giga már, ami manapság neccesebb. 4 giga pedig az optimálisabb. Nyilván azért ez is felhasználás függő.

[ Szerkesztve ]


Bazsi12
(újonc)

Szerencsére nekem a Z3 Compact tökéletesen fut a 2GB RAM-mal is. Gondolom ez a jól optimalizáltságának köszönhető meg a régebbi rendszernek. Bár én mindig minden alkalmazást bezárok.


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Inkább a régebbi rendszernek. Bár a szoftver sem feltétlen mindegy.


beluga
(újonc)

Úgy nem nehéz. Az a művészet, hogy ne töltögesse újra, ami kell, de ne kezdjen el döcögni se, mert kizabálta a RAM-ot. Az EMUI szélvész, ha hagyod az agresszivitását, neked találták ki. :D
Az biztos, hogy EMUI 5 takarékosabb egyelőre, mint az EMUI 9. Nekem pont az gondom, hogy bár nem használok sok dolgot, de az azonnal kell, én nem akarok várni. Ezért nincs se animációm, se ikonjaim, se alkalmazásváltót nem használok. Gesztusokkal pattogok ide-oda rögtön. Inkább használok Gmail Gót meg Fb Lite-ot, fapados böngészőt, de pörögjön a dolog.a megszokott apjaimon.

[ Szerkesztve ]


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Igen. Egyébként a több RAM -nak pont az lenne a lényege, hogy több folyamatot tudj tárolni a háttérben. Megfelelő app kezelés mellett pedig az, hogy ne kelljen mindent becsukni, újratölteni. Mert valójában ez az okostelefon, illetve a használat lényege.

Valamint amit feljebb említettem, hogy a fejlődés/fejlesztés több RAM használattal jár.

Amúgy sok embernek ez a 3 giga is bőven elég. De ez már tényleg felhasználói szokás függő. Pl. anyumnak vagy barátnőmnek bőven elég, nem használja ki. Tehát alapvetően, általános felhasználásra ez a telefon bőven kielégíti az igényeket.

[ Szerkesztve ]


beluga
(újonc)

Hát én bizonyos szempontból nem vagyok hardcore user. Nem használok erőforrás-igényes appokat. Csak szöveges és webes alapú cuccokat, de azokat ne töltögesse újra, ha lehetséges. Ha pl. mailt írok, és hívnak stb., ne kelljen elölről kezdeni. Tehát csak a RAM lényeges. 4 GB-osat kellett volna vennem, de ebben a kategóriában nem tetszettek, amelyek voltak T-nél. És nálam az a legfontosabb :D

Egyébként lepucoltam ADB-vel gyári launchert (eddig nem tudtam, hogy vissza is lehet csinálni simán), és így használom a Nova Prime-ot. Kb. 300 MB-tal több a szabad RAM, gyorsítótárasnál is. Meglepett. Új dimenziók. :D

A Home és recent apps gesztus viszont így nem megy, a vissza igen, :D ha valakit érdekel. Mondjuk sikerül kiváltanom saját appommal.

[ Szerkesztve ]


glacious
(PH! addikt)

Huawei telefonnál vehetsz annyi RAM-mal, amennyivel tudsz, úgyis kilő mindent. Ha feladatkezelőben lelockolsz egy alkalmazást és kikapcsolod az energiagazdálkodást róla , néha akkor is kilép simán. A redmi 4x/note 5-nél ilyen nem nagyon fordult elő nálam, pedig mindkettő 3/32-es volt. Tisztelendő a próbálkozásod, meg kell hagyni, remélem beválik hosszú távon.

[ Szerkesztve ]


beluga
(újonc)

2011 óta vannak Huaweieim, egy Ideos Slim 7-tel kezdtem, de EMUI is talán 3-astól, nekem nagyon ritkán csinált ilyeneket. Nován konkrétan sosem az elmúlt két évben. És egyelőre EMUI 9-en sem, de ez még túl új. Tudom, miről beszélsz, és csak mert nálam nem volt, másnál még igen. Viszont én bármikor kizabáltatom a RAM-ból. Nekem az a problémám általában, hogy azért töltöget újra dolgokat, mert ténylegesen el is fogy. Azaz nem az agresszivitását optimalizálom (már), hanem hogy elég legyen a RAM. Mondjuk én a legutolsó beállítást és végigzongorázom. ha nem válna be, már rég váltottam volna.
Egyébként gyári launcher nélkül az alkalmazásváltó is lollipops lett, nem a marshmallow-ban feltűnt vízszintes. Sokkal jobban szeretem, praktikusabb.

[ Szerkesztve ]


glacious
(PH! addikt)

A legidegesítőbb pl. ha játszom és jön egy messenger üzenet. Ha chat-fejben megnyitom, minden tökéletesen működik, válaszolok, lehúzom, vissza a játékba. De ha véletlenül, átváltok a messengerre, kilép a játékból, pedig a memóriaterhelés ugyanakkora és a játék védve van a bezárástól.

De mivel ezt a telefont csak azért vettem, hogy legyen valami, amin játszom (főleg, hogy az s9-re nincs optimizálva a játék és pont ugyanúgy fut, csak többet fogyaszt), amíg megveszem a redmi note 7/pro-t, elnézem neki :D


Bazsi12
(újonc)

Tökéletesen egyetértek veled. Hiába akár a 4GB RAM is például a Honor 8-ban. Az is kilő mindent a Mobilarenás tesztjén ezt meg is említették. Nálam fél évet volt használva a Y6 2GB RAM-mal 2 alkalmazást nem tudott egyszerre kezelni (pl: Chrome és Galéria). Számomra vicc az egész cég. :C Soha többet kínai telefont.


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Az nem a RAM, hanem a CPU és GPU terheléstől lesz. Folyamatos játéknál a teljesítményt is visszaveheti. Pl. PUBG alatt középkategóriás telefonnal. Ezt simán megcsinálhatja 4 giga RAM -mal is, és nem csak Huawei -nél.

Bár Kirin -nel meg Exynos -szal is van néhány játéknál baj....Pl. Fifa -nál is szarnak bele az egészbe. Meg például DH5 is hasonló...és még sorolhatnám. Néha kész vicc a Play -en levő gárda.

Amúgy valóban agresszívebb a RAM kezelés, de ez kiterjed még a magokra és az órajelekre is. Xiaomi -nál sem mindig tiszta minden.


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Nálam sem volt ilyen soha, de ennek elsősorban az az oka, hogy igen aktívan használok minden telefont. Így nem sok ideje van aludni, hogy kirakja a folyamatot.

Általában amúgy a mag és órajel szabályozás átírásával a probléma nagy része megoldódik.

Xiaomi -nál például legutóbb azzal volt gondom, hogy bealtatta és lekorlátozta az ébresztő alkalmazásom. Vicces így utólag, de aznap reggel annyira nem volt az. :)


Richoo44
(tag)

Sziasztok, én is vettem egy ilyen telefont MM-ben.Masnap ment is vissza, ez a kamera nagyjából a vicc kategória.Valaki, aki használja fotózásra is, nektek milyen képet csinál?Most csak abban bízok hogy az enyemben volt valami hardveres gond,mert szerintem ilyen vállalhatatlan képeket nem készíthet ...


szemesi69
(őstag)
Blog

Nálam teljesen vállalható képeket készít mobilhoz képest. Az elöző p smartal sem volt gondom fényképezés terén, talán ez még jobb képeket készít mint a régi.


bkri
(tag)

Szerintem teljesen vállalható ebben a kategóriában a fényképező.

ÜDV: BK


Richoo44
(tag)

Köszönöm nektek, szerintem az enyémmel volt valami gond.Nem fókuszált, a színek elképesztően rosszak voltak, este pedig a vállalhatatlan volt a megfelelő szó.Megnyugtató, ha a többi rendben van :)


Lami66
(fanatikus tag)

Tegnap este jött rá frissítés. Mire feleszméltem a feleségem már el is indította a telepítést. Szóval most nem tudom miről frissül, csak azt tudom mire: 9.0.1.142


mrbego
(tag)

Erre nekem már kb. 2 hete frissült. Egyébként a szokásos Google biztonsági javításon kívül nincs érdemleges változás.

üzenetek