Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


janeszgol
(PH! kedvence)

A kijelző lehetne jobb, az SoC elmegy, a 2 giga ram elmegy. Szégyen az MM, Nougat lenne a minimum (jó, ez még frissülhet). A kamera papíron megegyezik az Y5_2-vel, de ahogy nézem, picit gyengébb. Összességében nem lenne rossz, mondjuk 40 ezerért. Bár inkább a Nokia 3-at választanám. (Nokia 5 meg most 50 ezer ft-ra van leárazva. Az meg jobb ennél.)


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Hát én meg inkább a Redmi 4A-t választanám, ennél jóval olcsóbban. Anyám lassan egy éve használja, teljes megelégedéssel.


Departed
(őstag)

Kb. mindenben jobb egy Redmi 4X 40ezerért, nem is tudom miért venne bárki ilyet ahelyett. :N


atike
(PH! nagyúr)

Na ennek sem sok értelme van... :) Mármint ennyi pénzért ilyen paraméterekkel ezt venni.... :U


wesder
(PH! kedvence)
Blog

A Huawei felírat megint tök feleslegesen foglalja a helyet a gombok elöl... A másik meg hogy vicc ennyièrt. :U


h3lios
(PH! addikt)
Blog

Korrekt teló, párat már adtam el belőle és eddig nem volt panasz rá.
Egyébként bírom a sok Xiaomi hívő kommentet a fórumon. Minden alsó - közép kategóriás telónál jönnek a bezzeg a Xiaomi ilyen-olyan olcsó.

Ameddig a szolgáltatók nem veszik be őket a kínálatba / nem kapsz a nagyobb tech áruházakban polcról addig soha nem lesz itthon piaca ezeknek. Az ÁTLAG ember nem fog neten böngészni és procik között különbséget keresni.

Márpedig 1 átlag használónak (aki azt sem tudja, mi az hogy e-mail) tökéletes egy ilyen is...


wesder
(PH! kedvence)
Blog

Bemèsz a Tesco-ba E-Digital-ba MM-ba, ès leemeled a polcról... :U (Redmi 4A 39.990 Tesco-s ár)

[ Szerkesztve ]


Departed
(őstag)

Millió helyen lehet már Xiaomi-t venni, esetleg nézz körül. És igenis azt vegye le a polcról a user, mert ár/érték arányban (meg hogy a feliratot nem agyatlan módra a gombok helyére teszi) agyonveri a huavej-t és társait. :U


janeszgol
(PH! kedvence)

1, nem mindenki csak SoC/ár alapján választ. Bár itt más gondok is vannak.
2, lehet nem mindenki szereti, ha annyira alul vannak a gombok. Erre nem jöttél még rá? (Egy kéznél a hüvelykujj nagyobb lefeszítést igényel, ha nagyon alul vannak a gombok. És egy 5 colost még lehet néha egy kézzel kezelni. Max a fenti sávot nem.)


.Szaki.
(őstag)

Edigitalban és Media Markt-ban is kapható Xiaomi, ezeken a helyeken pedig elég sok ember megfordul ha valamilyen elektronikai eszközt szeretne vásárolni.


ALBY
(senior tag)

Az "ÁTLAG" bamba birka megérdemli hogy hülyére vegyék a szolgáltatónál ha nem hajlandó kinyitni a szemét vagy kérdezni, fizetni fog , vagy vackot sóznak rá.
Más azért szeretne jól választani, jó terméket, akár magától, vagy segítséget kérve.


ALBY
(senior tag)

Csak kár hogy ott is "eldugják" a Xiaomikat, nincs kirakva, nem lehet kipróbálni, nem mondják az érdeklődőnek hogy ez is egy jó vétele lehetne, ... csak a kommersz cuccokat tolják. (tisztelet a kivételnek)


Elementh
(fanatikus tag)

Ez messze van a korrekt telefon kategóriától..

#12 Edigitalban nincs eldugva, ki van téve.. Legalábbis Pécsen..

[ Szerkesztve ]


Nimda
(PH! addikt)
Blog

Ezt a telefont nem a tudatos vásárlók veszik, arra ott van a Xiaomi ;]


.Szaki.
(őstag)

Nem tudom mennyire szokták az emberek először élőben megnézni a telefont ahhoz, hogy megvegyék, akinek elég a száraz adat, az otthon a gépen látja a webáruházban feltüntetett készülékek között, beteszi a kosárba és másnap a kezében van. Ott nem tudják eldugni, a jövő pedig ugyebár erre van. Na meg ha esetleg ki is akarja próbálni, akkor is tájékozódik előtte a honlapon, hogy kapható-e az adott készülék, ha pedig bemegy és nem találja, akkor semmiből nem áll megkérdezni egy eladót, hogy hol tudja megtekinteni a választott készüléket. Erre a "legbirkább" ember is képes szerintem.


Tomikaa.
(tag)
Blog

Ez a telefon MT6737T-vel hogy a francba ér el 10000 ponttal többet AnTuTuban, mint a 8 magos, Kirin 620-as P8 lite-om, ami elvileg kicsit erősebb? Talán azért, mert én már régóta használom?

[ Szerkesztve ]


forgonati
(őstag)

Ugye tudod hogy hülyeséget beszélsz? Lassan minden áruházban kapható Xiaomi, hivatalosan. És az átlagember biza jár a Tescoba, akár hiszed akár nem... Persze aki meg bemegy a szolgáltatóhoz és leveszi az első telefont a polcról ahelyett hogy előbb egy picit is tájékozódna, az meg is érdemli. Aki meg kicsit utánanéz, az meg a Xiaomit veszi, olcsóbban. Mert olcsóbb és jobb, ezek tények.

[ Szerkesztve ]


Donki Hóte
(őstag)

Egyszerűen felfoghatatlan a számomra, hogy ha ott van alul a két ujjnyi vastag káva, akkor miért a kijelzőből vesznek el egy további ujjnyi sávot a szoftveres funkciógomboknak :W

Ez valami becsípődése a Huaweinek, nem tudnak erről a marhaságról leszokni :O

Azt megértem, hogy egy LG G6-on, ahol 8 mm magas az alsó káva, ott nem a káván vannak a gombok, de ezen a Huawein még az orosz mérnökök is találtak volna helyet a funkciógomboknak.

Mindegy, a telefon nem ettől vacak, hanem általában :C


DonaldJames
(tag)

Már megint ez a monó hangszoró el felejthetnék.


scyllarus
(PH! addikt)

Amióta szoftveres gombokat használok, imádom, nem szívesen vennék másmilyen telót.
100-ból 100x érzékel, ellentétben a hardveressel.


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Én pont így vagyok a kapacitív gombokkal a kijelző alatt.


Departed
(őstag)

Ez a gombok helyett "önéltető" felirat dolog olyan hogy ha jó huawei telefonról van véletlenül szó, akkor sem venném meg mert minden nap rohadtul idegesítene. Ezekszerint nem vagyok egyedül akit emiatt (is!) elveszít ez a cég mint vásárlót. :U

scyllarus: Nem tudom neked milyen telefonod volt, de a Redmi Note 4-emnél a hardveres érintőgombok is 100-ból 100-szor érzékelnek, ugyanúgy mintha képernyőn lennének. Csak éppen nem a hasznos képernyőfelületet cseszték el rájuk.


scyllarus
(PH! addikt)

Mindegyik megbízhatatlan volt, a 100k+ Samsungtól a "filléres" R4A-n át a Lumiákig.
Legalábbis a képernyőn lévőkhöz képest mindenképpen.


Donki Hóte
(őstag)

Természetesen, a szoftveres gombok a jók, de nem a képernyőre kell tenni őket, hanem alulra a kávára :)

Egyébként a mostani Samsung A7-emen van egy hardveres gomb is (ami egyben szoftveres is, mert benne van az ujjlenyomat érzékelő), de az 100 %-ban érzékeli a megnyomást :R

Mindegyik megbízhatatlan volt, a 100k+ Samsungtól a "filléres" R4A-n át a Lumiákig.

Itt valami félreértés lesz, az R4A-n nincs hardveres funkciógomb, ugyanolyan szoftveres, mint a Huawein, csak az alsó kávára tették a kapacitív érzékelőjét.

[ Szerkesztve ]


jUUh
(őstag)
Blog

Nem olyan jó vétel ez szerintem.


scyllarus
(PH! addikt)

Jogos :R
Naszóval, a képernyőn akkor is megbízhatóbban érzékelt nekem. Nem állítom, hogy ez a jó kivitel, mindenki használjon olyat, ami neki bevált.Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindenkinek van gondja ezzel a megoldással.


Fall-N
(őstag)

Nem értem miért kell minden egyes tesztben leírni negatívumként, hogy szoftveres navigációs sáv van és nem kapacitív? A mai nagy felbontású kijelzők korában az a sáv ha kiszámoljuk 5,625 %-át "veszi el" a teljes magasságnak. Ezzel az erővel rejtsük el az állapotsávot is (3,75 %). Szubjektív kinek mi tetszik, használhatóságot nem rontja.

Előnye is van:
- Felcserélhető a sorrendjük a "gomboknak".
- Nem kell sötétben matatni a kapacitív gombokért. A legtöbb mai készülékben nem nagyon van háttérvilágításuk. Samsung is lekapcsolja alapból a két szélsőt. (Át lehet állítani.)
- Kisebb alsó káva lehet(ne) velük, letisztultabb design. (Nem itt, de jó példák rá: LG G2, G3.)
- Legtöbb gyártói ROM-on személyre lehet szabni (értsd témázni) és elrejteni gesztussal.

Másrészt mivel sok olvasó ad a szavaitokra így alapból sokan itt is a fórumon negatívan állnak hozzá. Sokan nem is használták napi szinten.

Az átlag felhasználót egyébként meg nem zavarja, akik többen vannak. Droidon sem újdonság, Google 4.0 óta használja. (Tableten 3.0 óta.)

[ Szerkesztve ]


Fall-N
(őstag)

Kevered a dolgokat. Szoftveres gomb a virtuális, ami a kijelzőn van. Az érintésérzékeny kapacitív az hardveres, az nem tud szoftveres lenni. Lásd szoftver fogalma. Az más kérdés, hogy fizikailag nem kell benyomni (nem valódi gomb), de ettől még fizikai.

[ Szerkesztve ]


HartgeH3-2.8
(PH! addikt)
Blog

Hölgy ismerős akcióban vette 40k-ért. Felhasználási terület FB, Messenger, Viber, Fotók, néhány app.

A készülék elvégzi a feladatát. Ugye milyen meglepő?


kefete
(kvázi-tag)

Tegnap vettem egy ilyet a Vodánál 24*2 ezer forintért, részletre.
Nevezzetek engem is birkának, de a 40 ezerből, ami a zsebemben maradt, elviszem a családot kirándulni jövő hétvégén, és ennyi.
Nem mindenki akar egyösszegben venni telefont, ha van más lehetőség. Az, hogy 2 év alatt bukik rajta az ember mondjuk egy tízest nekem annyira nem fáj. Valamit valamiért.
Szívesen vettem volna ilyen feltételekkel Redmi 4X-et, de sajnos mem lehet.

Szép napot mindenkinek!

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! kedvence)

Hmm. Lehet a Nokia 3 nem jobb ennél. Valamit nagyon elszúrhattak annál, mert ugyan az a SoC van a két telefonban ,csak itt Turboval (100 mhz-el magasabb a frekvencia) és kb 60%-kal magasabb pontszámokat kapott. Érdekes. Ennyire OS függő a dolog vagy csak a szokásos benchmark probléma?
Kamerában ez, kijelzőben amaz inkább. Összességében inkább ez, hiába lesz arra Oreo.

kefete, nincs gond vele. Én is megvettem az LG K8-at 24*1 ezresért, plusz 12.500 forintot még le is tettem érte. Igaz már eladtam ,mert sem kijelzőben (fényerő, az érintés kiváló minőségű), sem kamerában nem ütötte meg a minimumot sem nálam. De akinek ezek nem annyira fontosak, annak akkoriban nem volt rossz vétel így sem. Ezért az árért jobb Xiaomit lehetett volna venni, de lehet azt is eladtam volna (MIUI? és B20).

[ Szerkesztve ]


kefete
(kvázi-tag)

Én ott mondtam le a Nokiáról, amikor bármilyen másik teló mellett futtattak azonos programokat rajtuk, mindig a Nokia volt a lassabb. Pedig fogásra az elég jó a fém keret miatt.


Gusztáv
(PH! addikt)
Blog

Mi céges telefonként vettük a kvázi elődjét a Y5II-t. Majd ha a Xiaomi-ra is lesz 2 év garancia, akkor talán képbe kerül. Plusz 40 körül van P9 Lite mini is a mi szolgáltatónknál.
Az Edigitalról annyit, hogy rendszeresen vásárolva, évi 1-2 milliót elköltve nem lehet rávenni őket az átutalásos fizetésre, és az elvileg céges ügyfeleknek fenntartott email címre küldött levélre basznak válaszolni.


nyisziati
(őstag)
Blog

Az edigital külön "állatfaj", nem szeretek ott vásárolni.
Viszont a Media Markt-nál van kiterjesztett garancia, ha jól tudom akár 5 évig.
Sőt, én a Spemall-től vettem a Xiaomit, ott +10 dollárért (2.700 Ft) 2 éves garit adtak.

[ Szerkesztve ]


martinov
(újonc)

Mindenhol panaszkodnak a betekintési szögre. Lehet az én gépembe más kijelző került? Bárhonnan nézem rendben vannak a színek és a kontraszt is. P8 Lite-ról váltottam, annál egy hangyányival jobb is a kijelző, és ez legalább kibír egy napot, nem kell már délben töltő után kapkodni. Cserébe a kamerát minősíthetetlen képeket csinál. Ennyi pénzért ez van, majd megszokom.

[ Szerkesztve ]


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Az átlag felhasználó nem olvas Mobilarénát, hanem a környezetében lévő hozzáértőbbektől kérdez (tapasztalat, több 100 fős mintával).


gusthy
(PH! kedvence)

Az, hogy a kapacitív gomb kevésbé érzékel, mint a szoftveres, tudománytalan eléggé :)

Ugyanaz történik mindkettő esetben, csak vagy van alatta kijelző, vagy se.

[ Szerkesztve ]


gusthy
(PH! kedvence)

A benchmarkok nem csak a SoC-ot mérik, hanem pl a RAM és a háttértár sebességét is. Egy gyorsabb háttértár sokat tud dobni a szintetikus eredményeken.


nyisziati
(őstag)
Blog

+1
...és bizony a felhasználói élményen is sokat tud dobni egy gyorsabb ram vagy háttértár.


kefete
(kvázi-tag)

A betekintési szögek tényleg nem valami jók, Samsung J5 AMOLED kijelzőhöz viszonyítva gyenge a betekintési szöge.

Nemrég érkezett hozzá egy szoftverfrissítés, jobb lett az alkalmazkodó fényerő, illetve az akksi is picivel lassabban merül, nem kell kézzel bezárogatni a háttérben maradt alkalmazásokat. Éjszakai inaktív fogyasztása stabilabb lett.


scyllarus
(PH! addikt)

Van benne NFC? A teszt szerint nincs, de a Telekom oldalán a bemutató videóban látszik az ikonja a képernyőn :F


kefete
(kvázi-tag)

Nekem vodás verzió van belőle, ebben van NFC.


scyllarus
(PH! addikt)

Köszi a választ! Közben már letettem a garast a P9 Lite Mini mellett, de jó tudni.
Szerintem mindegyikben lehet, mert a T kártyafüggetlent árul.

[ Szerkesztve ]


Cayman
(PH! addikt)

Sziasztok. Hasznalja valaki ezt a telefont navigacionak? Eddig egy sony Z3 compact-ot hasznaltam erre a celra de haldoklik benne a kijelzo, ezert le kellene cserelni. Csak navigacionak lenne hasznalva semmi masra, vajon arra jo lenne hosszu tavon? Van egy huawei p10-em minden masra.


St3ven
(PH! addikt)
Blog

Most 29,7k a Telekomnál kártyásan a Black Friday akcióban. Annyi, hogy single SIM-es.


istibond
(tag)

En mar berendeltem egyet ;)
Akinek van ilyen keszuleke irhatna egy ket negativ pozitiv gondolatot a keszulekrol,velenyekre kivancsi lennek.
Koszi


w.miki
(PH! addikt)

Mi is rendeltünk. Telekomnál, domino kuponnal 25e ft volt. remélem független lesz. Nano sim megy bele?


istibond
(tag)

Ti kaptatok visszaigazolo emailt? Vagy sms?
Es igen nanosim megy bele. A telo tuti fuggetlen mert egy nyitott lakat van a kep mellett a telekom oldalan.
Koszi

[ Szerkesztve ]


Eztis_Aztis
(újonc)

Én szerdán megyek érte, a megújított elôfizumhoz adták ingyen!! Na, ha ennyiéry kapok sziaomit, meg egyéb dzsunkafónt, akkor majd azt veszem :D


w.miki
(PH! addikt)

semmit, egyszercsak, hogy ma hozza a futár, ennyit.

üzenetek