Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


robohw
(tag)

"Mivel ezek okostelefonok, a hagyományos telefonos funkciók mellett rengeteg egyéb dologra is használják, gyakran több dologra is egyszerre (teljesség igénye nélkül,"

Ez a felsorolás inkább hatott a telejességre törekvés igényével, mint annak mellőzésére való törekvésnek. :)

Na de nézzük.
Ha nekem nincs igényem valamire, akkor hiába a feature, csak fölöslegesen terheltem a pénztárcámat, mert az adott szolgáltatás kihasználatlanul fog szunnyadni a telefonomban, egészen a csere pillanatáig.

Tehát, aki olyan életstílust él, amihez nem kell ez, az, vagy amaz a szolgáltatás, akkor úgy gondolom, teljesen normális, hogy olyan készülékkel is "beéri" ami az adott szolgáltatást nem tartalmazza.
Kevéssé hiszem, hogy mondjuk egy idősebb nő - úgy átlagban - ne tudna meglenni GPS nélkül, vagy ellenálhatatlan vágyat érezne az iránt, hogy a receptkönyvét facebookon publikálja, esetleg online rekordot döntsön a PICK and PACK and RUN nevű játékban.
Az sem mellékes talán, hogy az általad sorolt lehetőségek nem kizárólag mobilon érhetők el, sőt, a mobil, méretéből adódóan csak egy erőtlen, nevetséges szükségmegoldás pl. filmnézés vagy social media céljára.

A listádban soroltak egyébként kivétel nélkül megvalósíthatók a ZTE blade L7-tel is. Sőt, korábbi, szerényebb képességű mobiljaim is alkalmasak voltak azokra a feladatokra, amelyeket igénybe is veszek. Ezek jobbára a telefonálás, SMS küldés, GPS, e-book funkció, fényképezés, video felvétel készítése, alkalmi hangrögzítés, AD-HOC, promt információ kinyerése az internetről.

Az sem mindegy, ki mennyit használja a telefonját. Én, bevallom töredelmesen, nem élek nemi életet a mobilommal. Az engem szolgál, és nem én őt. Napi 20 percen keresztül van használatban, úgy átlagban. Ez az idő pedig nem indokolja, hogy ennél jobb felbontású, gyorsabb, nagyobb, feature gazdagabb, de mindenképpen drágább telefont vásároljak magamnak. Biztos jobb volna egy vízhatlan készülék, de engem nem Katinkának hívnak. :N Még csak nő sem vagyok.

Kb. 2 évente váltok telefont, de elmondhatom, hogy a mostani (szeptemberi) váltás oka semmi egyéb nem volt, mint a korábbinál egy inch-el nagyobb kijelzőméret, ami kényelmesebbé is tette a használatot, bár igaz, a készülék súlya is növekedett, amihez hozzá kellett szoknom és ez nem volt könnyű.

Összességében azt hiszem, megérte.
Húszért igen. Így, a készülék ismeretében, harmincért is megérte volna. 50+ -ért már kevéssé valószinű, hogy ugyanezt mondanám, már csak azért sem, mert én soha nem adom el a korábbi telefonjaimat, tehát a vásárláskor jelentkező költség nálam mindig konstans.

[ Szerkesztve ]


Lami66
(fanatikus tag)

Mindenki mást vár el a telefonjától. Ami neked elég, az sok embernek nem. Az az 1 giga ram nagyon lerontja a használhatóságot, és ez sokakat zavar, erre tett megjegyzést atike.


joey04
(Jómunkásember)

1gb ram, 8gb tárhely. ha neked ez elég, használd egészséggel. csak ne magyarázd meg, hogy ez milyen jó vétel.


Lirion
(PH! addikt)

a mobil, méretéből adódóan csak egy erőtlen, nevetséges szükségmegoldás pl. filmnézés vagy social media céljára

Ezt meséld el annak a pár százmillió felhasználónak, aki többnyire youtube videókra és social mediára használja a telefonját, biztos nagy egyetértésre találnál.. :D

Egyébként furcsa, hogy ezeket a felhasználási módokat ledegradálod, miközben a 18k-s zte-vel fotózgatsz és videózgatsz.


robohw
(tag)

"Mindenki mást vár el a telefonjától"

Épp ezt próbáltam az előbbi hozzászólasomban elmagyarázni.

". Ami neked elég, az sok embernek nem."

Igen és ennek fordítottja is igaz. Ha ez eddig nem tűnt volna fel.

" Az az 1 giga ram nagyon lerontja a használhatóságot, és ez sokakat zavar, erre tett megjegyzést atike."

Hát ne tegyen! Kutya sem kiváncsi a véleményére. Én legalábbis biztos, hogy nem.
Az önmagában nevetséges amit állítasz, hogy az 1 GB RAM lerontja a használhatóságot. Miért rontaná le? SMS lassabban megy el? A GPS félrenavigál, vagy micsoda?

Tudomásul kellene venni, hogy az emberek különbözőek, mindenkinek mások az igényeik, a prioritásaik és ezt tiszteletben is kellene tartani. Kib.szott jó traktorokat lehet kapni manapság, és érdemes is venni, de inkább csak annak, akinek földje is van hozzá, na meg ingerenciája, hogy a földjét maga szántsa fel, saját kezűleg.


atike
(PH! nagyúr)

Meg van értve, hogy számodra megfelel a fent nevezett készülék. Nincs is ezzel semmi gond, különbözőek az igények és a felhasználási területek. De erre a telefonra azt mondani, hogy best buy azt max úgy lehet, hogy számodra az.

Lehet, hogy szükségmegoldásnak tűnik, de a legtöbb embernek jóval kényelmesebb mint egy asztali gép vagy épp egy laptop a legtöbb felhasználásra. Sőt, nem egy embernek nincs is sem asztali gépe, sem laptopja - mivel a telefon kiváltja azt a felhasználási módot amivel ők élnek.


robohw
(tag)

"Ezt meséld el annak a pár százmillió felhasználónak, aki többnyire youtube videókra és social mediára használja a telefonját, biztos nagy egyetértésre találnál.. :D"

Nem igénylem az egyetértésüket. Nekem megvan a véleményem a dologról és kész. Ennyi.

"Egyébként furcsa, hogy ezeket a felhasználási módokat ledegradálod, miközben a 18k-s zte-vel fotózgatsz és videózgatsz."

Persze. A munkám egy részét dokumentálom vele. Arra több mint jó. a 8 megapixelt NEM IS TUDOM kihasználni, mert a képek mérete túlságosan nagy.


atike
(PH! nagyúr)

Erre meg csak annyit, hogy épp te vagy az aki a nagy többség érveit és igényeit nem tudod elfogadni... :U

Jó tudni, hogy majd minden embernek van traktora otthon... Ja nem, nincs. Nagyon nem jó példát hoztál.


robohw
(tag)

"De erre a telefonra azt mondani, hogy best buy azt max úgy lehet, hogy számodra az."

Ez a telefon, ahogy hangsúlyoztam is, a maga kategóriájában best buy.
Én magam ritkán javaslok bármit is, mert a javaslat egyben felelősség is, azok felé akiknek az ajánlat szól.
Ezt a telefont azért mertem ajánlani, mert egyrészt olcsó, másrészt meglepően jól operál, gondolok itt arra, hogy nincs lefagyás, nincs FC, nincs belassulás sem. A telefonnal készített fotók remekek, a videók szintén, egy tappal be lehet kapcsolni a vakut, a fényereje erősen napos időben is szuper, nem kell árnyékba vonulni.
Egyszóval, egy általam kitesztelt és megfelelőnek tartott darab ez, azok számára, akik vagy anyagi helyzetüknél fogva nem engedhetnek meg ennél drágább készüléket maguknak, vagy, bár megtehetnék, nincs rá igényük, esetleg sajnálják a pénzt ennél jobb, netán drágább mobilra.


janeszgol
(PH! kedvence)

Van az a szolid használat, ahova ez elég. A 20-ig kategória nagyon egységes SoC fronton (6580 vagy SC7731), ram/rom kiszerelésben (1/8, ritkán 1/16). Itt a kijelzővel lehet eltérni, a kamerában és az OS Romban. Ha mindenki egy helyről rendeli és szitálja, akkor még ezekben sem nagyon, és a gyári OS max egy launcherrel elég népszerű megoldás.
De én mégis azt mondom, aki ebben gondolkodik, inkább vegyen részletre egy drágábbat. Ha nagyon minimálisak az anyagi lehetőségei, akkor vegyen a 20k-ig kategóriából. Én tudom használni ezeket is, de nem várom el mástól és nem is tukmálom másra.


robohw
(tag)

" Itt a kijelzővel lehet eltérni, a kamerában és az OS Romban."

Meg a szenzorokban, meg a kigyártás és az alkatrészek minőségében, meg a design-ban, meg az akkumulátorban, meg a választott anyagokban, meg a súlyban, formában, kézre állásban, meg abban amit még nem soroltam fel.


janeszgol
(PH! kedvence)

Ezekben tuti nem. Nézd meg a kínálatot! Egy kaptafa. Akkuban is ilyen 200-300 mAh mit számít?


joey04
(Jómunkásember)

engedjük el. menthetetlen.


robohw
(tag)

Nekem erről más a véleményem.
A kínálat ma szélesebb mint valaha. A minőségbeli különbségek is. Lehet ma is kapni használhatatlan telefont és lehet kiválót, de az tény, hogy a felhasználók a személyes igényeikhez ma, korábban sosem látott bőségből válogathatnak. Szín, küllem, méret, beltartalom, jelleg, stb. tekintetében. Régebben, mondjuk 15-16 éve ez nem volt így.


Friczy
(tag)

Azokra, amiket leírtál, pont felesleges volt nagyobb képernyőjű telefont venni :)


robohw
(tag)

Majdnem igazad van, de erre a képernyőre mégis több fér.
Ez is volt a cél a vásárlásnál, hogy olvashatóbb legyen a kijelző és több tartalom férjen el rajta.


punky10
(PH! addikt)

Igazolhatod magad többszáz hozzászóláson keresztül is,hogy milyen frankó üzletet kötöttél,ennyiért mennyire megéri...stbHa rábólintunk,akkor befejezed?Mert akkor:
Gratulálok,megkötötted életed legjobb üzletét,megtaláltod azt a telefont,ami Számodra a legideálisabb,mindezt 20 ezerért.Komolyan,irigyellek.
És most akkor lépjünk tovább.Ma,Magyarországon,rajtad kívül kevés felgasználónak elég az a teljesítmény,ami az Általad best telefonnak titulált készülék nyújt.Ennyi.Neked elég,örülj,de ne mondd meg több ezer embernek,mivel érje be a telefonjával kapcsolatban.Azt majd mindenki eldönti.
És hidd el,nem csak önigazolásként írom ezt.Itt van a fiókban egy Samsung Galaxy J3 2016,hasonló konfiggal,számomra használhatatlan.Illetve használható,csak akkor én vagyok idegbeteg,mert dühít,ha egy nagyfelbontású képet,vagy egy nagyobb dokumentumot 10-15 másodperc,mire megnyit.Scrollozni neg ne is akarjak...Ergó,én igazodjak a telefonhoz.. ;] Na,azt nem!!!
Tehát összefoglalva,hogy mi az amiről eddig csacsogtunk:
Neked elég ez a telefon.Úgy használod,ahogyan én a kb 10 éves SE D750-emet,anno ...
Az elmúlt pár évben történt egysmás a mobiltelefonoknál.Egy dolog az,hogy miket raknak bele divatból,mert az a trendi.De nagyon sok olyan új funkció került bele,amit sokan szeretnek/használnak.Neked ezeket nem muszáj.Elfogadjuk.De Te is fogadd el azt,hogy vagyunk páran(nem 10-20 fő) akik viszont kihasználják a telefonjuk által kínált funkciókat.És tudod mit?Nem csak azért,mert szükség van rá...Néha csak azért,mert igen,ezt is tudja,akkor miért ne...
Kívánom,hogy továbbra is megelégedettséggel használd a telefonod ,de nálam messze áll bármilyen best titulustól.Amiben best,azt nem írom le,nem akarok sértődést... :)


ALI_G
(PH! kedvence)
Blog

Sziasztok, 5 inch alatt van bármi ami ajánlható az 50k határig? Nem láttam egyet se a cikkben.


sherlock82
(kvázi-tag)

Az alap kérdést én tettem fel, egész szép kis párbeszéd alakult ki abból mi a 2018 végén mi lehet a samsung a3 mellett alternatíva. A készülék tudását ismerve kiderült hogy hasonló teljesítményű készülék nincs a piacon. Ha a samsung ebben a méretben esetleg kicsit kisebben jövőre, kihozna egy készüléket tuti vevő vagyok rá, de a jelenleg más gyártónál sem látok ilyet.


punky10
(PH! addikt)

Nem nagyon van használható,kompakt készülék.Azért nem állítom,hogy nincs,mert mindenkinek mások az igényei.Nálad támpont az A3,gondolom cserénél már nem mennél az alá.Márpedig ebben a méretben,kicsit korszerűbb konstrukcióban nincs olyan telefon,amit nyugodtan ajánlanék.Valamiben mindenképp kompromisszumot kell kötnöd...


janeszgol
(PH! kedvence)

Nincsen. Ha a kijelző mérete kell, akkor nincs. Ha a telefon teste (tipikusan 145x72 mm alatt), akkor XZ2c.


sherlock82
(kvázi-tag)

Amennyiben kiadtak volna jövőre iphone se 2 készüléket, azt még meg is vettem volna, de tudomásom szerint annak a tervnek lőttek, úgy hogy marad ez. Egyébként se váltanék samsung androidról, szóval ennek így kellett lennie. :) :R


robohw
(tag)

"Szerinted ez tényleg szóba jöhet,mint a Samu A3 utódja...?"

Nem képzelek ilyet.
Remélem te sem képzeled, hogy ezt (ZTE blade) odaadnám egy samu A3-ért? :D

Nevetséges..


punky10
(PH! addikt)

Írtam már,használd egészséggel a "számodra" legjobb készülékedet...


Lirion
(PH! addikt)

A telefonnal készített fotók remekek, a videók szintén

Ha ezt te tényleg komolyan gondolod, akkor ez világosan mutatja, milyen szinten vannak az elvárásaid egy telefonnal szemben, valamint, hogy mennyire vehetőek komolyan az értékeléseid a telefonnal kapcsolatban.


robohw
(tag)

"ezt te tényleg komolyan gondolod, akkor ez világosan mutatja, milyen szinten vannak az elvárásaid egy telefonnal szemben, valamint, hogy mennyire vehetőek komolyan az értékeléseid a telefonnal kapcsolatban."

Figyelj csak!

Életedben nem volt a kezedben a szóban forgó telefon. Ez mint cáfolhatatlan tény határozza meg azt is, hogy mennyire vehető komolyan bármi is amit leírsz ezzel kapcsolatban.

Én vettem a fáradságot, és körülnéztem ebben az árkategóriában. Amit találtam az az, hogy van úgy 6-8 telefon amely ezzel pariban van - papíron legalábbis - felszereltséget, méretet, egyéb paramétereket illetően. Ezen készülékek mindegyike, kivétel nélkül kapható ma is, szemben a ZTE blade L7-tel. Gondolom ez nem teljesen véletlen. Azt viszont nehéz lenne állítani, hogy a ZTE azért nem kapható, mert a kereskedők kevesebb bizalmat szavaztak neki, tizenéves, sikeres gyártóként, mint a tegnapelőtt alapított doogee, navon, ilike, leegoo, akai, stb. fantázianevű hulladékok gyártóinak.
Az sem véletlen talán, hogy a ZTE magyarországi képviselete, a nyilatkozata alapján teljes mellszélességgel felvonul az általa gyártott készülékek mögött, attól függetlenül, hogy éppen ki volt az importőr. Na meg az sem, hogy OTA update-re képes a készülék, amit a vásárlást követően azonnal meg is akart ejteni, engedtem volna neki, de nem volt mire update-elni, ergo, az egy éves firmware annyira kerekre sikeredett, hogy nem kellett hozzányúlni.

Kivánok neked is békés, boldog karácsonyi ünnepeket, valamint azt a ritka jó képességet, hogy el tudd viselni ha másnak nem feltétlenül az kell, ami neked.

Na csá..


punky10
(PH! addikt)

Szerintem ne folytasd...Csak belezavarodsz... ;]
A telefon úgy vetődött fel itt a topicban,hogy a 113.HSZ-ben ajánlod másoknak.Miközben nem lehet kapni... :U
Állítólag jó supportja van,de még egyszer sem frissítettél,tehát nem csak a support jó,hanem az FW is.Ami jó,azt nem kell piszkálni... :D
Komolyan...ne komolytalankodjunk már... :)


sherlock82
(kvázi-tag)

Nem tudom választott e valaki a lista alapján ajándékot?!

üzenetek