üzenetek

hozzászólások


Bossyy
(tag)

Lin Bin úr nem olvas Mobilarena fórumokat, ez most már teljesen egyértelmű :-)
Komolyra fordítva a szót, szerintem csak Európában lenne jelentősebb igény ilyen eszközökre (és inkább talán a 35 + os életkorú vevőknél) , de ahhoz már az egész kontinens is kicsiny piac, hogy ez elérje a gyártók igényszintjét.
Mondjuk szerintem notch ra sem lenne igény, azt bezzeg erőlteti mindenki, míg a Jack-et mindenki szereti, azt bezzeg hanyagolják....

[ Szerkesztve ]


Polarstar
(PH! nagyúr)

Agymosott, beszűkült látókörű öntelt barom. :R


Ftomm
(őstag)

Baromság. Akkor a redmi 5 után már nem lesz xiaomi vagy redmi telefonom!


2ofthem
(fanatikus tag)

Érdekes. Ha lenne kompakt telefon ami minimális lemondással járna a csúcskészülékhez képest, és erre a készülékre nem lenne kereslet, akkor érthető lenne a kijelentés.


mizoli
(PH! addikt)

Dehogy. Csak kínai :D


Gebriel
(PH! kedvence)

Miért nem lep meg a szavazás eddigi eredménye :F :D


Lacee1986
(senior tag)

Az a baj, hogy ha kicsi az árkülönbség, akkor az emberek a nagyobbat veszik, mert az biztos "jobb".

Most ha megnézem itt külföldön az új galaxy s10e és a sima s10 közt 50 euro a különbség a szolgáltatónál.


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Mondjuk egy mérsékelten kompakt még oké lenne, ilyen LG G6 külső méretekkel, csak esetleg kicsit jobban kitolt kijelzővel, hogy legyen 6"-os. Esetleg egy Xperia 1 jellegű hardver egy Xperai 10 méretben. Azzal elégedett lennék, annál kisebb nem kellene, de sokkal nagyobb sem kényelmes már.


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

Az összes mobilgyáros így gondolkodik... Mondjuk én túltettem magam már ezen a kérdéskörön. Ha a jelenlegi telefonom elhalálozik majd egyszer, akkor veszek egy hagyományos telefont fix funkciókkal.


Fred23
(PH! kedvence)

Nem is veszek tőlük majd semmit!

Nekem a G7 már túl hosszú, a V30 pedig túl széles. Néha elhitetem magammal, miközben keresen az A3 (2017) utódját valamelyik Media Marktban, hogy "ezzel a mérettel lehet még élni, ez nem is olyan nagy kompromisszum", de ahogy eltöltök 10 percet valamelyik -amúgy teljesen szimpatikus- készülék nyomkodásával, kezdek egyre csalódottabbá válni. Aztán mikor kezembe veszek egy belépő kategóriás Q7-et, olyan kellemes érzés! Nem kell a számomra gyenge hardvere miatt, de olyan jó kézbe venni!
140-145 x 69-73 x 7-9mm: kábé az ideális méretek számomra. Nincs sok választási lehetőségem. :(


Plazmacucci
(PH! nagyúr)
Blog

Majd nézzük meg az S10e eladásokat.


Rover623
(PH! félisten)
Blog

Kicsit értetlenül és szomorúan állok a trend előtt! :U
Az emberek keze nem nőtt az elmúlt 10-15 év alatt...a ruhák zsebe szintén nem változott jelentősen...kissebb képernyő kevesebb energiát fogyaszt, tovább bírja az akku (ha már a gyártók/fejlesztők ennyire látványosan szarnak a fejünkre a technológiai váltásokkal), ugyanannyi nyersanyagból több telefont lehetne készíteni, stb.
De a sok agyatlan baromnak kell az óriási kijelző...amit ugyan nem ér át egy kézzel, csak félig tud a zsebébe tenni...könyörgöm, akkor vegyen tabletet...az még a széltől és a naptól is óvja a búráját telefonálás közben! :P


Baggins86
(fanatikus tag)
Blog

Uhh hozom a kukoricát. Mindjárt jönnek a "3310-esemnek még értelmes képernyőmérete volt, minek nagyobb fanok" :C


Algieba
(őstag)
Blog

De volna igény normális méretű, alap okostelefonra. Imádtam a Lumia 520-ast. Kár, hogy elavult. :(
Életem egyik legjobb vétele volt. 4 évig szolgált. Hasonlóért, csak korszerűért már rohannék is a boltba.


bakoczay
(újonc)

Nem egészen igaz, hogy ekkora volt egy 5 colos hagyományos telefon, mert 5-8 mm-rel rövidebb, és nem számítottak egyáltalán kompaktnak azok sem (pl. S5), talán 2017-ben már igen. De ha ettől eltekintünk, az egykezes használathoz nem csak a ház mérete számít, hanem a magát a képernyőt is át kell érni. Felül az nehézkes. Egyébként az 5 colos is határeset. Nyilván odafigyelve megszokható, de 4,5 után már nehezebb volt anno, jól emlékszem, figyelni kellett rá. 5 col felett meg már olyan mindegy, úgyse éri el az ember, akkor már lehet nagyobb, két kézzel mindegy, a tartalomnak meg jobb. Ezért növelik egyre inkább.
A harmadik, nagyjából lehet tudni, hogy lenne kicsit készülékre valós igény, sokkal inkább rétegmodelleket is gyártanak. Egyszerűen nem éri meg. Ugyanolyan specifikációval nagyobbat gyártani olcsóbb. Ilyen egyszerű ez.

[ Szerkesztve ]


TTomax
(PH! félisten)

Ahh nem kérünk mi más,csak 5,5" rendes kijelzőt méretes kávák nélkül,hozzá 4-5000mAh telepet egy snapi 710el,legyen ip58,qi,nfc,3.5mm jack,jó átlagos kamerával,jó navigációs képességekkel,bővíthető tárhellyel 1-2 simes kivitelben ugy 3-400euro körül....miért lehetetlen ezt legyártani???Jó lesz műanyagból is,és nem kell pengevékonynak sem lennie...

[ Szerkesztve ]


serrin
(fanatikus tag)

Számomra az ideális telefon az SonyEricsson X8 lenne, de mai hardverrel. Kis kijelző, jó méret, nem túl vékony és jó a fogása az ívelt hátlap miatt. Esetleg a iPhone 2-3gs méret is visszajöhetne, de azonos képernyőaránnyal, nem kávamentesen.


Narasim
(fanatikus tag)

én is ilyen bunkó-barom szoktam lenni sajnos, mint te voltál most :B

üdv a mi max 3 telómról! :R


LosBlancosrm
(őstag)

MMban megnéztem az S10E-t, nagyon aranyos kis telefon lett. Kíváncsi leszek, hogy jön e a folytatás(veszik e elegen), vagy tényleg nincs rá igény.

[ Szerkesztve ]


.mf
(PH! kedvence)

Hogy rohadna rájuk a tepsifon készletük, akkor talán rájönnének?
Jelenleg G6-osom van, ami "csak" 5.7", de nekem már ez is nagyobb a kényelmesnél, hogy könnyen elférjen zsebben, hogy könnyen lehessen egykézzel is használni (itt már fogást kell váltani, hogy a tetejét vagy alját elérjem, pedig elég hosszú ujjaim vannak).


Polarstar
(PH! nagyúr)

Ámbár vehetsz innetől kezdve trendi kínai táskát, ha netán cipelned kell. :D

Ez a dolgok rendje. :D


Jakesz
(őstag)

A Galaxy S10-ek eladása egy jó felmérés lesz, hogy melyik méretre mekkora igény van, hiszen kiadtak egy kicsi, közepes és nagy modellt majdnem ugyanolyan specifikációkkal. Ha az S10e jól fog teljesíteni a kasszáknál, akkor a Samsung mellett a többi gyártó is belátja, hogy érdemes kompakt méretben is gondolkodni.

Én speciel nem igazán értem, hogy mi értelme van a 6.5 col körüli telefonoknak. Kézben tartani kényelmetlen, egy kézzel használni esélytelen, egy átlag nadrág zsebébe nem fér bele, leülni meg úgy pláne lehetetlen. Otthoni használat esetén van előnye a kisebb kijelzőkhöz képest, mert nagyobb felületen jobb játszani meg videókat nézni, de erre a felhasználásra egy tablet sokkal jobb, mert az még nagyobb kijelzőt nyújt, és otthon amúgy sem probléma, hogy túl nagy. Ha meg elmegy az ember otthonról, akkor 90%-ban úgysem fogyaszt rajta multimédiás tartalmat, max messengerezik, amire tökéletesen elég az S10e méret.


lócitrom
(senior tag)

retardáltak nem merik leközölni, hogy csak trendekben gondolkodnak. lásd notch és persze minden más... nincs olyan év, hogy ne majmolnák az almát. lassan már csak az akksi, ami mellettük szól, mert már az infra is megterhelő, az NFC meg szerintük gigabrutál prémium cucc, amit más gyártó persze majdnem alsó kategóriától beépít.


strogov
(fanatikus tag)

Nekem iphone se van. A mérete teljesen jó lenne ... de otthon időnként szeretném bedobni egy tablet dokkolóba ha lenne ilyen. Az NFC-s fizetés, és a touchscreen dock miatt lehet, hogy a következő telefonom android-os lesz. Veszek valami hasonlót, nyomtatok rá az aktuális telefonomhoz "zsebet", és otthon elég lesz.

Napközben vagy úton vagyok, vagy gép előtt. Nem hiányzik nagy telefon. Otthon jólesne néha laptop helyett a mobillal "játszani", de kanapén űlve már kicsi.


Ricardo
(PH! félisten)

Ott van az iPhone SE. Erős hardver kicsi méret. Nem adtak el belőle annyit, amennyit szerettek volna. Nem is jött eddig utód, és nem is valószínű, hogy a későbbiekben érkezik.
Azok akik azt vették pont a mérete miatt várják a folytatást, de nincsenek lelegen. Ha vinnék mint a cukrot (mert akkora igény lenne rá) már régen megérkezett volna az utód, és szerintem a többi gyártó is kijönne a saját kisméretű erőgépével.

Másik a Sony xperia XZ1Compakt ami szintén erős készülék , de azt sem vették elegen.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Látszik, hogy nőies a gondolkodásuk:
Nem a méret a lényeg, hanem az, hogy jó nagy legyen! :D
Nekem nincs bajom ezzel, tepsipárti vagyok.


Fred23
(PH! kedvence)

Az a baj, hogy a méret csak egyetlen fontos szempont. Ha szeretnék jó kamerát is mondjuk (teljes Camera2 API támogatással), esetleg 3.5 jack-et, vagy éppen IPS-t/AMOLED-et, x méretű beépített tárhelyet, stb.-t, akkor simán lehet, hogy a méretileg jó mobil helyett választok mégis egy nagyobbat, ami összességében véve többet ad. Mit lát ebből a gyártó? :((


csakany2001
(senior tag)

Ez olyan kinek mi a jó hozzáállás.
Szerintem alap lenne minden igényt lefedni bár ez az egész piac azon alapul hogy gyártanak egy csomó készüléket és igazából azok teremtik meg az igényt és nem maguk a felhasználók.
Mivel van talán 2-3 db kis képernyős telefon a piacon így ez egyáltalán nem mérvadó.
Meg felhasználás függő is ez az egész.
Én a 4,6"-os XZ1 Compact-t ugyan úgy használom mint az 5,2"-os Nexus 5X-t előtte, de szerintem a 5,8"-os S10E-nél sem lenne ez másképp.
Nyilván aki filmet néz annak előny, de én azt mondjuk inkább monitoron teszem a többire meg nem érzem hátránynak a kisebb kijelzőt.
Szóval részemről lenne, meg néhány felhasználónak még biztosan, de ez mára olyan rétegigénnyé vált és nem feltétlen azért mert a felhasználóknak nincs szüksége kisméretű telefonra hanem szimplán azért mert nincs választási lehetőség.(az évi 2-3 telefont nem mondanám annak)
Írták páran a szűk látáskört, egyet tudok érteni azzal is, viszont ha megnézzük a gazdasági részét ami meg arról szól hogy mennyit tudnak ezekből elszórni akkor már nem ilyen fényes a helyzet sajnos.
A gyártó cégek meg inkább az utóbbit nézik, nem feltétlen 1-1 rétegfelhasználó igényét.


Plumpy
(fanatikus tag)

Én személy szerint kifejezetten szeretem a nagy telefonokat, mindig egyre nagyobb lett, és ez nekem tetszett is, szeretem is. Most egy Mate 20Pro-val vagyok, mondjuk ennél nagyobb azért már ne nagyon legyen, ha lehet. Nem a kijelző miatt, hanem a zsebem miatt. Ez valahogy pont jó. Viszont azt nem tudom megérteni, hoyg a gyártók miért hozzák létre a saját "valóságukat"...

A vásárlóink szeretik a notch-ot, akkor csak olyat gyártunk.
A vásárlóink csak a nagy telefont szeretik.
A vásárlóink nemsokára csak összehajtható telefont akarnak.
Minimum 5 kamera kell nekik.
Nem kell nekik vezeték nélküli töltés.
Nem kell nekik NFC.
Nem kell Jack.

Ezt mind a vásárlók AKARJÁK, ki érti ezeket? Hát ezt akarják.

Hülye vagy.


forgonati
(őstag)

A Sony egyéb készülékeit sem veszik elegen. Mindegy hogy kicsi vagy nagy.


K0vasz
(tag)

a boltban jól néz ki a minél nagyobb kijelző, de használat közben már egyáltalán nem mindegy, hogy meg tudja-e fogni az ember rendesen vagy elfér-e a zsebében anélkül, hogy zavarná...


iNfAntRy
(senior tag)

Az a baj, hogy nem feltétlen azért nem veszik, mert pici, hanem márka preferencia miatt. Biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb az igény 5" körüli /alatti telefonokra, mint a nagyobbakra. Aki szereti az apple termékeket, az megvette az SE-t. Viszont egy más márkát preferáló nem fogja megvenni, hiába szeretne egy kis telefont.

Én minden gyártó helyében tartanék legalább 1 kicsi telefont középkategóriás felszereltséggel. Lenne rá kereslet szerintem. Nekem már a 4,7 is nagy egy kézhez, mondjuk kicsi kezem van. 2 hónap múlva jár le az előfizetésem, A6-ot néztem, hogy van a céges kinálatban. Ha nem lesz más kisebb, akkor muszáj leszek azt megvenni, pedig az 5,5". De legalább infinity kijelzős.


szkaroly
(tag)

Pontosan erről van szó. Ha már az Apple sem lát üzletet az SE2-ben (pedig ők aztán tudják hogy lehet minimális ráfordítással maximális profitot csinálni), akkor az igény nem túl nagy. Az pedig hogy a mobilarénán mik az elvárások az teljesen irreveláns a piacon. Az s10e eladási statisztikájára majd kiváncsi leszek, de az 5,8-as nem?


erahurka
(PH! nagyúr)
Blog

3" lenne a tökéletes méret!!! Felette minden tepsi!!! ;]

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Elárulom a titkot. Fordítsd fekvőbe és fogd két kézzel! :)
Sztem szörnyű az egykezes, libikókázós szerencsétlenkedés.

[ Szerkesztve ]


Ricardo
(PH! félisten)

Ebben van igazság :U

iNfAntRy
" Aki szereti az apple termékeket, az megvette az SE-t. Viszont egy más márkát preferáló nem fogja megvenni, hiába szeretne egy kis telefont."
Ez így van, de ha csak azokat vesszük akik Apple terméket akartak, azok közül is jóval többen vették az éppen aktuális nagyobb méretű változatot, mint az SE-t. Ez egyértelműen azt mutatta meg, hogy nagyobb kereslet van a méretesebb kijelzőre.


lócitrom
(senior tag)

same shit. bár a Qi az egyelőre nem nagy veszteség, mert nehezíti a mobilitást.

(#35) Somatom
onnantól a mobilitás is kap egy elég nagy sallert. de biztos hasznos, hogy már lassan egy telefonszámot két kézzel kell bepötyögni. sőt, majd fülkét is visz az ember magával. na ne legyünk már bolondok. 5 colon is van/volt élet és csak egy kéz kellett hozzá.


Lami66
(fanatikus tag)

Ha akkora igény lenne rá, akkor a Sony a top5-ben lenne és az Apple az 5SE negyedik generációját árulná hosszú sorban álló vevőinek akciós áron 1500 dollárért.
Minden kisebb méretű telefon topikjában csak az van, hogy oké lenne de......és itt jöttek a kifogások. Nincs kis telefon? Na, hajrá, csináld meg az évszázad bizniszét, tervezz egyet, csinálj rá startupot, gyűjts rá pénzt támogatòktól. Aztán a terveket leadod pl.a Foxconn-nak, gyártatsz belőle x milliót, megmarketingeled, árulod és Te leszel az akinek a karrierjét majd a Harvardon oktatják. Vagy szembesülsz vele, hogy a megálmodott csodamobilból 327 változatot kellene csinálni mert az egyiknek nem tetszik mert ips a másiknak oled, a harmadiknak szögletes, a negyediknek túl kerek, az ötödiknek kevés a ram, a hatodiknak miért csak dual standby, a hetediknek miért ott van az ujjnyomat olvasó a nyolcadiknak.....soroljam még?


TTomax
(PH! félisten)

A QI nehezíti a mobilitást???Mégis hogyan?


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Én az 5" -os telót is fekvőben használtam, mert kényelmesebb és gyorsabb két kézzel kezelni.


Wolfy_
(tag)

hat, nekem eppenhogy "csucskategorias", 200e forint kornyki lapat telefonokra nincs igenyem.
tisztelettel maradok a 60e forintos, normal meretu, kozepkategorias telefonnal, jatszani ugyis PC-n jatszok, ha.

[ Szerkesztve ]


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

+1

Mindenki a fotelból jól megmondja, hogy mekkora üzlet lenne. Akik meg látják a tényleges eladásokat, ők pedig szépen kivezetik azt a méretkategóriát, mert annyira marginális rá az igény. De nyilván ez is csak egy összeesküvés, és a gyártó direkt olyan cuccot gyárt, amit mindenki utál, és azért adnak belőle el rekord mennyiségeket, mert fegyverrel kéynszerítik rá a felhasználókat.


ak76
(őstag)

Miután egyre nagyobb kijelzőket tesznek alig nagyobb, vagy egyenesen kisebb készüléktestekbe, engem nem zavar a 6 col feletti méret, de egy S10e-t szerintem ki fogok próbálni.


virkir
(PH! kedvence)

De a sok agyatlan baromnak nem kell az óriási kijelző...amit ugyan át ér egy kézzel, aztán nézhetjük 20+ coll-on a m. kezdetű weboldalakat mert mindent a szarrábutított mobilnézetből linkel.
Aztán meg szvsz az odanyúlós telefont soha nem kényelmes egy kézzel használni mint a régi gombosakat.


csongi
(PH! kedvence)
Blog

Ez mar azota megy, miota okos telefon letezik.
Valamikor az volt trend, hogy minel kisebb legyen.
Most meg minel nagyobb legyen.
Akkor telfonalni, kellett a telefon.
Most tartalmat fogyasztani. Ez nem egy cikk elolvasast jelent.
Miota a kijelzok es keszulekek lehetove teszik, minimalis meretnovekedessel, egyes esetekben csokkenes mellett nott a kijelzo.
Azok akik a 5.5 colos telfonert sirnak, feleslegesen.
Mert osszessegeben nem kezelhetobb mint egy 6colos, nyujtottabb keparanyu keszulek.
Ez van.
Meg kell nezni a Mimax3 meretet es kijelzo meretet, illetve par evvel ezelotti Zultrat.
De sorolhatnam tovabb.
Ez van. Utalnek mar 5colon forumozni service manulaokat olvasni, vagy barmi mast.
Felesleges sirni mindket tabornak. :).
A kicsi kijelzo nem egyertelmuen kis keszulek, es nagy kijelzo nem egyenlo nagy keszulekkel.


lócitrom
(senior tag)

de tényleg. mintha amúgy az ember azért venne meg mást, mert feltétlenül olyat akar venni. nekem sem azért van batár telefonom, mert jó lenne három kézzel fogni, hanem mert a kínálat olyan, amilyen. a Xiaomi az pont egy olyan gyártó, aki hallgat az igényekre. na ne már.

(#39) TTomax
hát ha te szeretsz a töltőállással járkálni vagy odavissza pakolgatni rá, akkor az egyéni preferencia. csak közben tölteni nehéz.

[ Szerkesztve ]


sajo13
(senior tag)

Már rájöttek a gyártók, hogy nem lehet értelmetlenül növelni a képernyő méretet és ezáltal a telefon méretét.

Ezért is mozdultak el a kihajtható kijelzős irányba. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.


Alper
(újonc)

Gratulálok, akkor most már Xiaomi-t se veszek. A Redmi 4X volt az utolsó értelmes méretű mobiljuk.


Matjisom
(újonc)

Tényleg fegyverrel kényszerítenek rá. Nem ismerek olyat, akit ne zavarnának a notch-ok, bevágások. Mik az opciók, amikor mindegyik új telefon ilyen? Ez igenis kényszerítés. Ki kérte, hogy nyúljanak a telefonok, mint a vonalzók, a Sony honnan álmodta meg a 21:9-es képarányra az igényt? Nekem nagy kezem van, ha akarom, egy kézzel is elérem a 18:9-es telefon felső részét hüvelykujjal, mégse tetszenek, hihetetlen kényelmetlen a használat és maga a stabil megtartás is. Miután a kijelző már nagyon a telefon szélén van, ahogy nyúlkálok messzire, közbe már rég a kezem belső részével felhívtam valakit, ez megtörtént eset. Legtöbb alkalmazásnak fent van a kezelőrésze, amit már nehéz elérni, a videókat levágják, vagy Samsung-osan benne van egy pötty (ha jól láttam), és maximum böngészésnél ad egy kis pluszt a hosszú telefon. Nem látom a hasznát, és ezzel sokan vagyunk így. Akkor mik a lehetőségek? Vagy veszel ekkora telefont, vagy keresel több éves modelleket, amit nyilván nem fogsz. Furcsa, hogy ezek a dolgok nem voltak erőltetve, míg pl. az Apple be nem dobta a notch-ot. Utána hirtelen mindenkinek nagyon fontos lett lekoppintani felhasználói igény címén. Ezek az újítások miatt legalább folyamatosan drágulnak is a telefonok.

Ezek nyilván a nagyobb, ismertebb gyártókra vonatkoznak. Vannak már kiugró kamerás kínaik, de az tényleg szűk réteg, akik ismeretlenebb nevű kínai telefonokat vesznek, szóval azokat nem sorolnám egyértelműen az opciók közé (főleg ha itt nem is kapni.)


dave987
(fanatikus tag)

Szerintem hülyeséget beszél az alak. Pl ugyanez a telefon 5.5ös kijelzővel,2 mm-rel vastagabban, s máris beleférne nagyobb akku. Az a probléma hogy pengevékony meg full kijelzős...

üzenetek