üzenetek

hozzászólások


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Hosszú idő óta ez az első olyan Androidverzió, amire kíváncsi vagyok.


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

Én kb a 6.0 óta így vagyok minden főverzióval, csak zavar, hogy iszonyatos késéssel jutok hozzá mindhez :(
De azért a 7, 8 és 9 is hozott ám hasznos újításokat, pl a 9 új vezérlését imádom. (imádnám, ha elérhető lenne a HTC-mre...)


leslien
(PH! kedvence)

tessék egy pár képernyő kép... [link]


batai15
(PH! félisten)
Blog

Én minden droid fő verziót várok személy szerint .


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Én a multi-resume módra lennék kíváncsi, de sztem ahhoz előbb a fejlesztőknek be kell építeniük az új API -kat.


HDR123
(tag)

Én arra vagyok kíváncsi, hogy a virtuális eszközön hogyan fogom a kihajtható mobilt tesztelni :)


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Virtuálisan kihajthatós tesztkörnyezettel. :)


janeszgol
(PH! kedvence)

A szokásossá váló (két éve van így) menet. Márciusban már az első pre, amit megkapnak a gyártók. Ez azt jelenti, hogy 1 év múlva megkaphatják a mostani csúcskészülékek. Hurrá. :U


Polarstar
(PH! nagyúr)

Nem baj, ha van nocss... Maradjon annak aki kedveli.
Én megvárom az idén érkező új szotfvereket - mástól.

Remek nem-androidos dolgok fognak érkezni idén még. :K :R


dilajoska1
(őstag)

pilóta
(PH! nagyúr)

Az semmi, én olyant is tudok, hogy szigszalagból vágok ki egy darabkát, és egycsapásra egy Nokia 3210-esből is menő noccsos telót varázsolok! Ezt csinálja utánam szoftveresen a gugli ;]


rlaci2
(őstag)

2XL-en milyen,bugzik? P3-on egyelőre nem futottam bele semmilyen anomáliába.


janeszgol
(PH! kedvence)

Úgy látom az Apple majmolás miatti sziget fesztivál nem 2018 bulija volt. Bár a 2018as MWCre biztosan emlékezni fogok. iX majmolás jobbról is és balról is.


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

de legalább az új navigációs sávot és alkalmazásváltót is lekoppintották, aminek én nagyon örülök. :)


mmx233
(újonc)

Nekem az Androidos alkalmazás váltónál semmivel sem tetszik jobban az iPhone-os. Szerinted miben jobb?


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

A mostaninál utálom, hogy egymás felé/alá pakolja az alkalmazásokat, így ha sok almalmazás van, folyamatosan fel-le kell görgetnem, hogy tudjak váltani közöttük, mivel körülményes az elésérük, illetve a képernyő alján van egy hatalmas sáv az "összes bezárása" gombhoz, amit könnyű véletlen megérinteni, és akkor azt is bezárom, amit nem is akartam bezárni.
A MIUI-ban ez pl lényegesen szebben van megoldva, mint a stock felületen, meg kb mindenhol máshol is, beleértve a Windows Mobile-t, Firefox OS-t, Ubuntut, MeeGo-t, Sailfish-t, BlackBerry 10-et és persze az iOS-t. :)
Ezen felül meg végre van swipe alapú vezérlés, amit sokkal jobban szeretek, mint fix elhelyezésű virtuális gombokat nyomogatni.

[ Szerkesztve ]


dvarw.mtl
(fanatikus tag)

Csúcs samsung telókon 2 appal ez már most is megy.


Rinocerosz
(tag)

Szerintem is jobb lenne az iPhone féle.. én az s9+ on is ezt a felhúzásos dolgot használom és nekem jobban be jön.. mint ezek a gombok


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Freeform módban lenne érdekes.


janeszgol
(PH! kedvence)

Igen. Bár nekem a kártyás megoldás nagyon tetszik, praktikus is lenne, csak az a baj, amit lentebb írtál is, hogy sajnos összesűrűsödnek. De szerintem jobb, mint pl a Lumia telókon lévő, mivel itt a kártyáknál rögtön látom, hogy meddig kell lapozzak.
Amúgy nem tudom, hogy miért nincs ABCs task váltó. Mint a Lumiáknál vagy a W10nél. Ráböksz egy betűre (kizoomol, majd kiválasztod azt a betűt, ahol matatni akarsz) és odaugrik. Nos a telefonoknál így is listázhatna. Betű, azon belül kártya. Csak ehhez persze tudni kell az alkalmazás nevét. :)
De mivel elég hosszúak a telefonok, lehetne oldalt is sorolni a betűket.

[ Szerkesztve ]


guni
(tag)

A link alapján ezt a gyártóknak vagy a usernek kell engedélyeuni és már a pie is tudja. Mondjuk szerintem amúgy is csak a rosszul megírt appokat érinti mivel a guidelineok szerint a paused state nem azt jelenti hogy nincs ui update.


guni
(tag)

A navigációs sáv/app switcher pont nem változott semmit a Pie-hoz képest pedig valamelyik kiszivárgott verzión még a vissza gomb is fel volt már számolva.


chipesz
(őstag)

Szerintem a gesztusvezérlés botrányosan szar lett és gagyi. MIUI-n vagy iOS-en sokkal jobb. Saját telómon külön appot használok erre (Fluid Navigation Gestures) ami százszor jobb mint a gyári megoldás.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Még csak pár napja van Pie -t futtató telóm. Ezt ki fogom próbálni, ha egyszer lesz lelkierőm az ADB -vel ba..akodni, hogy engedélyezzem a freeform módot. Azt tudom, hogy Nugáton, freeform -ban pl. a TVGO azonnal leáll, amint ráindítok egy másik appot, mivel nem fut háttérben.

[ Szerkesztve ]


guni
(tag)

Bocs, félreolvastam, Pie-on a user nem tudja bekapcsolni csak a telefon gyártója és az app fejlesztője. Szóval ha jól értem a Q-n viszont ez lesz a default. Mondjuk azok az appok, amiket hozzáértő emberek/cégek írtak, azért eddig is mentek. Pl youtube.

[ Szerkesztve ]


guni
(tag)

Igen én is azt használom, szerintem jobban működik mint bármelyik gyári megoldás. Mondjuk privacy szempontból azért elég komoly rémálom szóval ismerősöknek azért nem ajánlanám. :)


micafighter
(PH! nagyúr)
Blog

Én a Pixel 2XL-emre visszasirtam a 8.0as vezérlést, a splitview multi tasking sokkal egyszerűbb volt vele, mint a 9.0-án. És gyári beállítás nem is volt rá hogy visszaállitsam.


Lacee1986
(senior tag)

Ezzel eggyet értek. A legrosszabb, hogy hiába állítod be ha ugyan úgy ott vannak a gombok alul, nem ad semmi plusz képernyő helyet. Borzalmas megoldás az is, hogy a kétszer kell felhúzni az alkalmazásokhoz.


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

Várj. Mikor volt ilyen task váltó a WP-ben? :Y


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

Igen, de én arról beszéltem, hogy az Oreo-hoz képest változott a Pie-ban, ami a Q-ban is lesz, és amit én is nagyon boldogan használnék, ha elérhető lenne a mobilomra...


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

Igen, az Ubuntu Touch-ban pedig még azoknál is jobb volt, de mivel az kihalt, egy iPhone meg meglehetősen drága, így aztán maradt nekem egyedüli opciónak az Android One/Pie, "ha nincs ló, jó a szamár is" alapon.


janeszgol
(PH! kedvence)

Várj. Te most taskváltás címén mire gondoltál?


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

Amikor nyitott appok között váltasz. De az hogy kötődik az alkalmazáslistához? :B


janeszgol
(PH! kedvence)

Ja értem. Visszaolvastam a hozzászólásom. Kicsit összefolyva írtam. Szóval az androidos taskváltó lehetne olyan, mint ami a WPnél vagy a Windoes 10nél az ABCs menü/start menü... :)


vicze1
(PH! nagyúr)

Hát eddig Pixel1-en a DP érezhetően lassabb és dadogósabb, mondjuk így volt a korábbiakkal is és csak utolsó DP oldotta meg, szovsl most jön jó pár hónap várakozás. :)


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

Hmm egy talán hasznos funkció

link

:)


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Látszik, hogy az USA -ban fejlesztik. Roaming opció?


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

ez alapján 3 opciót látok

Mobilnet és wifi, nfc, hangerő panel, bár lehet ezek csak példák


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Amíg a Google nem nyírbálta meg a mobilnet kapcsolás jogosultságait, addig automatizálóval lekérdeztem a hálózati infót és igény szerint kapcsolgathattam a mobilnetet. A dual SIM slotokat sem lehet OS szinten automatizáltan kapcsolgatni. A hálózatmódok között szintén nem váltogathatok automatizáltan. Egyes módok manuális kapcsolásához is a SOC szervízmenüjében kell túrkálni (pl. only 4G). Erre "fejleszt" egy ilyet. Most boruljak térdre?
Amúgy is oda a Q iránti lelkesedésem, amióta megtudtam, hogy a Google kinyírja a Clipperemet. Marad a stock vágólap. Vissza a kőkorszakba. :W

[ Szerkesztve ]


sz.balazs.95
(PH! kedvence)
Blog

Asszem még a kezdeteknél, amikor bejött a mostani elődje, akkor egymás alatt jelentek meg egy oszlopban. még a 3.0 meg 4.0 idején.


guni
(tag)

Ez a Clipperes dolog azért nem olyan vészes. Csak annyit kell tenned hogy egy adb paranccsal megadod neki azt a jogosultságot.


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

Hát ha így haladunk akkor lassan mindenhez parancssor kell?:D


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Az jó lenne, mert a legtöbbet használt, leghasznosabb alkalmazásom. Alapból ilyen kéne legyen az Androidos vágólap.


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

Arra gondolsz hogy alapból tudjon több vágolapot is menteni?


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Ettől sokkal többet tud.
-Beépül az eredeti vágólapba.
-A vágólapon belül szerkeszthetőek a mentett szövegek és bármelyik korábban mentett egy bökéssel az aktív vágólapra tehető.
-Nem kell hozzá külön alkalmazást nyitni, a rolót lehúzva kezelhető, így ez nem befolyásolja az épp használt alkalmazás működését. Ráadásul így mindíg kéznél van, rolóról azonnal elérhető.
-Mappákat lehet benne létrehozni. Így lehet benne jegyzeteket, helyeket, könyvjelzőket, stb. menteni. A linkeket természetesen linkesíti. Így a könyvjelzők böngészőtől függetlenek maradnak.
-Aktiválható a szinkron, így az egész tartalmat automatikusan szinkronizálja az összes Androidos eszközöm között. Akár azt is csinálhatom, hogy amit a telón kimásolok, azt a tabon beillesztem. Költözésnél is nagyon hasznos feature.

[ Szerkesztve ]


guni
(tag)

Ez csak egy példa. A dolog lényege hogy az app fejlesztői össze tudnak állítani egy dialógust tetszőleges rendszerbeállításokból. Ez főként olyankor hasznos, amikor valamilyen beállítást kell elvégeztetni a userrel. Eddig maximum a megfelelő beállítások oldalra lehetett átlinkelni (már amelyik gyártó rendesen megoldotta) de ott még mindig simán lehet hogy eltévedt a rengeteg opció között.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Most, Pie alatt, ha egy alkalmazásnak vmi engedélyre, módosításra van szüksége, akkor pontosan oda dob, ahol az adott kapcsolást el kell végezzem.


guni
(tag)

Hát azt el kell ismerni hogy azért ez egy elég durva biztonsági kockázat volt. Így meg végül is a kecske is jóllakik, a kápszta is megmarad.


guni
(tag)

Hát arra az oldalra igen, de ott még lehet egy rakás más beállítás is és összezavarhatja a kevésbé it-s vénájú usereket. De pl a huawei csak a beálíltások gyökerébe hajlandó dobni, azzal meg pláne nem vagy kisegítve.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Engem az zavar össze, hogy ott sincsenek olyan beállítások, amik nekem kellenének.

üzenetek