Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Drughi
(őstag)

Köszi a tesztet, jobbat vártam tőle :R


dingdongkng
(kvázi-tag)

Tönkremegyek: Nincs AC-s Wifi, de még 5ghz-es n sáv sem? :D :D :D. Olyan mint amikor a nagyon korai kínai telefonok tesztjeiben nevetgéltünk, hogy mennyira alap funkciók hiányoznak :D. A Motorola Xoomom 2011-ből tudott 5Ghz-en legalább N sávot. (amúgy szerintem, speedtest szerint AC-t is, csak a szbvány jött később). Az 8, azaz nyolc évvel ezelőtt volt.


enginev3.0
(PH! félisten)
Blog

Így hogy hivatalosan itt van a xiaomi, meg persze a Huawei

Ezeknek semmi esélye az alsó kategóriában


SkyLine3000
(PH! addikt)

Sztem ennek a telefonnak egy ember örülne, de az nagyon: Graham Bell...


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

az első rezgés után akár 5-6 másodpercet is kellhet várni,

Kimeríti az ipari szemét fogalmát?!


D013
(fanatikus tag)

szokásos szolgáltatónál ügyfélre rátukmálós, aki persze nem ért hozzá. Benne van a pakliban hogy gyengébb mint a 3 éves készüléke, de nem számít, nem tűnik fel. Szerencsére azt vettem észre hogy már a laikusok is kezdenek rájönni hogy a Xiaomi mint olyan, létezik és jót ad, olcsón.


Xperia.ZENO
(senior tag)

Köszönjük a tesztet. Ez a hívásfelvétel 2018 végén 70k-ért elég cinkes. :D Még jó, hogy édesanyámnak nem ezt vettük meg, pedig erősen gondolkodtam rajta. Viszont egy J5-höz képest elég siralmasnak tűnik. Azon kívül, hogy valaki részletre venné a telefont, nem is értem miért venne ilyet, bár ez sem igaz már, mert van Redmi 6 a Telenornál és simán tud ennyit majdnem fele ennyiért. :U A fényképező egyébként nem rossz, de szerintem más értékelhető nincs benne.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Azért a 70 ezer forint nem alsó kategóriás ár... :U


enginev3.0
(PH! félisten)
Blog

Ja igaz, akkor csak a hardver, és a tudás az


vilmose33
(senior tag)

Kollégám kapta karácsonyra, első okos telefonnak. Nem játszik rajta, kíjelző nagyon szép. Ami meglepő volt nem volt benne gyárilag AOD funkció. GPS programok, közösségi programok is mennek egyelőre flottúl.


enginev3.0
(PH! félisten)
Blog

Azért nincs benne gyárilag AOD mert nem amoled, és így kihagyja a samsung belőle


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Ami meglepő volt nem volt benne gyárilag AOD funkció.

Miután ebben nem AMOLED, hanem IPS kijelző van, annyira mégse meglepő. :)
Bár mondjuk ha jól rémlik az LG képes volt IPS kijelzőnél is AOD-t biztosítani... :DDD

Szerk.: Lassú voltam. :D

[ Szerkesztve ]


enginev3.0
(PH! félisten)
Blog

Nokia is, az más kérdés hogy szerintem semmi értelme az egész kijelzőt bevilágítani hátulról egy pár pixeles óra miatt nincs, de az emberek mégis használják :N


ates
(tag)

Mindent elmond a telefonról (na meg a gyártó alsó kategóriában mutatott teljesítményéről) , hogy az elmúlt 4 órában milyen kevés embert "mozgatott" meg hozzászólás formájában. Kösz.


logitech1
(kvázi-tag)

6 hüvelyk kijelzőbe ilyen kis felbontást. :W


janeszgol
(PH! kedvence)

Ennél csak jobb ajánlat van. A kijelző okés, a kamera okés (közepes), a jó beszédhang okés. (Nagyon örülük, hogy az utóbbit sose hagyjátok ki. Beszéljünk akárhogy, legyen akármilyen kommunikációs trend, gmsen vagy neten keresztül, annak minőségével mindig találkozunk és nem baj az, ha rendben van.)

De ez: " Az egyetlen, tényleg zavaró jelenség, hogy ha a telefon mélyalvásából érkezik egy bejövő hívás, az első rezgés után akár 5-6 másodpercet is kellhet várni, mire felvillan a kijelző és fel tudjuk venni azt." és a billentyűzet késleltetése ma már még a 11 ezres Navon T400tól sem megbocsájtható. Mondjuk az nem is csinál ilyet, viszont pontatlan az érintője, oda kell figyelni.

Felesleges is alternatívát sorolni, mert csak az van. Lehet ez is beleesett abba a hibába, hogy nagyobb a kijelző felbontása, mint a GPU által támogatott maximális resolution. Ma egyre többen esnek ebbe bele.


tixem
(PH! addikt)
Blog

[link]

Remélhetőleg gyors lesz a váltás, az új M10 és M20 ígéretes startnak néz ki, kíváncsi leszek a fogadtatásra a célpiacokon. Ha jól szerepel, akkor a többi piacon is jó esélyekkel indulhat.
Ez a J+A széria egy rossz vicc volt kezdetektől fogva, végre rájöttek, hogy ideje végezni velük.


judas13
(őstag)

:F


Kronos3000
(senior tag)

Elszállt a samu,azt gondolja mindent elad a nevével.Pedig nem,egyre kevésbé,minél jobban értenek az emberek a telefonokhoz.Aki már a sokadikat veszi,nem lehet becsapni egy márkajelzéssel.


Armagedown
(őstag)
Blog

Amikor megnéztem a specifikációit, azt hittem, hogy a J4+ tesztet olvasom újra, de megtaláltam, hogy mi a különbség, a sok azonos dolog mellett:
- dupla hátlapi kamera
- 5 helyett 8 megapixeles előlapi kamera
- kapható 4 GB memóriával és 64 GB belső tárhelyel, a másiknál 3/32 a maximum


this is life
(PH! kedvence)

Ugy tunik a j szeria megerdemli a bottal se piszkalnam jelzot ,mert ha az uj j6 ilyen akkor mi varhato a kisebb testvereitol majd .


szemy94
(fanatikus tag)

Nem volt vicc, szerintem a 2017-es széria mindkettőnél nagyon jól sikerült, annyi gond volt, hogy a J ránőtt az A-ra, most viszont mindkettőn csökkentettek, ez hiba volt, az A maradhatott volna a prémium ház, IP védettség stb., a J meg a müanyagházas kistestvér, nah erre most mindegyiknél kicsit visszaléptek ami tényleg gáz.
De mindennapi használatra a J5(7) is tökéletes volt nekem, ha lett volna MO-n a 3/32-es, lehet még mindig azt használnám.

(#21) this is life:
A sima J6 jobb, mint a + verzió, a + csak méretben nagyobb.

[ Szerkesztve ]


vilmose33
(senior tag)

Cifu: Figyelmetlen voltam, meg mertem volna esküdni, hogy szuper amoled, így érthető. Sony XZ2 van abban is megoldották.

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Javaslom a "van, de minek?" plecsni bevezetését. :)


kovy79
(őstag)

Kedves MA!
Tessék mondani, normális méretű telefonról többé már nem lesz teszt??
Visszanéztem novemberig a teszteket és a kb 15 tesztből egy kivételével (az is 5,8") mind 6/6+ colos tepsi volt.
Ha folytatódik a tendencia, 2-3 év múlva a telefontesztek "tabletteszt", esetleg "kistvteszt" néven fognak futni?
mod: ahhoz képest, hogy Bocha anno a Desire Z tesztnél azt írta, hogy az már nem igazán kezelhető méret (3,7" és 119 x 60,4mm) jól elszaladt a ló. Lassan fél óráig kell turkálni (itt legalábbis), hogy legalább egy 5"-os tesztet találjon az ember...

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! kedvence)

De ekkorák jelennek meg. Ma sajnos ez a divat. Éppen a minap gondolkoztam azon, hogy a okostelefon, a smart phone, a mobil(e) fogalmakat ki kellene vezetni a mostani készülékeknél, hiszen ezek már nem telefonméretű telefonok, hanem tabletek. Valami új megnevezés kell.

Szerk.: félreértés ne essék, szeretem a tepsiket is... otthon. De akkor mitől mobil? Mert tudom hurcolni a lakásban? A PCt is tudom. :)

[ Szerkesztve ]


kovy79
(őstag)

Igen, sejtem, hogy ez a magyarázat, de ez akkor sem normális.
Ezek már tényleg nem telefonok és egyre több ismerősöm teszi fel az én általam is feltett kérdést: ha így nőnek a "telefonok", mit fogunk használni/venni 3-4év múlva? Mert 7-8"-os sz@rokat biztosan nem (mininek csúfolt 5,5-6"-osakat sem)...
Ha itthon vagyok, én is jól elvagyok egy iPad-del, de baromi kényelmetlen beletolni a gatyába és azzal rohangálni. Arra egy mobil eszköz való, amihez nem táskát kell venni, hanem max tokot...

[ Szerkesztve ]


jbcs
(kvázi-tag)

Szerintem kapitális hiba, hogy a közép és az alsó kategóriára ennyire nem figyelnek az utóbbi időben, jól láthatóan, már csak arról szól, hogy legyen itt is valami. Azért gondolom hibának, mert sokan alsó vagy közép kategóriás telefonnal kezdenek és azután ha rákattanak, mennek drágább telefonra. Ha ez az alsó vagy közép kategóriás telefon csalódást okoz, nem fog még egyszer hasonló márkát választani... Pl. nagyon befürödtünk feleségemnél a Galaxy J3-al, folyamatosan probléma volt, azt mondtuk, soha többet Samsung, pedig lehet, hogy a drágább Samsung telefonok teljesen rendben vannak. Így másodjára feleségem kapott egy Huawei-t, nekem pedig egy Xiaomi lett új telefonként. Mind a ketten elégedettek vagyunk, tehát valszeg maradunk ezeknél a márkáknál...


Juhaszatti
(senior tag)

Az új megnevezés pont az okostelefon. :) Ezek már rég nem telefonok, egy telefonnak elég lenne 1,5-2 col is vagy akár kevesebb. Már a 3,5 colos legelső félig-meddig okostelefonom sem volt szimpla "telefon".
A "telefon" funkciók egy okostelefon használati szokásainak nagyon kicsi részét teszik ki. Legalábbis az átlagnál.
Ha telefont szeretnék, a telefon funkciókért, én is kicsit keresnék.
De mivel okostelefonokat használok, sokkal több funkcióval, ami számomra jóval kényelmesebb nagyobb méretben, nem is kicsiket választok. Nem is mennék már 5,5 col alá, innen csak felfelé. Ha telefonokról beszélnénk más lenne a helyzet, de az okostelefonokat tekintve ez a normális méret nekem jelenleg.

Egyébként valamilyen szinten magyarázat ez arra is, hogy miért tűnnek el a piacról a kisméretű okostelefonok.


K0vasz
(tag)

ez egy teljesen jó telefon lett volna, ha nem ezt a kikukázott SoC-ot teszik bele... azért 2019-ben ne lagoljon már ilyen szinten egy samsung


bitblueduck
(senior tag)
Blog

hívták ezeket phableteknek de mivel már szinte mindet felfújták ez lett "a" telefon kategória.


janeszgol
(PH! kedvence)

Igen, lehetséges. Lehet csak én nem tudok elszakadni a "ha telefon, akkor elfér az egy kezemben" dologtól. Végül is sokan telefonálnak is ezekkel a batárokkal. Érdekes, hogy a mérettel nem csökkent arányosan a telefonálók száma.


kovy79
(őstag)

A definíciókat tekintve még igazad is lehetne, de:
egy olyan eszközről beszélünk (tök mindegy, minek hívjuk), amit magunkkal kell hordanunk.
Nyáron az egyik legnagyobb probléma, hogy hova tegye az ember a tepsiket.
Vicces, hogy a kilencvenes években röhögtünk azon, aki a Nokia 1011-et belegyömöszölte az ingzsebébe, és az evolúció újfent oda tart...
Én nem az okostelefonon élem az életemet, munkaidőben dolgozok, otthon meg nem a telefont bújom, tehát max 5" elég (4,5" is elég lenne, de az már tényleg esélytelen manapság).
Nem csak nekem, egyre több ismerősöm van, aki azt mondja, hogy nagyobbat már ne!

[ Szerkesztve ]


Hallosz
(fanatikus tag)

+1 :K


Kronos3000
(senior tag)

Előkaptam néhány fiókos,és néhány használatban lévőt ,mind hibátlan,aki ismeri őket évjárat szerint látható a visszafejlódés,pedig az Huawei y6 pro,és a Xiaomi is alig nagyobb 5"-nál.


jksx
(senior tag)

Még tavaly néztem a ses-ben, másod telefonnak elment volna, csak hát a black fridaykor a szemközti boltban ugyanannyiért A6+ telefont lehetett kapni, így a választás egyértelmű volt :)


judas13
(őstag)

Ezért haladtam vissza a 4.7 colloshoz mert ilyen méretben már sajna nincs egyszerűen teló. Már egy 5 collos is ritka jószág. :U


kovy79
(őstag)

Pár év és a nappali tv-d is rajta lesz a képen, mint egy lépcsőfok a "fejlődésben"...
Itt is érvényes az az evolúciós folyamat, mint a emberek elbutulásában.
Az első telefonok nagyok voltak, aztán miniatürizálódtak kb. gyufásdoboz méretűvé, majd elkezdtek nőni és a határ a csillagos ég.
Igen, a maiak tudása nagy (elvégre sokan ezen élik életüket, csak ezzel tartják a kapcsolatot a világgal, éljen...), de régen is volt méretbeli választási lehetőség (pl Nokia 6210 és vele időben párhozamosan 8210).
Ma csak nagy tepsi van, meg még nagyobb...

(#37) judas13, feleségemnek ezért vettünk most tartaléknak egy Nokia 1-et, meg van eltéve 1db Galaxy S5 Mini DouS (meg most is egy S5 Mini-t használ).

[ Szerkesztve ]


Twyzx909
(újonc)

A vicc az egészben, hogy a J5 2017 majdnem minden szempontból kenterbe veri ezt, és 50000 Ft az emagnál.


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

Van ettől kisebb telefon is, meg nem volt szerintem a legjobban használható, de valamiért kis méretű telefonra a Sony Ericsson W880i jutott az eszembe, de akár Nokia 6300-át os mondhatnék, teljesen mindegy. :D Ha pedig tapicskolós, akkor Sony Ericsson Xperia arc s. Nem rég járt a kezemben, és megdöbbentően kicsi. Azán arról nem is beszélve amikor majd minden második ember - sarkítva - de a Sony valamelyik miniével járkált. Pro vagy a sima. Mennyi is volt ott a képméret, 3"?

[ Szerkesztve ]


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

Arról a Nokia Xpressmusic telefonról hol vannak a kék sávból a gombok? Ott kellene lennie egy előre hátra start/stop gombnak.


kovy79
(őstag)

Nekem a kis telefonról az Ericsson T66 ugrik be. :)
Igen, az Xperia Mini és Mini Pro is teljesen használható volt a 3" ellenére és tényleg kb. minden második embernél ezek voltak 5-6éve. :)

[ Szerkesztve ]


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

Jelenleg egy Honor 8 telefonom van, aminek a mérete eleve nem kicsi, lapos, de csak 5"-os, tokkal pedig már túl széles, de tok nélkül meg törik. Közben van egy képernyőbajos S7 ami kisebb, vastagabb és kényelmesebb, de nem szeretem a kijelzőjét (pwm szabályzott világítás) de erősen hajlok arra, hogy ha nem is éri meg megjavíttatom, mert újonnan nincs értelmes alternatíva ha majd esetleg megdöglik a Honor. Nem egyszerű dolga van aki ma kis telefont akar, úgy hogy tapicskolós legyen, mert nincsen.


judas13
(őstag)

Megértem a helyzetet, jó az a kis S5 és még bírja is - sokaknak hiányozhat ez a méret kategória. Én is gondolkodtam Nokia 1-ben csak az már kevés lett volna a SOC tekintetében.

...

Snowy_owl
Xperia Minim még ma is megvan, üzemképes is :)

"Nem egyszerű dolga van aki ma kis telefont akar, úgy hogy tapicskolós legyen, mert nincsen."

Igaz.

[ Szerkesztve ]


Kronos3000
(senior tag)

Mert az egy Nokia 5000 . :R

[ Szerkesztve ]


blagolf
(senior tag)

Nincs még egy ekkora hulladék telefon a piacon, ilyen drágán. Csak gratulálni tudok annak aki kidobja a pénzét egy ekkora szemétre. :(
Konkrétan ipari hulladék kategória.

[ Szerkesztve ]


kovy79
(őstag)

Kis telefon nem is létezik már 4" óta. A jelző inkább a "nem olyan tepsi" lehetne.
Én az 5"-os Redmi 3S-emre még azt mondom határeset, de nagyobb (szélesebb/magasabb) 1mm-rel se legyen a következő. Ezért vettem most magamnak tartaléknak még egyet. :)

#44) judas13, én mostanában raktam rendbe a gyűjteményembe pár Xperia X8-at, Mini-t, Mini Pro-t, X10 Mini-t. Kész felüdülés volt őket kézben tartani. Komolyan kitűnnek a mai "semmilyenfeketeunalmas" tepsik közül. :)

[ Szerkesztve ]


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

A Qualcomm hivatalos oldalát nézve ez is csak 1280x800 pixelt támogat kijelző szinten, ez a telefon meg ismét több.

Szerintem lassan az MA teszteknél ezt eleve a negativ dolgok közé kellene sorolni, mert én úgy gondolom hogy ennek van köze a teljesitményhez valamilyen szinten.


janeszgol
(PH! kedvence)

+1, szerintem is. Ezt úgy deríthetjük ki, hogy ha a Samsung beteszi ezekbe is a felbontás beállításának lehetőségét. Ha esetleg a külföldi fórumokon is gondolnak erre a sejtésre, mint amire mi és hangosak lesznek, akkor bekerülhet ez a funkció globálisan a telefonokba.

üzenetek