Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


balaaazs
(senior tag)

"A másik fő szempontjuk az lehetett, hogy érkezzen egy merőben más, új formaterv, ami nézzen ki annyira jól, hogy ne tűnjön visszalépésnek a korábbi, zseniálisan sikerült szögletes formatervhez képest."

Ahogy ránéztem az első képre, egyből az tűnt fel, hogy miért nem folytatja a Sony inkább azt a szögletes dizájnt, nekem az sokkal jobban bejött... Persze meglehet (meg is lesz gondolom) ennek a dizájnnak is a tábora, de nekem fura :)


fateless
(PH! kedvence)
Blog

Hogy van ez a nagy árkülönbség a Sony Center és a Sony központi szalon árai között?


#98880768
(fanatikus tag)

Nekem sem bejövős. :N Továbbra sem lesz Sony telefonom..


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Nekem bejött a korábbi design, főleg élőben, csak a kávákon kellett volna kicsit faragni, és tökéletes lett volna.


FireFox1996
(őstag)
Blog

Előlap rendben van, de a hátlap nem jön be.
Szokásos Sony telefon.


junior11
(PH! addikt)

Hátlap nekem sem.


atike
(PH! nagyúr)

Nem kicsit van túltolva az ára... Főleg a bosszantó hibák mellett érdekes... Sok kis apróság. A legfájóbb a kamera. Megtanulhatnák már, hogy hogyan használják a saját szenzorukat... :U

De attól még tetszik... Notchtalan, picit sarkosabb, mint a szappantartók... Remélem jön még belőle egy használható, életképes változat jó áron... :DDD


sebestyen93
(tag)

Nagyon ratyi ez a kamera :(


soldier2
(senior tag)

Képeken nem tetszett különösebben, de kézbe vébe, használva más sokkal jobb. Nincs az az érzésed, hogy menten szétesik, belesimul a tenyérbe. Tok nélkül bárhová letéve viszont a domború hátlap miatt csúszik cefetül. Kézhez viszont szinte tapad az üveg.


junior11
(PH! addikt)

Igen, nekem a tok nélkül asztalra letéve a billegése nem tetszik, és az alacsonyra helyezett ujjlenyomat olvasó, nem értem, ezt tervezéskor miért nem vették észre. Amúgy elfogadnám :D


Csarli85
(fanatikus tag)

Nagyon-nagyon szép lett véleményem szerint, nemrég ki tudtam próbálni az MM-ben, és élőben is nagyon megnyerő szerintem. A kezelőfelület is szuper. Legutóbb az Xperia Ray tetszett ennyire Sony-k közül. A kamera nem elég jó benne sajnos. :/

[ Szerkesztve ]


darvinya
(Jómunkásember)
Blog

No Jack-No Sony
Már csak ficsör úszó Notch hiányzik, de dizájn már hazai műanyag gyáruk kifröccöntötte szappantartónak.


Barkin
(PH! addikt)

A Sony Center csak az ajánlott fogyasztói árat tünteti fel. Ha boltra keresel, akkor már ugyanannyiba kerül.

Központi Szalon

Sony Center (Westend)

Szerk: Mire a Sony Centert belinkeltem, eltűnt az akciós ár. Érdekes. :F

[ Szerkesztve ]


forgonati
(őstag)

Nincs Jack, kamera gyenge. Jó drága. Egy Sony a sok közül. It's a no go.


kbyte1024
(PH! addikt)

hát a gyenge wifi vételt se felejtsük el! Azért az durva egy csúcstelónál....


Zsoleszhun
(őstag)

Ezt a szappantartó formát már az alcatel is dobta egy jó pár éve... érthetetlen.
Szerintem a Z3-nál voltak a csúcson dizájnban csak az meg leégette a kezemet :)

[ Szerkesztve ]


Atteszka007
(kvázi-tag)

Sony
[link]
Iphone X
[link]


Barkin
(PH! addikt)

Ahogy látom, már a Központi Szalon sem akciózza. Tehát nincs eltérés az árban, ez a lényeg.

[ Szerkesztve ]


balaaazs
(senior tag)

Mondjuk manapság tok nélkül már nagyon sok telefon billeg a kilógó kamerák miatt, ez tényleg zavaró.

Ezért viszont fáj tokot tenni rá, mert akkor meg csak egy bumszli szilikon akármi lesz belőle


soldier2
(senior tag)

Próbálj úgy csinálni egy pár képet úgy, hogy a téma ugyanakkora részét foglalja el a képnek. Mert így csak annyit tudunk, hogy a szélesebb látószög miatt kevesebb a részlet. De ez nyilvánvaló. Amivel nagyon nem vagyok kibékülve az a vaku. Gyakorlatilag nulla megvilágítást ad videóhoz, és fenyképezéskor sem sokkal jobb a helyzet. Készítek pár mérést du a családban fellelhető egyéb telefonokkal, de nyilvánvaló a különbség.

[ Szerkesztve ]


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Nekem is jobban bejött a régi design, nálam a Sony telók azon kevesek közé tartoztak, aminek jól áll a káva, ami pl a HTC-nek nagyon nem.
A kamerát nem értem, megkapta az elődje, meg a kistesó kameráját, szoftverestől, mindenestől, mintha egy iparági etalon lenne. Nem az. Nagyon nem.


junior11
(PH! addikt)

Enci1983
(senior tag)

Annyira jellegtelen lett, sajnálom a szögletes dizájnt. Csak tényleg a kereten kellett volna faragni, maga a formaterv nagyon szép és letisztult volt. Ez olyan bazári, olcsó hatást kelt.


Barkin
(PH! addikt)

Valaki feltörte a fiókodat és negatívan szólt hozzá egy Sony telefonhoz. :D


syn7h37ic
(PH! nagyúr)
Blog

Azt elfelejtettétek megírni, hogy hatalmas a készülék mérete, nagyobb, mint az XZ/XZ1. Szinte ugyanakkora, hosszre mint az XZP, csak sokkal vastagabb, és keskenyebb.

[ Szerkesztve ]


junior11
(PH! addikt)

Na hogy tetszik neked eddig? :D Milyen színben is van meg?


konyi79
(PH! addikt)

Na igen, a led villanó erejét jellemző mondattal a cikkben nagyon nem értek egyet én sem.
Előkotortam a fiókból pár telefont, de még az őskövület Nokia 6710 is porig alázza 10 év távlatából, az N9-ről ne is beszéljek, még a középkategóriás A5-2017 is jóval erősebb (már a vilanója..)
Igazából ilyen pici szimpla villanóval nem is tudom mikor volt telefonom. Zseblámpa funkció totál használhatatlan így.
Persze ettől jó telefon, de na...
Ott van pl az LDAC kodek. Tényleg jó, tényleg szépen szól (bár a mellékelt WH-1000Xm2 nem olyan jól kiegyensúlyozott, de ez szubjektív), de pl a fentebb említett N9-ben lévő Wolfson DAC-nak a tere sokkal szebb, tágabb, vezetékkel (flac) összevetve. Oké, sztereó, meg a telefon hangszóró nem olyan rossz, de a jack nem tudna az LDAC-hez hozzáadni sokat így.
A duplakopp hiányáért meg sz@#janak sünt!


syn7h37ic
(PH! nagyúr)
Blog

Eladtam. ;) Fekete volt
Vettem belőle egy fekete XZ2C-t. És nagyon jól tettem, az XZ2C telitalálat.
A Sima XZ2 simán indulhatott volna az XZP helyett. Nagyobb a képátlója, a mérete is szinte ugyanakkora, egyedül a felbontása kisebb.
Az XZ2C egy RAR-ban tömörített XZ2. :D Abszolút az az érzés, De még a súlya is kézbe fogva hasonló, sőt...
Nagyon jó a telefon, mindkettő, de szerintem ezek a méretek már túlmutatnak a kényelmes használaton, max 5" ami még épp használható. Ezért is sokkal jobb az XZ2C. Árban is olcsóbb, tudásban meg teljesen ugyanaz.
A QI nem hiányzik egyáltalán. Egy ideig használtam QI adaptert, a tok alatt, de inkább érzem hátránynak a QI rendszert, mint előnynek. Főleg utazásoknál cipelni a töltő rezsót... aki irodai munkán van, annak jó, de aki utazik napi szinten, annak totálisan felesleges.
Egy hatalmas seggberúgás amúgy, hogy nincs power gombba épített szenzor. köszi köcsög epöl :((( Ez az a a bizonyos "megszokható" dolog, mint a notch.
Aki használta a korábbi Sony modellek ujjlenyomat olvasóit, az tudja, hogy mekkora visszalépés.
A kamera továbbra sem érdekel, de kíváncsiságból csináltam pár képet, van fejlődés az XZ-hez képest, de nem sok. A Jack hiányzik. Úgy látszik be kell szerezni egy normálisabb BT fülhallgatót, ha ugyanúgy akarom használni a fülhallgatót, mint eddig. Az átalakítóval nem akarom nyúzni a csatlakozót, az USB-C nem egy életbiztosítás zsebben. A jack legalább el tudott forogni, ha kellett, ez csak törni fog. :U
Minden más egyébként prémium minőség, tökéletes illesztések, nincs nyekergés, masszív. És piszok gyors.
Staminával azért más a helyzet, általános böngészés egyebek esetén nem észlelhető semmi, ugyanolyan gyorsnak látni. de 3D játékoknál igen, azoknál ki kell lőni a Stamina módot, mert ott durván lelassul a telefon.
A rezgő ökörséget kikapcsoltam, olyan, mintha zsebre vágnék egy dildót. :DDD

[ Szerkesztve ]


soldier2
(senior tag)

Nem úgy volt, hogy a rezgő ökörség az xZ2c-ből kimaradt?
A sebessége meg a tovább tartó akkumulátor nálam is többet nyom a latban mint a fotózás (ami egész jó, csak sötétben nem árt ha nem remeg az ember keze, és meg is tudja támasztani valahol. OIS jöhetett volna azért. Ha van elég fény, akkor meg eddig sem volt vele gond).
Ujjlenyomatérzékelő elhelyezése, led fényereje, jack hiánya (mivel előrendeléssel vettem a bluetoothos fejhallgatóval nem hiányzik annyira, de akkor is fasz..riság) óriási negatívum. Akit ezek nem zavarnak nézze meg élőben, aztán döntsön. Csalódni nem fog.


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)
Blog

Feketében jól néz ki, de a szögletesség továbbfejlesztése nem lett volna egy lehetetlen feladat.
Mindenesetre hozták a kötelezőt, nem rossz telefon.


syn7h37ic
(PH! nagyúr)
Blog

Az XZ2-ben benne volt, és szerintem eléggé zavaró. Az XZ2C-ben már a legelső indításkor mindenféle rezgő funkciót kikapcsoltam. Még a menüben való lépkedés és gépelés is zavar amúgy is. A fejlesztett rezgés az nincs benne szerencsére. Én sem vettem volna meg, ha nem adják hozzá azt a fejhallgatót. Gyakorlatilag a fejhallgatóhoz adtak egy ingyen telefont. ;]
Érdekes, a led fényerőt meg sem néztem, de most hogy írjátok hátőőő...


konyi79
(PH! addikt)

Vigyáztak, ha belenézel nehogy elvakítson. Ez Sony, gondolkodtak!!! :DDD


chapo
(tag)

"RégiSonydizájn" - utálók most forduljanak el:
Hatalmas visszalépés ez az új forma szerintem. Totál jellegtelen, rettenet béna lett.. Főleg most a tengernyi epülklón + egyenszappantartó-dömpingben lett volna marha jó, ha tovább vitték volna az XA1-XA2 dizájnvonalat egy kis kávacsökkentéssel (XA2-nél már faragtak, bitang jól is néz ki az a telefon - azt lehetett volna még tovább gyúrni)

+Sony, miért vetted ki a telefonjaidból a duplakopp-os ébresztést? miért?? :O


Bwin87
(lelkes újonc)

Alapjában jó,de hátlap nekem az Iphone 3 meg Sonyericsson emlékeztet,nagy nem jön be.


syn7h37ic
(PH! nagyúr)
Blog

:D :D


soldier2
(senior tag)

Miért vették ki a duplakoppos ébresztést? Nem is tették bele soha :) (cáfoljatok meg ha tévedek, de eddig egyik Sonymban sem volt, igaz kiesett egy pár típusváltás.
A desig-ról meg képek alapján ne nyilatkozzatok, élőben sokkal jobb. Persze így is lesz akinek nem jön be (az XZP nekem is jobban tetszene kávamentesen), de ez sem annyira rossz, sőt.


syn7h37ic
(PH! nagyúr)
Blog

Volt. A Z3C-ben biztosan, annál használtam is.


konyi79
(PH! addikt)

Igaz, nekem Sony-ból eddig csak egy Z3tc volt, abban van. Rosszul indultam ki, hogy a többi gyártóval együtt ezt bepakolta volna a Sony is az összes (vagy legalább felsőkategóriás) készülékébe?


janeszgol
(PH! kedvence)

Hát azt a 270-et biztosa nem éri meg. 216 ezerért viszont talán. (Bár ott az S8. Hardveresen gyengébb, kamerában és kijelzőben jobb.)
Amit nem értek, az a gyenge wifi. Ez nem volt jellemző a Sonyra, hogy az átlagnál gyengébb legyen a wifi vétele, csak most a legutóbbi 2-3 modellnél. Nem is értem miért, hiszen a wifi az az SoC-re van integrálva. Na mindegy. Kamera... bukta.
Azon én is csodálkoztam, hogy Enci negatívan szólt hozzá. Szerintem be is zárhat a Sony okostelefon részlege. :)


#28105728
(újonc)

Sony XZ. Van benne dupla kopp lezárás és ébresztés.


junior11
(PH! addikt)

XZ után vették ki, az XZ1 és az XZ Premium tudtommal már nem tudja.


soldier2
(senior tag)

Ezek szerint benéztem, az XZP nem tudja az tuti, nem gondoltam, hogy beletették, aztán kivették.

Janeszgold: ha választanom kéne az S8 és az XZ2 között, egy percig sem gondolkodnék a Samun. Az S9 meg lényegesen drágább.
A gsmarena.com fotóösszehasonlító tesztjén fej fej mellett végzett az S9 és az XZ2, pedig nem egy Sony fun oldal. A lényeg, hogy melyik paraméter a fontosabb, hol az egyik jobb, hol a másik. És akkor még nem beszéltünk a picivel gyorsabb szoftverről, a tovább életben maradó akkuról, ami pl nálam fontosabb mint a jobb (de még mindig gyenge) éjszakai fényképezés. Kinek a pap, kinek a papné.

[ Szerkesztve ]


Vadi
(újonc)

Sony Xperia Z2-ben volt és a mai napig rendszeresen használom. Lassan 4 éve!

Miért vették ki? :F


soldier2
(senior tag)

Nagyon jó. Z1 volt az utolsó Sony mobilom, mikor elázott a Z5 nem tetszett különösebben. Feleségem XZP-je meg úgy tűnik az elsők között volt amiből kivették. Ennek semmi értelme nincs. Az xz2 felajánlja a duplakoppos ébresztést, ha megmozdul a telefon. De asztalon fekve nem működik :(


joey04
(Jómunkásember)

egy ergonómiai katasztrófa ez az új design.


SkyS1gn
(PH! félisten)
Blog

Hihetetlen hogy az első Xperia Z óta nem képes a Sony kameraszoftvert írni... ugyan ezek voltak akkor is, szélen mosódás, meg élek elmosása, olajfestmény kis zoom mellett.

Aztán azóta lemaradtak designban is, meg másban is sajnos.

[ Szerkesztve ]


ttt1
(őstag)
Blog

A telefonos tesztek mellett csak én nem látom a hozzá tartozó videókat? Nem úgy volt, hogy kiszervezték és mellékelik majd mellé? Régebben minden teszthez volt azért egy ilyen...


tixem
(PH! addikt)
Blog

sz*rgané, így egybeírva, kis betűvel :) Üdv 2016-ban Sony.


Kripke
(kvázi-tag)

Az OIS ennyire űr-technikának számít ott japánban? Hihetetlen... Az LG például már 5 éve belerakja a zászlóshajókba, de a sony mintha direkt nem akarna jó kamerás mobilt összerakni. :(


Barkin
(PH! addikt)

Az Xperia telefonok OIS támogatásával is vállalhatatlan fotókat produkálnának a konkurenciához mérve a tré szoftvernek köszönhetően.

üzenetek