üzenetek

hozzászólások


judas13
(őstag)

Korrekt ár.


bepe79
(PH! addikt)

Érdekes, hogy míg a Vernee M5-ben az MT6750 és a Mali gyorsító piszok jó hardware olcsón, addig a Bluboo S8 ugyanezzel a hardware-el ( https://mobilarena.hu/tema/re_kopp-kopp_ki_az_az_s8_a_bluboo-tol/friss.html ) ugyanolyan árszegmensben (30-35-40 K) fúj, meg undorító, meg "szégyen", meg "kiveszilyet" ... ha nem is az MA, de a kommentelők szerint.


LilProphet90
(senior tag)

Szerintem az inkább a koppintás miatt volt.

A telefon nem rossz, tesómnak néztem már Redmi 5A mellett, ti melyik mellett döntenétek? A Vernee-nek sok előnye van vele szemben, de a Thor miatti zűrök miatt a Xiaomi-ban jobban bízom.

[ Szerkesztve ]


forgonati
(őstag)

A Thor is így kezdte. Jónak nézett ki, aztán 1 év mulva elhullott egy nagy százalékuk. Meglátjuk ez milyen lesz hosszabb távon.


Castell
(fanatikus tag)
Blog

"Ugyanakkor idén is fontos lesz, hogy ettől a kategóriától ne várjunk csodát"

Ha csodát nem is várunk, de kimagasló ár-érték arányt igen. És igen, nincs NFC, amit a userek 90%-a nem is használ, meg Beidou meg egyéb nyalánkságok, amik nélkül simán elnavigál a lakosság 90%-a. Szóval ennyiért ez egy igazi néptelefon lehet a REDMI 5A-val karöltve.

[ Szerkesztve ]


tothmaxy182
(őstag)

Ha ahhoz a készülékhez is hozzáadod az ÁFÁ-t, és egyébb járulékos költségeket (a cikkben 180 dolláros árról írnak, a 150 dodó csak bevezető ár), akkor már jóval többe kerül, mint ez a Vernee készülék...
De mégha csak 150 dollár is a Bluboo, akkor is míg Magyarországra ér minimum 50ezer lesz, és garanciád sem nagyon lesz rá...

Persze ez csak egy észrevétel, nekem azzal a Bluboo telóval sincs semmi gondom, nagyon jól néz ki, csak kicsit Samsungos... :)

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Akkor tegyük e mellé a tegnapi Blu R2-t... Ég és föld ennek a javára.


Castell
(fanatikus tag)
Blog

+1

Egy mondat a tegnapi Blu-ról:

" A konkurenciát ebben az árszegmensben értelemszerűen a másodvonalbeli kínai gyártók jelentik, akik viszont több okból sem jelentenek valós veszélyt a Blu-ra"

Inkább fordítva: az Blu nem jelent veszélyt erre pl., és meglepődnék, ha a telefonon Made in USA szerepelne, sokkal inkább egy kínai oem :))


Bembee12
(fanatikus tag)
Blog

Xiaomi 5A mellett döntenék. Megbízható márka, nagyobb háttérrel. Ha meg tud barátkozni a Miuival akkor egyértelműen a Xiaomi-t választanám
(Családomban van 4X, A1, 4C, 5S Plus)


Taranti
(senior tag)
Blog

A különbség annyi, hogy a Galaxy J3-2016 már az első pillanattól rémálom volt, ez meg esélyes, hogy kb. fél-egy év múlva lesz olyan... egyértelmű, melyiket választanám. ;]


kaskader
(őstag)
Blog

Úgy voltam vele, hogy vasárnap rendelek egy Redmi 4X-et, erre itt van ez :D

A Xiaomi mellett szól a 4100 Mah-s akksi és a MIUI (bár azt még sose használtam, csak ennyire dícsérik).

A Redmi Note 4 egyszerűen túl nagy, a 4X viszont lehetne egy kicsit nagyobb (és az, hogy a három vezérlőgomb nincs megvilágítva, szerintem egyszerűen gyalázat), az 5,2 lenne a tökéletes kompromisszum. :F

[ Szerkesztve ]


bollokcs80
(Korrektor)
Blog

Redmi mérföldekkel jobb, vállald be bátran.

Engem Thornál az zavart a legjobban, hogy rémesen rossz volt a töltőelektronikája. A kijelzés szerint ha 20% alatt volt, akkor pillanatok alatt lemerült, feltöltésnél viszont 85% felett leszabályzott és a 100% környékét még egyszer annyi idő volt elérni mint pl 20%-ról a 85%-ot.

Akkor lett belőle végleg elegem, miután a 6.0-ról 7.0 való frissítés után wifire kapcsolódva bootloop-ba zuhant...

[ Szerkesztve ]


radírfej
(senior tag)

van egy enyhe zsákbamacska jellege a Vernee-nek, de ezért a hardverért ilyen árat elkérve sokan simán beválallják ezt a "sorsjegyet". mondom ezt úgy, hogy redmi 4X-et használok már fél éve, és semmi, de semmi baja nincs, csak megbízhatóan és jól működik.

valaki írta a kijelzőméretet... 5.2 fizikai gombok nélkül kb 5-nek felel meg érzésre.

de drukkolok a Verneenek, ez ütős ajánlat mindenképpen, az idő fogja eldönteni, hogy a minőség ellenőrzésen és a beszállítókon mennyit spóroltak.


judas13
(őstag)

Nem veszem magamra nem is nekem szántad:) nekem volt Bluboom ugyan igaz nem az S8 tavaly és nagyon is akartam akkor a telót meg hittem benne, h jó lesz - amúgy miért is vettem volna meg - de csalódás volt s nem kicsit.

Kockáztattam 90($!) tavaly és nem jött be. Itt 2x annyiért akár be is jöhet annak aki beszáll...

....rádiónak lett lefokozva azóta a fürdőszobában....

[ Szerkesztve ]


chakram6706
(lelkes újonc)

Igazi első gyerektelefon. :C
Nem drága, mégha 1 év múlva kidobom is megérte. Szerintem jó ez így. :DD


F.B.I.
(PH! addikt)
Blog

Inkább egy Note 5A a gyereknek.


jociolaszi
(tag)

Inkább egy J3 2016 a kijelző miatt.


mQWeXgsf
(tag)

Ha szoktál néha videózni is mobillal, akkor felejtsd el a 4x-et /+ kb az összes Xiaomit.../, a felvett hang minősége miatt.


bepe79
(PH! addikt)

Én azt a Bluboo S8-at december 6-án rendeltem meg, most haladt túl a magyar vámon és kerül majd a kerületi postához. Én 136 USD-ért rendeltem meg, ami nagyon jó ár, kb. 35K. Erre jön még majd a 9K ÁFA meg 3000 Ft Posta-vámkezelési költség, de ez utóbbi bármilyen más Kínából rendelt cuccra rájön. Már írtam a topikjába, amint megjön, írok még róla, biztosak lehettek egy hosszabb levegővételű leírásban: )


bepe79
(PH! addikt)

Ajjajj. Ezek nem jó előjelek. Nekem most fog ideérni a Bluboo S8, remélem ezt már jobban összerakták a kínaiak, mint az elődjét. Topikjában mesélek majd róla, a Samu A5-ömet meg nem adom el (tudván, hogy a másodvonalas kínai telefon nem egy életbiztosítás ;] )


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

Lényegében ez egy R4X megnyújtott kijelzővel, kisebb aksival, és MTK chipsettel. Mint 4X felhasználó, ez is tetszik, meg vagyok elégedve az R4X-el, ennek előnyére válhat, hogy csupasz droiddal, és frissebb verzióval jött ki alapból - nem vagyok MIUI fan, nem azért vettem meg az R4X-et, hanem mert ár-értékben jól mutat még most is - ahogy ez a készülék is.

Off - Hiba: 3 oldal hardver összehasonlító táblázatában a 3. oszlop gondolom az R4X adatait mutatná, kiindulva a kijelző összehasonlítóból. Csak a készülék neve meg a chipset nem stimmel :)


YASKATIR
(senior tag)
Blog

Jelenleg $109 a Gearbest-en. Azaz ugyan abban az arban van, mint a Vernee Thor E


atike
(PH! nagyúr)

Első telefonnak simán vállalható szerintem....


keter
(újonc)

Sziasztok! A tesztben írnak alkalmazásról amivel megoldható a fényképező zavaró hangjának kikapcsolása. Tudja valaki, hogy konkrétan mi a program neve?


DS39
(PH! nagyúr)

Alsó, felső káva azért tetemes.


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Még mindig a Vernee Thor készüléket használom, nálam megmaradt újszerű állapotúnak mindenféle külön tok, sőt kijelzővédő nélkül, soha nem ejtettem le még csak 5 centi magasságról sem, az akksi is rendben van még, bár én nem is vagyok egy hardcore user, szóval ez valószínűleg ennek tudható be, nem a minőségnek, mert átlag felhasználónak sem vagyok mondható. Novemberben múlt 1 éves. Hogy ennek ellenére ajánlanám-e a márkát? Nem jó szívvel. Az unokahúgom a héten vett telefont, tőlem kért tanácsot, eszembe sem jutott, hogy olyan készülék egyáltalán szóba jöhessen, amiben MTK soc van, mert GPS-ben a tudása egy nagy büdös nulla, használhatatlan, különösen zárt térben, járművön (a lumia 530-am meg a Qualcomm Soc-kal ugyanott vígan boldogul), vagy épp a belvárosban.
Aztán azt is látom, hogy a Vernee jó ideje nem küld lényegi javításokat a Thorra, a legnyilvánvalóbb hibák nem kerültek javításra. A megbízható arcot egy év alatt sem sikerült kijavítani (egyáltalán nem megy, nem mintha én személy szerint használnám, de mutat valamit a suppportról), a wifi-vel is voltak komoly gondok (már várom, mikor jönnek megint elő), most épp a kamera vakuja olyan (nem volt ilyen még android 6 alatt), hogy rossz ütemben vakuzik, sötét marad a téma. Rendszeresen látogatom a Thor topikot, és hát az átlag tapasztalatok az akksiról, hogy egy-másfél év után behal, nem túl biztatóak nekem sem, mert előbb-utóbb engem is elér a végzet, én pedig nem sűrűn cserélek telefont, elvagyok egyetlen típussal néhány évig.
Számomra nem kérdés, hogy a Redmi 4X-et venném ebben az árkategóriában, nem csak a GPS miatt. A Vernee egyelőre nálam a sok tucat felejthető kínai gyártó egyike, a Xiaomi meg már egy bizonyított, megbízhatóbb márka.

[ Szerkesztve ]


DonaldJames
(tag)

Redmivel jóbban jársz.


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Azt majdnem elfelejtettem, hogy azt az egy évet azért nem úsztam meg hardveres hiba nélkül, mert a telefon hangszórója, amit telefonálásnál a füléhez tesz az ember, októberben már volt cserélve még épp garanciálisan. Annak ellenére, hogy nem vagyok az a szószátyár típus, nem telefonálok sűrűn, igazából e tekintetben is bőven átlag alatti user vagyok.


jUUh
(őstag)
Blog

Elég korrekt árazása van.


janeszgol
(PH! kedvence)

Latszolag nem rossz. A kamera sem rossz, az ido viszont nem kedvezett a temanak, ezert irom, hogy akkor nem lehet egy hasznalhatatlan vacak.


Swinegod
(senior tag)

Névről azt hittem Meizu. De kiderült, hogy szar


Gerasz
(fanatikus tag)

Papíron a Thor is jó volt, nekem a használhatatlan GPS és a rövid akku-idő miatt lett elegem belőle. Ráadásul kiszámíthatatlanul, 20-30%-ról egyből 1-2%-ra ugrott a töltöttség, majd perceken belül lemerült. Nem éri meg az 5-10k árelőny vagy a valamivel erősebb hardver azt az irgalmatlan szopást, amit ezek a B-C kínai brandek okoznak akár csak egy Xiaomihoz képest.


kaskader
(őstag)
Blog

Az lesz, ma direkt bementem Debrecenbe, hogy megtapogathassak egy 5X-et (sikerült még a 4A-t, Note 5A-t és Note 4-et is), abszolút meggyőzött. :K
Csak nem tudok a Note felé hajlani, hiába vannak nagyon nagy kezeim, kifejezetten zavar, ha a jobb kézzel tartva nem érem el a kijelző bal felső sarkát :D
Pedig maga a telefon egy mestermunka, hihetetlen a kidolgozása.

mQWeXgsf Videózok évente 3-szor, akkor se a hang miatt :D

[ Szerkesztve ]


skitter
(senior tag)

A J3 tényleg ipari hulladėk, két hétig használtam, nemsokára jön helyette egy 4X.


Bwin87
(lelkes újonc)

Nekem már 1,5 évesen haldoklik,könnyen betört kijelző,aksi már kuka felpúposodott,wifit nem látja sokszor.elején még tetszett is de rájöttem hol volt a feketeleves :))


ddaydome
(fanatikus tag)
Blog

Sziasztok!

Lassan egy éve Thort hasznàlok úgy, hogy 7.0-às droidra frissítettem. Semmi komoly gondom nincsen vele. Az eddigiek alapjàn azt gondolom, hogy vagy tényleg ennyire nagy a szóràs a minőségben vagy sokan nem követték a gyártói javaslatot frissítés utàn. Az utolsó frissítésem tavaly novemberben jött asszem. Ez volt a 3. frissítés a 6.0-às droid óta, 35 ezerért. 1 év garit ígértek a többi ajàndék.... A gps is jól megy a kocsiban is.
Én nagyon elégedett vagyok a telefonnal.

Én azért bíznék a Vernee m5-ben, mert 3x is frissítették a jelenlegit, pedig ez csak egy olcsó telefon. Szerintem fontos nekik ezek alapjàn a megbízhatósàg javítàsa.

[ Szerkesztve ]


Bwin87
(lelkes újonc)

Nekem is a frissítések lejöttek szépen mennek is,nekem nem a szoftveres dolgokkal van bajom,hanem minőség terén..


ddaydome
(fanatikus tag)
Blog

Hello!

12 hónapot ígértek nem iddqd-t ( ha érted)!:)))


Terentius
(senior tag)

Nekem egy Vernee Mix 2 van úton már másfél hónapja. Sikerült 99,99 $-ért beszerezni a verneetől. Kíváncsian várom.


juve600
(PH! nagyúr)

2 ilyen teló van a családban,csak ajánlani tudom,ennyi pénzért ajándék


gusthy
(PH! kedvence)

A 4GB RAM elég korrektül hangzik ebben a szegmensben.


Fryskitt
(PH! addikt)

Ezeknél a telefonoknál mindig ugyanaz a recept, átlagos alkatrészek, amik épp beértek az alá a határ alá, amikor már nem drágák, átlagos minőségű összeszerelés. Ugyanakkor annyira olcsók, hogy bőven megoldható az évenkénti csere, szerintem nem probléma ez, nekem második telefonnak van egy Redmi Note 5A és azt kell mondjam, hogy meglepően jól használható.


Faterkam
(őstag)

A fiam/lányom Thor-ról váltottak 4x-re, a feleségem Mars-ról Note 4-re! Fegyverrel sem lehetne még egy Vernee-t adni nekik, és ez komoly! nekünk a minőség miatt felejtős :/

A cikkben korrekten ki is térnek erre.

(#41) gusthy: Szerintem sajnos használat közben semmi előnyt nem ad, lásd Vernee Mars - Note 4, 4Gb ram vs 3Gb ram.

[ Szerkesztve ]


Hallosz
(fanatikus tag)

A cikkíró által szépen megfogalmazott, és jól körül írt problémák, melyek a kínai "fejlesztésű" árbajnok telefonok gyakori jellemzője miatt, nem tudok egyetérteni azzal, hogy ha olcsó, az sem baj ha szerény minőségű.
Nem probléma, eldobja a navi jelet este esőben az Isten háta mögött, nem gond, ha 26 órán keresztül nem jelzi a telód, hogy neked fontos üzeneted érkezett, elnézhető amikor háromszor szakad meg a vonal egy beszélgetés alatt. Elnézhető ha kiesnek a gombok? Nem baj ha az érintő kijelzőt nem érinteni hanem tenyerelni kell? És ez még ajánlva van?!? Egy szakportálon.(?)
:((( :F :W


csongi
(PH! kedvence)
Blog

A note4-en van megvilagitas. Megis kikapcsoltam :), meg tudom jegyezni melyik hol van. :).

M5: Ha mar akkora a kava lent igazan lehetne ott a kezelo gomb sor.
Egy szamos plusz okos funkciora lehetne hasznalni, mint pl a MIUI.
Ha nem lenne keret, megertenem az elhagyasat, de igy...
Egyertelmuen az 5A jobb. Ha ennek igazodik az ara hozza, talan...
Es ott az ido, meglatjuk a Thor utan mire jutottak.
Illetve OS. Erre igen eros sajat nevet sutni. :).
Kb nekem is van sajat OS-em ennyi erovel......
Hardver elegendo, szamos MTK cuccom volt mar, szepen dolgoztak a mindennapokba.
Remelem az iden lesz par ujdonsag a reszukrol. Szukseg van a piacon rajuk, mert egyensuly van.
Kar lenne egy Intel/AMD helyzetet elerni, azzal csak mi jarnank rosszabbul.


Richoo44
(tag)

Ha az Eustock ad kèszülèket, az a kèszülèk legtöbbször patent.Mindegy, hogy szètesik, meg szar, el kell adni, ès kèsz!!


lambeeboy
(újonc)

Én kb. egy hónapja rendeltem egy ilyen M5-öt és használom azóta, két SIM-kártyával. Eddig teljesen hibátlanul teszi a dolgát, és bár az egy hónap még semmi, ennyi idő távlatából azt mondanám, hogy ennyit bőven megér.
Két kisebb negatívumot tudok csak említeni. A beszédhangszóró maximuma egy picit alacsony szerintem (érteni a partnert zajos helyes is, mégis jó lenne bele némi tartalék), illetve a UPC Connect Box által szórt wifit nem csípi, napon belül rendszeresen dobja el hitelesítési problémával. Sok más routerrel kipróbáltam, sehol máshol nem produkálja.


Faterkam
(őstag)

+ a másik M5 topikba írták páran, hogy ütemezésre kikapcsol a teló, de be már nem! (ez olyan mint Thornál beállított mp3 csengőhang kikapcsolás után visszaállt alapra) van akinél jó, van akinél nem :/


Stanlee
(senior tag)
Blog

Nem vennek ujra Vernee keszuleket. Baratnomnek egy Thor-t vettunk meg tavaly osszel, ar-ertek aranyban jo volt, de: az akku kijelzes problemja, a nehezkes toltes, a neha erzeketlen kijelzo, a hasznalhatatlan ujjlenyomat olvaso - soroljam meg? Es ezeket a sorozatos frissitesek sem javitottak sajnos (a mi keszulekunkon). A kovetkezo egy Xiaomi lesz majd.


Bwin87
(lelkes újonc)

És nektem mennyire vált be a 4x? Mert én is errefelé kacsintok :)

üzenetek