Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


fogtunder
(PH! nagyúr)
Blog

nem járdán kell menni alapvetően, hanem ahol a bringások is. ez nyilván nem kivitelezhető az egész városban, de azért a távok nagy része kis kerülővel abszolválható gyors tempóban kisebb kerülőkkel, időben úgy is sokkal gyorsabb leszel, én eddig még közel mindenhova találtam megfelelő útvonalat. aki a kék metró két vége között közlekedik, az nem ezzel fogja kiváltani a bérletet, de Budapesten nagyon sok embernek lehet szerintem alternatíva.
üzletbe beviszem, betolom (nyilván, ahova befér), egyébként U lakattal zárható.
az akkufedelet le kell szedni, körbenyomni szilikonnal és lám, máris vízálló.

az mondjuk tény, hogy télen szarrá fagysz rajta :D


Napfénysüti
(PH! nagyúr)
Blog

Pont azon gondolkodtam hogy ezzel a rollerrel egyáltalán szabad a járdán közlekedni?


GreatL
(fanatikus tag)

Valami könnyebb, rugózós, elektromos roller létezik?


INGJOKE
(őstag)

LA= Lajosmizse? :D

Nagyon tetszik a roller vegye meg minél több ember és mindenki jelezze a hibákat a xiaominak, hogy mikor kijön a M365-2 addigra minden jó legyen és én olyat veszek majd...:D

[ Szerkesztve ]


turbulencia8
(PH! addikt)

A bringasok mehetnek kozuti forgalomban, egy rollerrel ugyanez azert eleg meresz.
Amugy a South Park uj evadaban volt egy kozossegi rolleres szatira.

[ Szerkesztve ]


collecting
(kvázi-tag)

Full belvárosban használom, szóval nekem az itt a tapasztalatom, hogy kényelmetlen. Néha átmentem I. kerületből V.-be, de már a Lánchídon is agyf...t kaptam, mert mindig le kellett szállni a gyalogosok miatt. Aztán a Zrínyi utcát a macskakő miatt kerülni kell, lerázod a veséidet, mire ott eljutsz a Bazilikáig pl. A József Attila utca totál járhatatlan még gyalog is a járdán, nemhogy rollerrel vagy bicajjal. Akkor marad a Vigyázó Ferenc utca (ha nem akarsz fél km-t kerülni), ami annyira szűk, hogy azon aztán nem mész végig talpadon a rollerrel. Ellenben felszállok az M2-re, és 10 perc alatt a Deákon vagyok... szóval szerintem a Belvárosban nem praktikus, csak ha nagyon ráérsz kerülni, vagy nem zavar, hogy szétráz a cucc az úthibákon meg bizonyos típusú burkolatokon. A külvárosban, alacsonyabb népsűrűségű helyeken abszolút f#sza lehet a cucc, de aki csak belvárosban nyomja vele, annak a bkk sokkal jobb sajnos. :(


collecting
(kvázi-tag)

Jajaja, ott forgatták a Californication-t is :))

[ Szerkesztve ]


cinemazealot
(PH! addikt)
Blog

Abszolút nem vagyok képben e-roller témában, így alternatívát biztosan nem fogok tudni javasolni. Csak józan paraszti ésszel éreztem ütősnek a hibalistát. Az viszont örömteli, hogy vannak rájuk utólagos vagy házi barkács megoldások.


Herreløse
(PH! kedvence)

“...valóban egy középkategóriás telefon árából lehet venni egy ilyen kis kütyüt...”

Igen,de ezzel nem tudsz telefonálni. De ha így nézzük,van más is,amit egy telefon árából lehet venni.:)

Cikkhez:
Tetszik...vannak gyermekbetegségei a tesztben leírtak alapján,gondolom az újabb verzióban ezeket majd frissítik.(már ha lesz újabb kiadás)
Ettől függetlenül kipróbálnám.

[ Szerkesztve ]


fogtunder
(PH! nagyúr)
Blog

és szerinted a bringások hány százaléka megy be a forgalom sűrűjébe, aki a városban közlekedik? ha nem lett volna világos a szövegkörnyezetből, arra értettem, hogy nem a legrövidebb úton kell menni minden esetben, hanem ott, ahol az átlag bringás számára kényelmes és biztonságos közlekedni. ha arra gondoltam volna, hogy hagyjuk hátra a józan észt a bekapcsoló gomb megnyomásával, akkor azt írom.

(#26) collecting: a Lánchidat élből kerülöm, a Petőfin, Rákóczin teljesen jól lehet vele menni. simán el tudom képzelni, hogy a belvárosban szívás, mert eleve több az ember is, de a kiskörúton kívül nekem pozitív tapasztalataim vannak nagyon, ha ügyintézni kell a városban, többnyire ezzel megyek.

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Közlekedési eszközhöz alapból se gond ha ért egy kicsit az ember... :)

Az autón is kell tudni izzót cserélni, már ha lehet.


Friczy
(tag)

Ha a szabályokat nézzük, akkor csak ott szabad. Nem jármű, tehát úttesten nem mehet, innentől kezdve viszont nincs helye a kreszben, ergo ahogy a cikk is írja, olyan, mint pl. a gördeszka, görkorcsolya, stb.

Járdán viszont ez a cucc túl gyors, így veszélyes is, igazából tényleg a kerékpárút (sáv?) lehet alternatíva, bár kerékpárosként nem örülnék, ha tömegesen kéne ezeket a cuccokat kerülgetni, de tudomásul fogom venni, ha tényleg elterjednek :)


collecting
(kvázi-tag)

Igen, erről van szó, hogy ahol te írod, ott tök jól használható, csak én mivel a Körúton kívül nem megyek, teljesen a Belvárosra korlátozódik minden tevékenységem, így számomra nem volt jó választás a kütyü :)


xanad
(újonc)
Blog

Nekem alapvetően nagyon tetszik, de jelen élethelyzetemben nem tudnám kihasználni. Főként otthonról dolgozom, és egyelőre a kerékpár kielégít, de addigra lehet, hogy egy-két generációt még fejlődni fog.


MarQs
(senior tag)

"...kerékpárosként nem örülnék, ha tömegesen kéne ezeket a cuccokat kerülgetni..."

Ezzel nem lenne gondod!
Általában ezzel a cuccal szokás épp a kerékpárosokat tömegesen kerülgetni... :)
De eddig mindenki jól megvan a másik mellett! :K Ha van odafigyelés és némi türelem, nem lehet gond!

[ Szerkesztve ]


Napfénysüti
(PH! nagyúr)
Blog

Valahogy én is úgy gondolom hogy járdára már túl gyors ez a 25 km/h-ás sebesség, városba bringaútra meg pont oké lenne. A legtöbb kerékpáros lakott területen ennél úgyse haald gyorsabban azon kívülre meg gondolom már nem mennek az emberek rollerrel.


judas13
(őstag)

Ilyen erős hibalista, átgondolatlan, figyelmetlen tervezés elolvasása után véletlenül sem kéne ez a roller. Csodálkozom, hogy ehhez adta a nevét a Xiaomi és engedte, hogy a logója rajta legyen.

Ötöd áron vettünk egy komoly szervízháttérrel rendelkező rollit - ami igaz nem elektromos - de hiba nélkül szolgál egy éve - a fenti hibalistát hírből sem ismervén..

Majd talán a következő generáció ami addigra kiforr..


fogtunder
(PH! nagyúr)
Blog

én kicsit toltam felfelé a teljesítményen, 30-at megy alattam, nagyon ritka, hogy bringások lehagynak, általában én szoktam őket kerülgetni.

(#37) judas13: javaslom, hogy induljunk el egy 20km-es körre, aztán mikor a végén vagyunk, akkor beszélgessünk el arról, hogy mennyire másodlagos tényező az, hogy a tiéd nem elektromos. egyszerűen nem ugyanarra van a kettő kitalálva.

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Most azért ez erősen sánta hasonlítás... Almát körtéhez.

Nem tennék meg 10-20-30 km-et egy sima rollerrel, viszont egy elektromossal, amit ha kell tudok lábbal hajtani, inkább....

[ Szerkesztve ]


previa69
(újonc)

Én még áprilisban vettem, nem néztem a szoftvert rajta. Nem tudom az réginek számít ?
Arra a módszere szoktam rá , hogy munkából rögtön hazajövök a kocsival (hiába gázos).
Ügyet intézni és bevásárolni már csak a roller jó :)
Gazdaságosabb, a kormányra pedig szereltem egy kisebb futó-hátizsákot.
Ott tartom a védő-szemüveget (nyáron bogár veszély)tömlőhosszabbítót stb
Ti mivel zárjátok le ? Lehet veszek hozzá egy u-lakatot.

üzenetek