Asus Zenfone 4 - úszik az árral

Nagyon össze van rakva, de ha azt nézzük, hogy papíron mit tud, akkor elég masszívan fölülárazott termék a tajvani gyártó tömegmodellje, pedig nagyon átgondolt termék. – írta: Bog, 10 hónapja

Bevezető

Hirdetés

Miért nem megy igazán az Asusnak a mobilos piacon? Rosszak lennének a termékek? Nem azok. Nem elég jó a minőség? Dehogynem. Kevés az innováció? Hát, semmiképp sem annyira markáns, mint a Zenfone 2-nél, de ez sem okvetlenül baj. Akkor? Két dolog nehezíti a tajvaniak dolgát. Egyrészt az Asus, mint márka még mindig elsősorban a PC-hez kapcsolható. Ez persze akár hasznos is lehetne, mert azon a területen évtizedek óta jelen vannak és komoly nevük van, de a felhasználók zöme nem is biztos, hogy tudja, hogy létezik Asus telefon is. A siker másik buktatója az árazás, az Asus sosem a B kategóriás márkákkal akart versenyezni. Nem a Xiaomi a mérce, még csak nem is a Honor, vagy a Motorola (amelyek már azért masszívan A brandek), hanem a HTC, a Samsung és az Apple. És ezért az árazást is így lövik be.


[+]

Ha a most bemutatott Zenfone 4 készülékcsalád egyes tagjait megnézzük, akkor a minőségre egy szavunk sem lehet. A Selfie Pro is egy roppant eltalált termék, remek formatervvel, vagány színezéssel és kifejezetten a célcsoportnak fejlesztett előlapi kamerával. A Zenfone 4 Pro pedig bevet egy csomó hardveres dolgot, amit elvárhatunk a csúcskategóriában, de meg is kérik az árát. Az utónevek nélkül piacra kerülő “sima” Zenfone 4 is olyan masina, amit jó megfogni, de nem fogjuk a formaterv kapcsán az állunkat a padlón keresgélni. Specifikációi alapján egy kiegyensúlyozott, a középkategória felső szegmensébe igyekvő, rendesen összerakott telefonról van szó, az itthoni, bruttó 160 lepedős ár viszont egy lépcsővel fentebb van, mint illene, ennyiért például akad OnePlus 5, vagy akár LG G6 is, hamarosan ezen az árszinten itthon is elérhető lesz a Xiaomi Mi Mix 2, ezek pedig általában erősebb, izgalmasabb gépek, mint a tisztességesen összeépített, de unalmasabb és némiképp gyengébb Zenfone 4.


[+]

Láttuk a Zenfone 3-nál, hogy ahogyan haladunk előre az időben, egyik-másik modell egész barátságos áron válik elérhetővé, de erre hónapokat is várhatunk és előre nem lehet megmondani, hogy melyik terméknek zuhan be annyira az ára, hogy átkerüljön a megfontolandó kategóriába, mert az biztos, hogy a Zenfone 4 — minden előnye mellett — ezen az árponton kevés vásárlót fog meghódítani, noha egy csomó apróságon javított az Asus a korábbi készülékekhez képest. Jobb a kamera, finomodott sokat a ZenUI, már most megígérték, hogy minden modellre jön a 8.0-s Android és ha lehet, akkor még intenzívebb a masszivitás érzése. De ha azt mondom, hogy ennyi pénzért csak Full HD a kijelző felbontása, a burkolat alatt pedig egy Snapdragon 630-as chipset dolgozik, akkor a hozzáértők bizony csóválják majd a fejüket, hogy srácok, ezen az áron azért több kéne. És mindenképpen tegyük hozzá, hogy amúgy a Zenfone 4 azért tipikusan egy olyan gép, ami elől az emberek zöme azért nem hajolna el, ha felé repülne egy, csak ne neki kelljen az árát kifizetni.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények