Blu R2 - nem az a droid, amit keresnek

A Blu alsó-középkategóriás mobilja a legtöbb szempontból középszerű, nem kifejezetten rossz, de az árkategóriában van jobb ajánlat a piacon. – írta: AliceWake, 11 hónapja

Bevezető, tartozékok

Hirdetés

Egyre több készülék kerül hivatalos magyarországi forgalmazásba az Egyesült Államokban valamiért igen népszerű, amerikai gyártótól. A Blu hangsúlyozottan alsó, maximum alsó-középkategóriás készülékekkel támad a független mobilpiacon, beleértve egy halom eltérő profilú nyomógombos featurephone-t is, amelyek a visszafogott extrák ellenére is jobbára csak telefonálásra alkalmasak. A Blu Z3 Music például pont ilyen volt, szinte filléres kategória, zenét hallgatni természetesen nem alkalmas, cserébe kétkártyás és az FM rádió működik önerőből. Ultramobil rádiónak egész klassz volt. A Blu sikerének, vagy legalábbis stabil létezésének valószínűleg az amerikai székhely és tervezés az alapja.


[+]

A készülékek nem kifejezetten jók, cserébe nagyon olcsóak és szükségképpen megfelelnek a szigorúbb adatbiztonsági előírásoknak, amelyeket az európai piac is elvár. Mellesleg teljes joggal. A konkurenciát ebben az árszegmensben értelemszerűen a másodvonalbeli kínai gyártók jelentik, akik viszont több okból sem jelentenek valós veszélyt a Blu-ra, a Xiaomival ellenben már nehezen küzd meg. A Blu R2 45 ezer forintért két éves hardvert kínál, szerény megjelenítőt, rengeteg kávát, érdektelen formatervet, gyenge multimédiás képességeket és a 3 GB operatív memória ellenére visszafogott felhasználói élményt. Összességében egyébként nem lenne olyan rossz, csak 2017 nyarán is (amikor megjelent) már viszonylag kellemetlen az MT6737, a kamera vacak, a Redmi Note 5A, vagy a Meizu M5 pedig en bloc jobb, ráadásul előbbi lényegesen olcsóbb is.


[+]

A csomagolás egészen csinos, a kék és az arany dominál, csak nehéz úgy kinyitni, hogy ne tegyünk minimális kárt a dobozban, de kis tapintattal azért visszazárható és használható marad komolyabb esztétikai károsodás nélkül. A készülék a felnyitható térelválasztó kartonon pihen, alatta pedig nem csak egy 1,5 amperes – mellesleg itthon csak adapterrel használható – töltőfejet és microUSB kábelt találunk, hanem egy ízlésesen csomagolt, Blu márkájú kijelzővédő fóliát és egy minőségi, áttetsző szilikon tokot is. A dokumentáció minimális, az akkumulátor pedig a levehető hátlap ellenére végérvényesen a készülékbe szerelve érkezik.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • BLU Z3 Music - egyszer használatos

    Az amerikai gyártó rengeteg nyomógombos modellel rendelkezik, mi most a zenei képességekre kihegyezett Z3 Musicot vettük vizsgálat alá.