HomTom S99 - elmélet és gyakorlat

A kínai gyártó alapfilozófiájának megfelelően egy üzemidőre optimalizált, 6200 mAh-s akkumulátorral szerelt mobilt dobott piacra. Sajnos pont ebben nem mutat igazán nagyot. – írta: szentkuti11, 8 hónapja

Bevezető, tartozékok

Már csak azért is vigyázok a szavaimmal a Homtom S99 tesztje kapcsán, mert ha valaki a teszt nyomán veszi meg, majd végül mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor nagyon fog fájni, mikor az utcán valaki hozzám vágja. Bizony, a Homtom ismét egy üzemidőbajnokot szeretett volna csinálni, és a 6200 mAh kapacitású akkumulátorával ez azt jelenti, hogy egy közel másfél centi vastag, 216 grammos készülékházat hoztak létre.


[+]

A HomTom régóta elérhető márka a nemzetközi piacon, korábban a Doogee-val párosították, nem teljesen megalapozatlanul, de több szempontból helytelenül. Egy ideig magyar forgalmazója is volt, hiszen annyira jó áron sikerült belépniük a piacra, amivel egyértelműen csábítóvá tették, viszont sajnos az elfogadhatónál több garanciális probléma akadt a régebbi termékekkel, így ha valaki most S99 után keres az interneten, akkor reális áron csak a kínai webshopokban fog találni, nagyságrendileg 100-110 euróért.


[+]

Egyszerű kis fehér papírdobozban érkezett a termék a Gearbesttől, ám a felszereltsége ehhez képest nem volt szerény. A normál töltőadapteren és a hozzá tartozó USB-kábelen kívül jutott bele USB OTG kábel, amivel perfektül működik az adatátvitel és a töltés egyaránt, illetve egy áttetsző szilikon tok. Fülhallgatót hiába keresünk, de ez talán nem baj, valószínűleg olyan is lenne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Homtom HT20Pro - ne bánj vele kesztyűs kézzel

    Ütésálló telefon meglepően varacskos külsővel, papíron számos extrával, de nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Kompromisszumokkal teletűzdelt ajánlat.

  • HomTom HT17 Pro - nagyra vágyóknak

    30 ezer forint alatt négymagos phablet ujjlenyomat-olvasóval, és az összeszerelés is rendben? Pár éve tudományos fantasztikum volt, ma valóság, ám nem mindenhol kerek a történet.

  • HomTom HT16 Pro - minimálprogram

    Rengeteg érvet lehet felhozni ellene, a kamerája harmatgyenge, navigálni sem érdemes vele, de újonnan, 25 ezer forint alatt egyáltalán nem megbocsáthatatlanok a hibái.