Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve. – írta: Bog, 2 éve

Bevezető

Hirdetés

Valahogy hiányérzetünk volt a P10 bemutatásán és a tesztelése folyamán is. Szép, meg jó, meg egész kompakt, gyors, jól működik, de valahogy hiányzott belőle az a plusz (Plus!), amitől úgy igazán lehet kedvelni, csodálni, szeretni, vagy legalábbis valamiféle érzelmeket táplálni, bármennyire is kifacsart dolognak tűnik egy használati tárgy irányába ilyen emóciókkal élni. Hosszas társadalmi és pszichológiai fejtegetésbe lehetne kezdeni arról, hogy felhasználók hogyan viszonyulnak hétköznapi tárgyakhoz, de abban azért van konszenzus, hogy nem véletlenül játszanak sokszor a gyártók az érzelmekre, egy autót, egy műszaki cuccot is meg lehet kedvelni, ha az szép, megbízható, érdekes, szokatlan és adott esetben célszerű is. Nem egy és nem két cég építette erre a stratégiáját (lásd még: Apple).

QHD felbontású a kijelző
QHD felbontású a kijelző [+]

De a P10-ből ez valahogy hiányzott, mindamellett, hogy a Huawei brand sem elég szexi még, de hát ezen dolgoznak serényen. Egy jól átgondolt, korrekt frissítése a P9-nek, a főbb pontokon fontos javításokkal (erősebb chipset, jobb felhasználói felület, izmosabb hardver, optikai képstabilizátor), de semmi forradalmival. Már a bemutatón is látszott Barcelonában, hogy a tényleges, komolyabb fejlesztéseket a P10 Plus tudhatja magáénak, gyakorlatilag ez a készülék simán felnő a Mate 9 mellé (ami a Huawei zászlóshajója), sok szempontból le is pipálja azt. Reméljük, hogy ez nem azt jelenti, hogy majd a Mate 10 is csak apróságokkal lesz jobb, mint a P10 Plus, mindenesetre a Huawei saját magának is feladja a leckét.

Nem kicsi, az alsó-felső kávák kissé vaskosak
Nem kicsi, az alsó-felső kávák kissé vaskosak [+]

Aki most csúcs Huawei terméken gondolkodik, az biztos, hogy a Mate 9 és a P10 Plus között fog választani, mert ez a kettő tekinthető igazán potens ajánlatnak. Összeérnek a kategóriák (nem először) a kínai gyártónál, eddig a P-széria azért tudásban az aktuális Mate alatt maradt, ez most a P10 Plus miatt megváltozott, de nem csak a felsőházban van egymásracsúszás, a Nova, a P9 Lite tavalyi és idei verziója és a hamarosan érkező P10 Lite is nagyon hasonlót kínál, pedig két éve még pont a Huawei shenzheni központjában mondta el a cég akkori marketingese, hogy a cél az, hogy minél kevesebb termékből álló, de jól átlátható és menedzselhető portfóliót hozzanak létre, ezt úgy tűnik, hogy felülírták azóta. Hogy mennyire rabolja majd el a Mate 9 vásárlóit a P10 Plus, azt még nem lehet megsaccolni, nyilván a gyártónál annak örülnének, ha inkább a Samsungtól, az LG-től és az Apple-től szipkáznának el vevőket, de hát ők sem üldögélnek a babérjaikon, a Galaxy S8 is igen komoly telefon, de a G6-ot sem kell félteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Huawei P smart - okoska, de nem törp

  A középkategóriában kínál FullView kijelzőt, friss Androidot és dupla hátlapi kamerarendszert, a phabletek között pedig kimondottan kompaktnak számít.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

 • Huawei P10 Lite - csak a szokásos

  A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.

Előzmények

 • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

  Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

 • Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma

  Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.

 • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

  A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.