Moto C - szégyenében elvörösödött

A Lenovo Moto C szériájának alapmodellje nagyon motós, jobb a kamera, mint gondolnánk, viszont összességében még mindig nagyon szerény. – írta: AliceWake, 1 éve

Bevezető, tartozékok

A tavasszal bemutatott új Moto C szériát a Lenovo az eleve belépő szintű Moto E sorozat alá pozicionálta, így kifejezetten egyszerű, költséghatékony és elérhető készüléket találunk ebben a kategóriában. Szám szerint kettőt, ugyanis a most vizsgálat alá vont Moto C-n kívül van egy nagyobb variáns is. A Lenovo szándékai a Motorola brand életben tartására elég komolynak tűnnek, többek között meghagyták a hagyományos, denevéres logót, valamint a boot animáció is a régi időket idézi, a dobozon pedig a készülék legfontosabb paraméterei között szerepel, hogy eltéveszthetetlen Moto dizájn és identitás.


[+]

A C széria igen szerény képességekkel kíván megfizethető, 4G képes okos-alternatívát kínálni kétféle kiszerelésben. A komolyabb modell szintén 5 hüvelykes kijelzővel, de lényegesen nagyobb akkumulátorral és 8 megapixeles, immár autofókuszos kamerával, valamint opcionális plusz egy GB rendszermemóriával licitál rá a gyengébb variánsra, természetesen ennek megfelelő felárral. Ezzel együtt a C széra, és főleg az alapmodell egy nagyon egyszerű és alapfunkciókra szánt eszköz, alapvetően csinos, és tipikusan a Moto kedvelt dizájnelemeit megtartott megjelenéssel párosítva. Mint ilyen, a felesleges vérmes elvárások teljesítése helyett ismét az árazás lesz az, ami eldönti a létjogosultságát. Ami sajnos nem alapozza meg azt.


[+]

A csomagolás is jellegzetes, színes, "motós", csak úgy mosolyog le róla a könnyed nosztalgia. Nem mintha a készülék olyan komoly lenne, de nem is akar annak látszani. A dobozon egyaránt több helyen feltűnik a Lenovo logója, valamint a klasszikus Moto dizájn. A tartalom viszont nem csak a belépő szinthez mérten gazdag, de általában is korrekt kiegészítő-kínálatot találunk a készüléket és a készüléktálcát kiemelve. A 2350 mAh-s akkumulátoron kívül kapunk 1 amperes hálózati töltőfejet, adat- és töltőkábelt, valamint egy felvevőgombos, mikrofonos, hagyományos kialakítású szeteró headsetet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!