Moto G4 Plus - a negyedik generáció

A Moto G sorozat 2016-os évjárata a Motorola előtagot elhagyta, viszont háromféle változattal hódít. Az 5,5 hüvelykes, ujjlenyomat-olvasóval felszereltet mutatjuk most be. – írta: Bone123, 2 éve

Bevezető

Hirdetés

Moto – a név annyi pozitív fogalommal összefonódott az évek folyamán, hogy nehéz elérzékenyülés nélkül a Motorola, mint önálló entitás megszűnését megemészteni. Olcsó – a Moto G és a Moto E modellek decens hardvert biztosítottak, megfelelő optimalizálással és sallangmentes felülettel. Kreatív – a Moto Maker testreszabhatósága és a Moto Display érintés nélküli funkciói utat mutattak a variálható külsőnek és az alternatív kezelési módoknak. Naprakész – pár éve még a Google részeként nem csoda, hogy számos Moto korán részesült az aktuálisan legfrissebb Androidból, a felesleges feature-ök kispórolásával.

A Moto G4 Plus méretes gyorstöltője társaságában
A Moto G4 Plus méretes gyorstöltője társaságában [+]

Miután azonban a Motorola Mobility a Lenovo alá került, és különféle szervezkedések és elbocsátások után lassan egybeolvad a kínaiak mobilos részlegével (ez nyilván egy hosszabb folyamat, még nem építették le teljesen a márkát), ki kellett találni, hogy akkor most minek is nevezzék teljes, szép titulusával a legendás sorozat 2016-os tagjait. Nos, itt van előttem a Moto G4 Plus – és nem a Lenovo Moto G4 Plus, nem a Lenovorola Moto G4 Plus, csak szimplán a Moto G4 Plus, egy apró Lenovo logóval a dobozon, meg egy árva Motorola.com felirattal a másik oldalon, a résztvevő kis vállalkozások megemlítésére.

A Moto G4 Plus egy 5,5 hüvelykes phablet
A Moto G4 Plus egy 5,5 hüvelykes phablet [+]

A Motóra ugyanakkor önálló brandként érdemes manapság tekinteni, nyilván a Lenovo felügyeletével és a Motorola szakértelmével, és a legnépszerűbb, azaz a középkategóriás szériából mindjárt hárman is bemutatkoztak még tavasszal. A Moto G4 Play egy öthüvelykes, „apró” modell 720p-s megjelenítővel és Snapdragon 410-zel, a G4 pedig immáron egy 5,5 hüvelykes, Full HD-s phablet Snapdragon 617-tel és 3000 milliamperórás akkumulátorral. A Plus lényegében ennek a profibb változata sok megegyező paraméterrel, ám néhány fontos eltéréssel: ilyen az előlapi ujjlenyomat-olvasó és a 16 megapixeles hátlapi kamera, lézeres és PDAF-autofókusszal. A Motók tehát haladnak a korral, hogy a középkategória sűrű mezőnyében felvegyék a kesztyűt, ám nem lesz egyszerű a sok (másik) kínai ajánlat mellett.

Méretes dobozban érkezett tesztre a Moto G4 Plus
Méretes dobozban érkezett tesztre a Moto G4 Plus [+]

A generációváltás viszont áldozatokat is szedett: oda az IP-minősítés és a sztereó előlapi hangszórópár (noha ezt már tavaly is kispórolták), a plasztik ház meg maradt a plasztiknál. Van viszont 2/16, 3/32 és 4/64 gigabájtos kiszerelés, TurboPower gyorstöltés, vízlepergető nanoborítás és méretes, nagy felbontású kijelző. A csomagolás fülest ugyan nem, leírást és microUSB kábelt viszont rejt, mindössze azt furcsálljuk, hogy az XXL GSM-től idevándorolt kartonszerkezet miért ilyen nagy, ha főleg levegő tölti ki a benne tátongó űrt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt