Motorola Moto G (2015) - egyhangú folytatás

A jól ismert, középkategóriás mobil harmadik generációja 13 megapixeles kamerával, dupla ledes villanóval és vízállósággal hódít, a sztereó hangszóró viszont a múlté. – írta: szentkuti11, 3 éve

Bevezető, tartozékok

Hirdetés

A mobiltelefonos iparban nagy öregnek számító Motorola néhány évvel ezelőtt elég visszafogottan volt jelen a piacon, az akkoriban gyengélkedő vállalat legelterjedtebb próbálkozása a Milestone volt, ami a mai napig emlékezetes készülék, noha az utódjai már nem lettek annyira ismertek. 2011-ben a Google felvásárolta a Motorola teljes mobilos üzletágát, akkor pedig még csak a tippelgetések folytak arról, hogy mi a keresőóriás terve a vállalattal.

Motorola Moto G (2015) a tavalyi Moto G társaságában
Motorola Moto G (2015) a tavalyi Moto G társaságában [+]

2013-ig kellett várnunk arra, hogy körvonalazódjanak a dolgok, ekkor érkeztek meg ugyanis az új Motók, beleértve az első generációs Moto G-t, amit a mai napig sűrűn emlegetünk, hiszen a maga idejében különlegességnek számított, hogy a középkategóriában ennyire korrekt hardvert, pörgős Android rendszerfelületet és kiváló összeszerelési minőséget kaphattunk aránylag nem túl sok pénzünkért. Akkoriban egyetlen komoly probléma övezte a mobilt, jelesül az az apróság, hogy itthon, hivatalosan nem lehetett megvásárolni.

Motorola Moto G (2015) kézben tartva
[+]

A 2014-ben bemutatott második generáció sem sikerült rosszul, a sztereó előlapi hangszóró és a megnövelt kijelzőméret sokaknak tetszett, de összességében már nem ütött akkorát a mobil, mint az első széria. Ugyanabban az évben a Lenovo megvásárolta a Motorola mobilos részlegét a Google-től, ezt az eladást még kevesebben értették, és kérdéses volt, hogy a kínai óriásvállalatnak mik a tervei a felfelé ívelő vállalattal (épp most bízták meg az amerikaiakat a teljes lenovós mobilrészleg felügyeletével). Az mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy a három fő terméksorozatot, a Moto E-t, a Moto G-t és a Moto X-et tovább élteti a gyártó, ennek ékes példája az idei Moto G (3rd) is, amit alig két hete mutatkozott be hivatalosan, és egy kedves olvasói felajánlásból adódóan máris tesztelhettük, ezúton is köszönjük szépen!

Motorola Moto G (2015) doboza
[+]

A Lenovo készülékeket többször megdicsértük már azért, mert rengeteg tartozékot adnak a készülékeikhez, ebből a szellemiségből a Motorola is kapott egy keveset, hiszen az előző két generáció esetén egy darab microUSB kábellel szúrták ki a szemünket, ezúttal viszont egy (sajnos USB-kábelként nem funkcionáló) töltő, illetve egy felvevőgombos headset jár a fekete színű, 8 gigabájtos belső tárolóegységgel ellátott mobilhoz. Létezik egyébként 16 gigabájtos kivitel, illetve számos színvariáció.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt