Odapakol a Xiaomi Mi 8 és a Mi 8 SE

A nyolcadik évfordulós, grandiózus eseményen a jubiláló, szenzorszigetes csúcskészülék mellett befutott egy középkategóriás ajánlat, a Mi Band 3 és a MIUI 10 is. – írta: Bone123, 9 hónapja

Bevezető, MIUI 10

Hirdetés

Ambiciózus tervekkel alapította meg Lei Jun vezérigazgató a Xiaomi vállalkozást és brandet pár éve, ám arra alighanem a legédesebb álmaiban sem számított, hogy pár év alatt a világ egyik legnagyobb mobil- és kütyügyártójává lép elő, hatalmas kínai rajongótáborral, és folyamatosan bővülő nemzetközi közösséggel.

Telt házzal indult a nyolcadik évfordulós Xiaomi esemény
Telt házzal indult a nyolcadik évfordulós Xiaomi esemény (forrás most és a továbbiakban: MIUI fórum) [+]

Az indiai pozíciók megerősítése után az utóbbi hónapok a nyugati nyitásról szólnak: sorra bukkannak fel a Mi márkaboltok a környező európai országokban, de azért még mindig a Kínai Népköztársaság jelenti a vállalati eladások gerincét, ami 1,4 milliárd lakossal és potenciális vásárlóval, illetve a helyi gyártással és minimális szállítási költségekkel érthető.

A portré a Xiaomi Mi 5-tel, a MIUI 10 AI funkcióit bevetve
A portré a Xiaomi Mi 5-tel, a MIUI 10 AI funkcióit bevetve [+]

Bár Androidon alapul, a MIUI felület legalább annyira a Mi és Redmi készülékek sajátossága, mint az iOS az iPhone-oké, a mai napon pedig hivatalosan is elstartolt a 10-es sorszámú verzió, középpontban mi mással, mint az AI-val, vagyis a mesterséges intelligenciával. A mélyebb rendszer integráción túl ez többek között az AI-val megtámogatott portré és bokeh fotók esetében hozhat előnyt, de a Mi 8 csúcskészülék egyéb módok esetében is fejlett témafelismerő algoritmusra hagyatkozik.


[+]

A MIUI 10 ráadásul figyeli a felhasználó szokásokat, és előre gyorsítótáraz olyan alkalmazásokat és folyamatokat, amelyeket eséllyel használ a nap folyamán a júzer. Az AI preload funkcióval eliminálható a betöltési idő. A MIUI 10 ezenfelül a komplett Mi ökoszisztémát egy alkalmazással kezeli, az otthoni és okos megoldásokat, valamint a tévéket és háztartási eszközöket beleértve.


[+]

A MIUI 10 is rámegy a megjelenítő maximalizálására, bár a teljes képernyős gesztusok egynémely korábbi modell esetében is elérhetők voltak. Átalakult az alkalmazásváltó: egy mozdulattal törölni lehet, hosszú érintéssel pedig további opciókat elérni apponként. Természetesen a Xiaomi Mi 8 már ezzel a UI verzióval lesz elérhető, a csúcskészülékről a következő oldalon írunk.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi Mi 8 Lite - cukormentes étrend

    A Xiaomi felső-középkategóriás phabletje a Redmi Note 6 és a Pocophone F1 közötti árrésben találhat közönséget. Ám hiába a mutatós ház vagy a friss MIUI, nem kifejezetten olcsó, és nem is túl karakteres.

  • Xiaomi Mi Band 3 - nem késünk el a strandról

    A Xiaomi Mi Band széria az első modell óta sikeres, teljes joggal. A belépő szintű aktivitásmérők között továbbra is remek konstrukciót és minőséget képviselnek, nem kivétel a legújabb Mi Band 3 sem.

  • Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi

    A középkategóriában magától értetődően szórja az ajánlott modelleket a Xiaomi, de vajon tud-e vonzó maradni a Mi 8 úgy, hogy a valódi kompaktságát elvesztette?