100 euró alatt mutatkozott be a Nokia 1.4

Okostelefonos minimálprogramjába 6,5 hüvelykes kijelzőt, Android Go rendszert, 4000 mAh-s akkumulátort és Snapdragon 215-ös rendszerchipet rakott a HMD.

35 ezer forint igen kedvező árnak minősül, ha okostelefonokról beszélünk, viszont ezért cserébe általában olyan mobil jár, amitől van miért félni. A Nokia 1.4-ről már hetek óta beszélnek, most pedig be is mutatkozott, és tényleg ott figyel rajta a 99 eurós bruttó végfelhasználói árcímke, de nem is kell nagy tüzijátékra számítani.


[+]

6,51 hüvelykes, 720p+ felbontású (20:9) panel figyel rajta, tehát jelentősen nagyobb lett az előd 1.3-nál, ugyanez mondható el az akkumulátoráról, ami 4000 mAh- kapacitásúra nőtt, és így valószínűleg hozni fogja az ígért kétnapos üzemidőt.


[+]

A múltidéző specifikációk között a microUSB csatlakozót, az 5W-os töltési lehetőséget és a Snapdragon 215 rendszerchipet lehet említeni, ez utóbbi még 28 nanométeres gyártástechnológiával készül, és négymagos Cortex-A53 processzor dolgozik benne. Hasonlóan szomorú az 1/16 GB-os alap memóriacsomag, ugyanakkor annak lehet örülni, hogy 3/64 GB-os memóriaváltozat is elérhető lesz belőle, ami már bőven korrektnek mondható, microSD segítségével pedig az alapváltozat tárhelyét is ki lehet bővíteni. Magyarországra a köztes, 2/32 GB-os változat érkezik.


[+]

Android 10 Go rendszer fut rajta, a hátlapján kerek kameraszigetben látható egy 8 megapixeles főkamera és egy 2 megapixeles makró egység, szoftveres téren pedig a Camera Go alkalmazást használhatjuk. Nem mellesleg ujjlenyomat-olvasó is jutott a hátlapra. Elöl 5 megapixeles szelfikamera ücsörög egy apró noccsban.

[+]

Két nanoSIM-et lehet belerakni, Cat.4-es LTE-t (150/50 Mbps) támogat, továbbá van benne Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.2 és GPS-vevő is. Nem maradt ki a 3,5 milliméteres jack csatlakozó és az FM-rádió sem. Hamarosan elérhetővé válik az európai piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia 1.4 - ettől féltünk

    Ennél egyszerűbb okostelefon manapság nincs. Az elavult hardvert valamelyest kompenzálja az Android Go, de a nyitóár ismét nagyon túlcsúszott.

Előzmények

Hirdetés