2024-ben bezár a Google Podcasts, átveszi helyét a YouTube Music

A YouTube Music lesz a Google egyetlen podcasteket biztosító alkalmazása és szolgáltatása 2024-től.

2023. szeptember 26-án bejelentette a Google, hogy 2024-ben megszünteti a Google Podcasts alkalmazást és a mögöttes platformot a szolgáltatással együtt beköltözteti a YouTube Musicba. Pontos dátumot egyelőre nem közöltek, csak annyit, hogy “valamikor 2024-ben” várható a váltás. A YouTube Music alkalmazás az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában már támogatja a podcasteket, globálisan még nem elérhető a funkció.

A cég ígéri, egyszerűen átköltöztethetők lesznek a meglévő feliratkozások/előfizetések és könyvtár a Podcasts alkalmazásból és RSS hírcsatornákon keresztül is hozzá lehet majd adni podcasteket a YouTube Musichoz (olyanokat is, melyek nem elérhetők a platformon). Aki a Podcasts alkalmazásból költöztetné műsorait, annak lehetősége lesz OPML fájlként is kimenteni és más alkalmazásba vagy a YouTube Musicba importálni azokat. Azok részére, akik műsort töltenek fel, a YouTube Music megnyitja az RSS feltöltés lehetőségét, nem lesz kötelező a videós verzió. Emellett a podcastek feltöltői hozzáférnek majd azokhoz a közösségi funkciókhoz a platformon, melyeket eddig a videós csatornákhoz tartoztak.

Így néz ki jelenleg egy podcast a YouTube Music alkalmazásbanÍgy néz ki jelenleg egy podcast a YouTube Music alkalmazásban Így néz ki jelenleg egy podcast a YouTube Music alkalmazásban (forrás: 9to5Google) [+]

A bejelentést következő hetekben a Google visszajelzéseket gyűjt majd, a későbbiekben pedig egyértelmű útmutatót adnak ki az appok közti migrációs eszköz használatához. A közlemény szerint a Google 2024-es céljai közt van a Podcast-élmény növelése a YouTube és a YouTube Music platformokon. Egyelőre mindkét alkalmazás használható ugyanúgy, ahogy eddig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés