5,9"? Arra már mondhatjuk, hogy Mini!

Legalábbis az Asus ebben sántikál. Úgy tűnik, a Zenfone 8 széria legalább három készülékből áll majd, az egyik elvileg egy kompakt csúcsmodell.

Az XDA érdekes információkra bukkant az Asus ROG Phone 5 forráskódjában, ami alapján úgy véljük, a Zenfone 8 széria három készüléket jelent majd. A három kódnév tematikailag megegyezik a Zenfone 7 szériánál használt rendszerrel. A ZenFone 7 sorozat kódneve TEQUILA volt (érdekességképpen a ROG Phone 3 OBIWAN, a ROG Phone 5 pedig ANAKIN), az újonnan felfedezett hivatkozások pedig SAKE, VODKA és PICASSO. Egy SAKE_PLUS és VODKA_PLUS is felbukkant, de csak egyetlen egyszer a kernelkódban, úgyhogy erről nincsenek további információk.

Ezek közül a SAKE lehet az Asus ZenFone 8 Mini, erre való utalást találtak az ASUS PixelMaster Camera appban, ahol a "kicsi telefonként" hivatkozik rá a szoftver. A Mini ez esetben 5,9 hüvelykes panelt jelent, ami kellően keskeny kávákkal és kialakítással reálisnak is tűnik. Összehasonlításképpen mondjuk a Samsung Galaxy S10e 5,8 hüvelykes panellel mindössze 142,2 x 69,9 x 7,9 milliméter, ami manapság már tényleg kicsinek számít és a Sony Xperia 5 II sem volt egy batár valami a 6,1 hüvelykes panel ellenére (158 x 68 x 8 milliméter).

A ZenFone 7 Pro igen korrekt készülék volt.
A ZenFone 7 Pro igen korrekt készülék volt.

Mindhárom készüléket FHD+ felbontású OLED panellel várhatjuk és Snapdragon 888-as rendszerchippel, a Mininél viszont 120 Hz-es képfrissítésre vonatkozó adat is előkerült. A kamera app forráskódja alapján a ZenFone 8 Mini 64 megapixeles Sony IMX686-os főkamerával és egy egyelőre be nem jelentett Sony IMX663-as szenzorral várható, míg a ZenFone 8 és 8 Pro ugyanazzal a 64 megapixeles főegységgel, amit egy 12 megapixeles Sony IMX363-as, egy 24 megapixeles OmniVision OV24B1Q és egy 8 megaixeles, teleobjektíves OmniVision OV08A egészít ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés