Nem hagy titkokat a premierre a Zenfone 8 Flip

Az egyik Asus csúcsmobil kiforduló kamerája, a másik pedig 6" alatti képátlója miatt lehet emlékezetes.

Május 12-én kap premiert a Zenfone 8 család, ám annyi mindent tudni róla, hogy meglepetésből a jövő hétre kevés marad, a 91mobiles ugyanis igyekszik minden fehér foltot kitölteni. A csúcsvonalat a Zenfone 8 Flip képviseli majd a forrás szerint, ám a nevével ellentétben nem kihajtható kijelzős telefonról van szó, hanem a kamera ugrik fel majd hátulról a szelfifunkcióhoz, ahogy azt az elődje tette.


[+]

Így aztán a hatalmas, 6,67"-es panelt nem zavarja meg majd semmi, a Snapdragon 888 pedig kellő sebességet ígér a 90 Hz-es AMOLED megjelenítő hibátlan meghajtásához, 8 GB RAM és 256 GB-os tároló kíséretében. A tippelők 30 watton tölthető, 5000 mAh-s telepet ígérnek, illetve 64 megapixeles főkamerát, 8 megapixeles zoomegységet és 12 megapixeles makrólencsét, ami a paraméterek alapján akár lehet ultraszéles is.


[+]

Apró mindezektől a Flip persze nem lesz: a 165 x 77,3 x 9,5 milliméteren és 230 grammon várt paraméterek igazán vaskossá teszik a csúcskészüléket, és itt jön be a képbe az idézőjelenesen kompakt Zenfone 8, a mai androidosok riválisok között kevés méretbeli ellenlábassal. Ez utóbbi ugyanis mindössze 5,92"-es panelt visel majd, éppúgy FHD+ felbontáson, mint nagy testvére, csak elhagyja a flipes kamerát.


[+]

Cserébe 148 x 68,5 x 9 milliméteren és 170 grammon kényelmes egykezes használatot ígér, és parányibb termete ellenére is 4000 mAh-s telepet szán bele az Asus, szintén 30 wattos gyorstöltéssel. Ez a modell a Snapdragon 888 mellé 8 GB RAM-ot és 128 GB-os tárolót társíthat, illetve 64 megapixeles főkamerát és 12 megapixeles makrót a hátoldalon. Értelemszerűen akadni fog egy optika elöl is, de állítólag még a jack kimenet is meglesz, aláhúzva, hogy egyáltalán nem méretbeli korlátok miatt kezdte el a piac a drága mobilokból kispórolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés