Az innovációk miatt csúszhat a Galaxy S8 premierje

Egész előlapos kijelző, újfajta OLED és gyorstöltési technológia, mesterséges intelligencia, optikai ujjlenyomat-olvasó és íriszleolvasó az S8 pletykáinak gyűjteményében.

Bár a Galaxy Note7 kiesésével a a Samsungnak szüksége lenne minél előbb egy ütős mobileszköz bemutatására, iparági pletykák szerint inkább a biztosra mennek és az innováció oldaláról próbálják meg a vásárlói bizalmat visszaszerezni, ez viszont az MWC-re tervezett bemutatóhoz képest eltolhatja a premiert. Az AndroidAuthorityn megjelent S8 összefoglaló szerint egészen áprilisig csúszhat a start, azaz a telefon kihagyhatja az MWC kiállítást. A koreai The Investor a maga forrásai alapján viszont nem számít ilyen mértékű késésre és márciusi startot vizionál, januárban kezdődő tesztidőszakkal.

Nem lenne az S7 edge edge, ha nem lennének edge funkciói
Az S7 edge sem volt semmi, az S8 azonban tovább feszítheti az okostelefonos határokat [+]

Arról már a Note7 problémái előtt hallani lehetett, hogy az íriszleolvasó ellátogathat az S-szériába, plusz a kizárólag edge variáns piacra dobását is fontolgatják, azóta viszont már a teljes előlapot betöltő kijelzőről pletykálnak. Az ET News ráadásul újabb, M8 generációs OLED technológia használatára számít, amely takarékosabb és hosszabb élettartamú lehet a mostani, M7-es paneleknél. A közel kávamentes dizájn a tradicionális Samsung home gomb leradírozását is jelentené az előlapról, a helyére optikai ujjlenyomat-olvasó kerülhet, magába a kijelzőbe építve. Az AndroidAuthority szerint a technológia viszont bonyolult, a biometrikus szenzor így akár a hátlapon is kiköthet. Nem csak a home, a hangerőszabályzó és a bekapcsoló gombok is eltűnhetnek, érintésalapúra váltva, amely tovább egyszerűsítene a készülékdizájnon.

Egy kis manipuláció, és máris eltűntek az S7 edge kávái
Egy kis manipuláció, és máris eltűntek az S7 edge kávái. Ilyen lesz vajon a Galaxy S8? [+]

A Samsung pár hete bejelentette, hogy felvásárolja a mesterséges intelligenciák fejlesztéséről ismert Vivet, és az arra épülő hangasszisztens integráns része lehet az S8-nak és a jövő Galaxy csúcskészülékeinek. Injong Rhee a Samsung részéről a jelenlegi hangsegédektől jelentősen eltérő asszisztenst ígér, amely gyorsan képes lesz a felhasználó szokásaihoz és igényeihez igazodni. Az AndroidAuthority végezetül megismétli a dupla hátlapi kamerarendszerre vonatkozó pletykákat, plusz megemlíti az addigiaknál takarékosabb vezetékmentes töltés használatát. Ha mindezeknek csak a fele igaz, akkor is ütősnek ígérkezik a Galaxy S8, addig viszont nem kis meló vár a gyártóra az S7 és az S7 edge népszerűsítésével, a Note7 csereprogrammal, a kapcsolódó vizsgálatokkal és a bocsánatkérő újsághirdetésekkel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés