A fogalmazásban is segít az AI az Android 14-ben

Már a válaszüzenetekkel sem feltétlenül kell strapálni magunkat a Google Messagesben, az AI majd megoldja.

A Google I/O egyik fő témája a frissen bemutatott hardverek (Pixel 7a, Pixel Fold, Pixel Tabet) mellett a mesterséges intelligencia volt, ami szerves részét képezi majd az Android 14-es verziójának. Az AI nem csak egyedi igények alapján megalkotott háttérképeket kínál, de igény szerint átveheti a beszélgetést is a Google Messagesben. A szemléltető előzetes alapján ez egyelőre még szórakoztató funkciónak tűnik, bizonyára mókás lesz Shakespeare-i angolsággal választ kapni arra, hogy "Hozz már egy doboz tejet hazafelé, lécci" vagy "Megetetted-e a macskát?", de rendelkezésre áll majd többek között formális vagy teljesen természetes stílus is.

[+]

A készülék testreszabásában is igénybe vehetjük majd az AI segítségét, a háttérkép beállítása menüpontban leírhatjuk, hogy milyen háttérképet szeretnénk (téma, stílus, hangulat stb.), a Google szöveget képpé alakító algoritmusa pedig generál nekünk néhány lehetséges egyedi alternatívát. Ez a funkció első körben a Pixel felhasználók számára lesz elérhető júniustól.

[+]

A zárolt képernyő stílusa is részletesen testreszabható lesz, kicserélhetjük a gyorsindítókat is (ahogy azt kismillió éve a legtöbb egyedi UI-ban), a Cinematic Wallpapers pedig 3D-hatású képpé konvertálja a kiválasztott saját fotókat, amelyek a készülék mozgatására elevenednek meg.

Azóta történt

  • Fedélzeti kamera lehet a telefonokból

    Legalábbis a Google Personal Safety alkalmazás legújabb verziója tartalmaz egy ilyen, merőben új funkciót, bár a Google hivatalosan egyelőre nem jelentette be.

Előzmények

Hirdetés