A küszöbön áll a Galaxy A5 (2017)

Bármelyik pillanatban számíthatunk a Galaxy A sorozat 2017-es kollekciójának hivatalos bejelentésére, az A5 (2017) szoftvere pedig már elérhető a Sammobile oldalán, amiben nyolc sztenderd háttérkép is helyet kapott. Ezek valószínűleg a 2017-es A széria alapdizájnját képviselik és a sorozat összes tagjában alapértelmezett megjelenési lehetőségeket jelentenek.

A Galaxy A5 2017-es kollekció
A 2017-es Galaxy A5 kollekció [+]

Roland Quandt a napokban fecsegte el Twitteren, hogy január elején már elérhető lesz a szóban forgó készülék, méghozzá a tetszetősnek ítélt dizájn mellett a Note7 által népszervé tett, és azóta a csúcsszériába is átemelt korall kék és rózsaarany (értsd, nettó pink) variációban is a hagyományos fekete és arany színváltozatok mellett.

A gyári háttérképek a 2017-es A szériához
Gyári háttérképek a 2017-es A szériához [+]

A mai anyagban a specifikációról is esett szó. A Galaxy A5 (2017) 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású Super AMOLED panelt kap, a unibody házba pedig egy 1,9 GHz-re skálázott, nyolcmagos, Exynos 7880-as központ feldolgozóegységet. Az A7 jövő évi kiadásához nem csak ebben, és a 3 GB rendszermemória meglétében hasonlít az eszköz, de a kamerakiosztás is azonosnak tűnik, ráadásul szelfiben szintén erősnek ígérkezik, mindkét oldali modul 16 megapixeles felbontásra lesz képes.

Korábbi renderképek a Galaxy A5 (2017) formatervéről
Korábbi renderképek a Galaxy A5 (2017) formatervéről

Belső tárhelyből úgy tűnik 32 gigabájtot bocsájtanak rendelkezésre, míg az akkumulátor kapacitása, minimálisan ugyan, de 3000 mAh-ra növekszik. Quandt ártippje kissé túlzónak tűnik a legújabb információk fényében, jelenleg ugyanis 390 dollárról lehet hallani, vagyis nagyjából nettó 115 ezer forint körül alakulhat a Samsung Galaxy A5 (2017) nyitóösszege.

Update: A Samsung Malaysia Twitter csatornáján megjelent előzetes alapján a 2017-es A széria vízálló kivitelt kaphat, legalábbis a képből és a szövegből kiindulva igen nehéz lenne bármi egyéb, lényegi közlendőre következtetni. Plusz, nem teljesen előzmény nélküli az utalgatás, az A7 (2017) kapcsán már felmerült az IP68-as védelem lehetősége.

Elég egyértelműnek tűnik
Elég egyértelműnek tűnik (forrás: Samsung Malaysia Twitter) [+]

Azóta történt

  • Samsung Galaxy A5 (2017) - lottóötös

    A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.

Előzmények

Hirdetés