A Mate szériára is van válasza a Cubotnak

Dizájnban legalábbis mindenképp, a specifikáció már jóval visszafogottabb. Mondjuk az ár is.

Záporoznak a Cubot friss ajánlatai, és a nem túl ismert márkaneven túl van legalább egy közös tulajdonságuk: más telefonoktól kölcsönzik a legfőbb dizájnjegyeket. Az X30 olyan, mint az S20 Ultra, a C30 az iPhone 12 renderképeire emlékeztet, a Note 20 Pro pedig a Mate 30 Pro tárcsás stílusú hátlapi kameranégyesét találta kellően inspirálónak, hogy különösebb szégyenérzet nélkül lemásolja. Már a formáját és nem a hardverét, az pedig furcsa, hogy a márka négy kameráról kommunikál összesen, a 8 megapixeles önfotós kameracseppet beleértve: a hátulsó kvartettből csak hármat tagot nevez meg.


[+]

A szett élén a Sony 12 megapixeles IMX486-os szenzora várja a fényt, amihez 20 megapixeles IMX350 mélységkamera társul – érdekes felbontás a portrékhoz, talán zoomfunkció kapcsolódik hozzá. A harmadik modul 0,3 megapixeles mélységérzékelő, a negyedik meg lehet, hogy csak dísznek van, esetleg makrófunkciókkal bír. Komolyabb készletet halmozhatott fel a Cubot a nyolcmagos Helio P60 SoC-ből, mert ez a mobiljuk is a MediaTek koros hardverét veti be, csak most 720 x 1600 pixeles panelt kell meghajtania az előlapon, 6,5"-es képátlóval.


[+]

Ez persze kedvezőbb árat vetít előre, és az első ezer szerencsés 100 dollárért helyezheti a Note 20 Prót kosárba 6/128 GB-os konfigurációban, augusztus 24-étől, aztán 120 dollárra hízik az árcédulán szereplő összeg. Cserébe 4200 mAh-s telep jár USB-C porttal, 4.2-es Bluetooth, kétcsatornás WiFi, két nanoSIM foglalat külön microSD hellyel, NFC, 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet és Android 10, Google szoftverekkel. No meg ismerős dizájn, ami a renderképeken amúgy szemrevaló, a szerencsések között a Cubot pedig kisorsol néhány darabot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés