A Meizu Pro 7-ben debütálhat a Helio X30

A Meizu és a MediaTek az utóbbi években annyira szorosra fűzte kapcsolatát, hogy nem egy FlymeOS-t futtató okostelefon kapott másoknál korábban a legfrissebb MTK-s chipsetekből, és a sort most a Pro 7 folytathatja. Az AndroidHeadlines egy adag forráskódból halászta ki a Meizu zászlóshajójának néhány tulajdonságát, így a FHD, azaz 1080 x 1920 pixeles megjelenítőt és az MT6799-es SoC-t. Ez nem másnak, mint a MediaTek Helio X30-nak a kódjele, ami egy háromklaszteres (2 x Cortex-A73, 4 x Cortex-A53, 4 x Cortex-A35), 10 nanométeren gyártott megoldás, ami mellé a PowerVR 7XTP-MT4 grafikus gyorsító tárul.


Méltó utódot kaphat a Meizu Pro 6[+]

Mindezzel a MediaTek versenyre kelhet a Snapdragon 835-tel, a HiSilicon Kirin 960-nal és az Exynos 8895-tel, plusz kiderülhet, hogy a Cortex-A35-ös magok éles bevetése milyen fogyasztási előnyökkel jár az A53-mal összevetve. A kódhalmazból egyébként azt is sikerült kihorgászni, hogy az előlapra egy Samsung S5K368-as, 16 megapixeles szenzor kerülhet, a hátlapra pedig egy Sony IMX386-os és egy IMX286-os, egyaránt 12 megapixelen. A pontos megjelenés dátum egyelőre nem ismert, a Pro 6 mindenesetre már elmúlt egy éves, úgyhogy előbb-utóbb meg kell érkeznie az utódnak, ha/amikor a Helio X30 is készen áll a startra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Meizu X is

    A mai sajtóeseményen nem csak a Meizu csúcsgépe, a Pro 6 Plus kapott szerepet, de a renderképek alapján vitatott külsejű Meizu X is bemutatkozott.

  • Komoly információmennyiség szivárgott ki a Meizu Pro 7-ről

    Egyre valószínűbb, hogy karácsonyra várhatjuk a Meizu Pro 7 megjelenését, de látszólag kicsit más formában és felszereltséggel, mint ahogy eddig vártuk.

  • Bemutatkozott a Meizu Pro 6S

    A Pro 6 ráncfelvarrt változata minden valószínűség szerint jobban bírja a terhelést és szebb képeket csinál elődjénél, 2700 jüanos ára pedig nem tűnik irreálisnak.

  • Meizu MX6 - 10 mag: igen. B20: nem

    Kipróbáltuk a mutatós, bár megjelenésben nem túl eredeti MX6-ot, amely igencsak erős hardvert kínál a középkategória tetején, ám szűkös itthoni hálózati támogatást.

Hirdetés