A Mi 11 Ultra rátesz még egy lapáttal

A Mi 11 Pro mellett egy még komolyabb okostelefont is mutatott a Xiaomi, ez itthon is elérhető lesz.

Talán a Mi 11 Pro volt a mai Xiaomi bemutató legfontosabb terméke, de a gyártó mutatott egy még komolyabb képességű telefont is, ami viszont biztos, hogy nálunk is kapható lesz, bár valószínűleg csak limitált mennyiségben. A Mi 11 Ultra mindent tud, amit a Mi 11 Pro (67 wattos vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltés, IP68-as védelem, harman/kardon hangszórók, QHD 120 Hz AMOLED kijelző), ám a hátlapja kifejezetten különleges nem csak a kamerák miatt, hanem az ide elhelyezett másodlagos kijelző okán is.


[+]

Az Ultra mindenképpen minimum 8 GB RAM-mal és 256 GB-os belső tárolóval érkezik, de nagyon nem lesz olcsó, bár még hivatalos hazai ára nincs, de a 6000 yüanos kínai árból kiindulva könnyen elérheti a 350-400 ezer forintos árszintet is. Európában a 12/256 GB-os variáns lesz elérhető Ceramic White és Black színben 1199 eurós áron, ami átszámolva 435 ezer forint. Viszont nyújt is valamit, egyrészt a hátlap kerámia, az előlapot Gorilla Glass Victus védi, a hardver minden kétséget kizáróan csúcskategóriás, a Xiaomi pedig különösen büszke nem csak arra, hogy milyen gyorsan lehet tölteni az akkumulátort, de arra is, hogy a jó hőelvezetés miatt a készülék számos vetélytársánál tovább bírja szuflával.


[+]

Az Ultra azonban a hátsó kialakítás miatt érdemel különösen nagy figyelmet. Itt ugyanaz a Samsung GN2-es szenzort találjuk a főkamera mögött, mint amit a Pro is használ (1/1,12 inch), de a két másodlagos kamera is izgalmas, mert 48 megapixeles képeket lehet lőni a 128 fokos ultraszéles és a telés lencsével is. Mindkettő mögött a Sony IMX586-os szenzora dolgozik, ennek megfelelően a képminőség a látottak alapján egészen pazar, akármelyik kamerát is használjuk, ráadásul az összessel lehet 8K videót rögzíteni. A főkamera és a telés lencse mögött van OIS is, plusz ott van segítségnek a fejlesztett ToF kamera (dToF), ami 64 nyalábot lő ki, így még jobb képet biztosít az algoritmusnak arról, hogy melyik tárgy milyen messze van, ez kifejezetten jól fog jönni a portrék kapcsán.


[+]

A telés lencse ötszörös optikai közelítést kínál, de hibrid megoldással 120-szoros nagyítást is össze lehet gereblyézni, noha ilyenkor a képminőség már nem lesz túl acélos. Viszont iszonyú menő, hogy a kamerasziget (ami a telefon teljes szélességét elfoglalja) egy 1,1 hüvelykes AMOLED kijelzőt is kapott, ami számos szcenárió esetén nagyon hasznos lehet. Nyilván az elsődleges gondolata mindenkinek az, hogy a remekül lehet majd önarcképet készíteni a hátlapi kameraszettel, hiszen láthatjuk magunkat a kis kijelzőn. Ennek ellenére az előlapon is van egy 20 megapixeles selfie szenzor.


[+]

A hátsó kis kijelzőn megjelenhetnek értesítések, akkumulátorral kapcsolatos információk, de ha nagyon híján vagyunk a töltöttségnek, akkor a főkijelzőt le is kapcsolhatjuk, hogy csak ezen a hátsó kis ablakon matassunk a legfontosabb funkciók kapcsán úgy, hogy kitoljuk a készülék üzemidejét. A Xiaomi szerint ha 10%-os a töltöttségünk, akkor ezzel a módszerrel még 55 órás készenléti idővel is kalkulálhatunk.


[+]

A Mi 11 Ultrából egy speciális kiadást is bemutattak, ami a fehér kerámia hátlapon márványmintázatú kialakítást is kapott, de ez már 7000 yüanért megy piacra igen limitált példányszámban. Ez csak 12/512-es verzióban lesz elérhető, ami amúgy pont megegyezik azzal az összeggel, amit a nem márványozott kiadás is kóstál ugyanekkora memóriával és tárhellyel. Az Ultra hazai ára és megjelenése még nem ismert, reméljük, hogy hamarosan tesztkészülékünk is lesz.

Azóta történt

Hirdetés