A Mikulás hozza az Android 7.1.1-et?

Az Android Nougat nyár végén, 7.0-s verzióval, sok újdonsággal, ám néhány feature későbbre tolásával indult útnak, míg a Google Pixelek már 7.1-es szoftvert kaptak, bár ez nem látogatott el a többi referenciamobilra. Nem is fog, ugyanis a fejlesztői béta változatokban már a 7.1.1-et tesztelgettük mi is, így megismerkedtünk például az app shortcut opcióval: bizonyos alkalmazások felett nyomva tartva az ujjat gyorsan elérhető egy-két funkció vagy mód (mondjuk a videofelvétel indítása), ezeket pedig indítóikonként a főoldalra lehet dobni, az alább látható módon.


Az App shortcuts és a billentyűzet új animGIF funkciói[+]

Az első fejlesztői rendszerváltozat után a minap befutott a második developer preview, a Vodafone Ausztrália pedig közölte a hivatalosnak tűnő, immáron végleges frissítés start dátumát: a Nexus 6P-re (és akkor várhatóan a többi támogatott referenciamobilra) december 6-tól lesz elérhető a 7.1.1-es rendszercsomag.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Az Android 7.1.1 újdonságai

    A Nexus 6P-re kijött fejlesztői rendszerváltozat segítségével körbejárjuk, mire lehet az év végén érkező, első nagy Android Nougat frissítésben számítani.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés