A Samsung nem szándékosan sértette meg az Apple szabadalmait

Az Apple és a Samsung között zajló szabadalmi perek egyre hosszabbra nyúlnak, és úgy tűnik, hogy nem igazán lehet még látni a fényt az alagút végén. Ennek ellenére a mai napon egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk a persorozat kapcsán, ugyanis Lucy Koh bírónő határozata szerint a Samsung nem szándékosan sértette meg az Apple által korábban bejegyzett szabadalmakat. Ez a döntés azonban egyáltalán nem érinti a dél-koreai gyártó által fizetendő  1 milliárd dolláros kártérítést.

A bírói határozat azt is jelenti, hogy a Samsungot nem sújtják további bírságokkal azokért az okozott károkért, amelyek a legújabb szándékos szabadalomsértési keresetek kapcsán felmerültek. Ezzel az Apple oldalára pattant vissza a labda, kinek feladata, hogy ennek ellenkezőjét megpróbálja bizonyítani, ám addig is a Koh bírónő által hozott döntés bizony a Samsung felé billentette a mérleg nyelvét.

Az almás vállalat ezzel minden bizonnyal elesik a további kártérítési összegektől, habár a 2012-ben szándékos szabadalomsértésért megítélt 1049343540 dolláros összeg így is meglehetősen magas értéknek mondható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés