Hirdetés

A Sony bemutatta a WF-1000XM5 aktív zajszűrős fülhallgatót

Ne tessék összekeverni a WH-1000XM5-tel, mert az a fejhallgató!

Július 24-én a Sony bemutatta legújabb aktív zajszűrős fülhallgatóját, a termékpaletta prémium modelljét, a WF-1000XM5-öt. A kétéves termékfrissítési ciklus pedig jó döntés volt a japán márka részéről, az új fülhallgató könnyedén megkülönböztethető a WF-1000XM4-től, s valamivel kisebb is lett, hiába volt az előd egyik legfontosabb újítása is a méretcsökkenés. Az 1000XM5 ugyanakkor már nem üt el annyira a Sony többi fülhallgatójától megjelenésében, simán illik a LinkBuds S vagy a WF-C700N mellé, de a csúcsmodell esetében az ezüst vagy fekete ház fényes, a fülhallgatók pedig mindössze 5,9 grammot nyomnak. A cég szerint 25%-kal kisebb és 20%-kal könnyebb az új modell, cserélhető memóriahabos illesztékeivel pedig minden fülben kényelmes lesz.


[+]

A töltőtok mérete is változott: 64,6 x 40 x 26,5 milliméter a bölcső, 39 grammot nyom. A fülhallgatók mágnesesen pattannak be a tokba és töltenek fel, a Sony szerint a teljes töltés másfél óra, aktív zajszűréssel az üzemidő pedig 8 órára rúg zenelejátszással, 6 órára hívásokkal. A tok USB-C csatlakozón keresztül és vezeték nélkül is képes tölteni.

Ezüst és fekete színben, újrahasznosított anyagokat felhasználó borítással és csomagolással érkezik a WF-1000XM5Ezüst és fekete színben, újrahasznosított anyagokat felhasználó borítással és csomagolással érkezik a WF-1000XM5 Ezüst és fekete színben, újrahasznosított anyagokat felhasználó borítással és csomagolással érkezik a WF-1000XM5 (forrás: Sony) [+]

Frissültek a fülhallgatókon használt mikrofonok, az 1000XM5-ön három-három van belőlük köztük egy-egy kettős visszacsatolású mikrofonnal, melyek az alacsony frekvenciájú zajszűrést segítik elő. Az aktív zajzár képes a környezeti hangokhoz alkalmazkodni, irányításáért a QN2e HD zajszűrő processzor és az új V2-es integrált vezérlőegység felel. A mikrofonok mellett frissült a zajszűrő hangszóróegység is, immáron dóm-peremű elválasztószerkezet dolgozik a fülesben az alacsonyabb frekvenciák elfojtásáért. Természetesen van hangátengedő opció is, de a tökéletes csendet segíti elő a zárt kialakítás, valamint a hallójáratba illeszkedő memóriahabos fülpárnák is, melyek kialakításukból és poliuretán anyagukból adódóan csökkentik a magas frekvenciatartományban szóló hangokat.

A mikrofonok elhelyezkedése
A mikrofonok elhelyezkedése (forrás: Sony) [+]

Az új 8,4 mm-es dinamikus meghajtó a Sony szerint szélesebb spektrumon képes a hangokat reprodukálni, tisztább vokálokat és mélyebb basszust várhat tőle a felhasználó. (A What Hi-Fi? már tesztelte az eszközt, 5-ből 5 csillagot adtak rá, de a hangzás kapcsán felhozták, hogy egyes riválisok több basszussal dolgoznak, mint az új Sony füles.) Megvan az SBC és AAC mellett az LDAC támogatás, illetve adott a DSEE Extreme itt is, ami valós időben skálázza fel a lokális zenei fájlokat és a népszerű streamingszolgáltatókét is. Megvan a fejkövető funkció és a 360 fokos térhangzás lehetősége, valamint az opcionális Bluetooth (5.3) multipont kapcsolat.

A Sony WF-1000XM5 fülhallgató felépítése
A Sony WF-1000XM5 fülhallgató felépítése (forrás: Sony) [+]

Az eszköz IPX4-es minősítésű, így vízálló, a beépített mikrofonok képesek a viselő hangját észrevenni és beszédre bekapcsolni a hangátengedő módot vagy megállítani a zenét. Hívásokhoz adott a DNN technológia, mely hangminták, valós idejű számítások és csontrezgés-szenzorok alapján próbálja meg leválasztani a beszélő hangját a háttérzajokról, illetve kiszűrni a szélzaj hangjait. Megvan a gyors párosítás Android és Windows rendszerekkel, illetve a Sony Headphones Connect alkalmazáson keresztüli vezérlés.

A fejkövető funkció és az intelligens térhangzás, valamint hangerő- és zajszűrés-szabályozás zenehallgatás, játékok és filmek esetén is működik
A fejkövető funkció és az intelligens térhangzás, valamint hangerő- és zajszűrés-szabályozás zenehallgatás, játékok és filmek esetén is működik (forrás: Sony) [+]

A Sony új csúcskategóriás TWS fülhallgatója augusztustól elérhető, Magyarországon 124 999 forintos ajánlott fogyasztói áron, az eurozónában 320 euróért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Egyre közelebb a Sony WF-1000XM5 a megjelenéshez

    A Sony a héten bejelentheti csúcskategóriás zajszűrős fülhallgatójának új generációját.

  • Képeken a Sony WF-1000XM5

    Idén érkezhet a kategóriabajnok TWS eszköz új generációja.

  • Sony LinkBuds S - a kényelem ára

    Átrendezte TWS kínálatát a Sony, a csúcskategória alá betolt még egy hallójáratba illeszkedő modellt. A LinkBuds S aktív zajszűrést és apró méretet kínál, legnagyobb erénye pedig kényelmében rejlik.

  • Sony WH-1000XM5 - hallgasd a csend dalát!

    A japánok megint csináltak egy fejhallgatót, amit fájó szívvel vesz le az ember. A baj csak az, hogy már az előd is ilyen volt, szóval ha vásárolnánk, előtte érdemes pontokba szedni, mi kell nekünk biztosan, mert nem feltétlen jön majd be minden újítás a friss modellben.

Hirdetés