Hirdetés

Egyre közelebb a Sony WF-1000XM5 a megjelenéshez

A Sony a héten bejelentheti csúcskategóriás zajszűrős fülhallgatójának új generációját.

Nem kell sokat várni a bemutatóra, a Walkman Blog szerint a Sony június 5 és 9 között bemutathatja felső kategóriás aktív zajszűrős fülhallgatójának legújabb változatát, a WF-1000XM5-öt. Az eszközről névtelen forrás adatokat és egy összehasonlító táblázatot is közölt, melyen a WF-1000XM5 a LinkBuds S, a WF-C700N és a WF-C500 mellett szerepel.

Összehasonlító táblázatban a még be nem mutatott Sony WF-1000XM5 és a japán cég jelenleg is kapható fülhallgatói
Összehasonlító táblázatban a még be nem mutatott Sony WF-1000XM5 és a japán cég jelenleg is kapható fülhallgatói (forrás: The Walkman Blog) [+]

Ebből kiderül, hogy marad az LDAC kodektámogatás, az aktív zajszűrés, a 24 órás üzemidő. Gyorsabb lesz viszont a töltés a WF-1000XM4-hez képest, 3 perc elég lesz az új modelleknek a tokban ahhoz, hogy egy órányi zenelejátszást biztosítsanak. Marad a Qi vezetékmentes töltés a tokban, a viselő hangját felismerő és a zajszűrést ehhez igazító technológia, az érintővezérlés, a viselés érzékelése és a multipont csatlakozás is.

A méretbeli különbségek jelentősek a WF-1000XM4 (halványan) és az 1000XM5 között
A méretbeli különbségek jelentősek a WF-1000XM4 (halványan) és az 1000XM5 között (forrás: The Walkman Blog)

A forma változik, a kép alapján kisebb lesz az újdonság és inkább a LinkBuds S-re hasonlít majd, mintsem elődjére. Korábban kerültek fel fotók az internetre, melyeken nagyon hasonlóan nézett ki az 1000XM5. A táblázat szerint 5,9 grammjával könnyebb is lesz az új változat, mint elődje és a töltő bölcső is valamivel könnyebb lesz a maga 39 grammjával. A matt műanyag borítást viszont fényesre cserélheti idén a Sony, az irányításhoz használható érintőfelület maradhat csak matt a fülhallgatón. Az árazásról egyelőre nincsenek információk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés