Hirdetés

Aktív zajszűrős headsettel készül az Elephone

Az aktív zajszűrős fülhallgatók létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, aki próbált már ilyen technológiával ellátott kütyüt egy repülőúton vagy a város forgatagában, az viszonylag nehezen tud tőle elszakadni, hiszen a forgalom hangjaitól elkezdve a szél süvítésén át a környezetünkben zajló beszélgetésekig bármilyen nem kívánt hangot le tud tompítani, hogy a zenéinket vagy a rádióműsort önfeledten élvezhessük. Ezek a kütyük remekül működnek, viszont nem olcsók, ebből adódóan még nincsenek is széles körben elterjedve, most azonban úgy tűnik, hogy az Elephone készülékeit gyártó cég egy visszafogottabb árazású, aktív zajszűrős (ANC) in-ear fülhallgató kiadására készül.


[+]

Az Ele Whisper névre hallgató kütyüről egyelőre annyit tudunk, hogy kínai katonai szabványoknak már megfelelt, és 35dB-es intenzitással tompítja a 4000 Hz hangmagasságú zajtartományt, ami a kategóriájában kiemelkedő értéknek mondható. Az ANC technológiáról elég annyit tudni elméletben, hogy egy mikrofon segítségével méri a monoton külső zajokat, majd azokat ellentétes fázisú hanghullámokkal oltja ki, és az összehasonlító táblázat alapján (ha tényleg reálisak a Whisper értékei) ezt kiemelkedően csinálja az Elephone terméke.

A cenzúrázott konkurensek: Bose QuietComfort 20 és Huawei AM180
A cenzúrázott konkurensek: Bose QuietComfort 20 és Huawei AM180. [+]

Az aprócska akkumulátor ellenére 25 órás készenléti időt ígér a fülhallgató, akkumulátorról nyilvánvalóan csak a zajszűréssel kapcsolatos dolgok működnek, a forráshoz továbbra is 3,5 milliméteres jack segítségével csatlakozik az eszköz. Az árról és a megjelenés idejéről egyelőre semmit nem tudunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés