Alakot öltött az LG Optimus G2

Az LG új zászlóshajójáról pár információ már kiszivárgott korábban, május elején például láthattunk róla egy jó minőségű képet, pár napja pedig kiderült, hogy a Qualcomm Snapdragon 800-as SoC-je hajtja majd meg az óriást. A koreai gyártó pedig minden bizonnyal a jövő hónap hetedik napján, New Yorkban megrendezésre kerülő bejelentésen fogja hivatalosan is lerántani a leplet az Optimus G utódjáról, de a titoktartás most nem sikerült tökéletesen; szinte minden információ kiszivárgott az Optimus G2-ről.

A megjelenítő természetesen óriási lesz, az 5,5 hüvelykes panel Full HD (1080 x 1920 pixel) felbontást kap, de a kijelzőtechnológiáról egyelőre nincs információ. A processzor egy 2,3 GHz-es órajelen ketyegő Snapdragon 800-nak ígérkezik, aminek köszönhetően a készüléknek valószínűleg nem lesznek sebességbeli problémái, főleg azért, mert a RAM méretére sem lehet panasz: 2 GB. A kamera 13 megapixeles fotókat tud majd készíteni, az operációs rendszer pedig az LG saját UI-jával felvértezett Android 4.2.2 (Jelly Bean). A funkciók között elvileg szerepelni fognak a hátlapon található gombok, melyek kapcsán többen arra gondoltak, hogy a kijelző körüli keret olyan vékony lesz, hogy előre nem férnek majd el a kezelőszervek, ám valószínűbbnek tűnik, hogy bizonyos extra funkciókat (esetleg játékvezérlő funkciókat) érhetünk majd el a hátlapon. Láttunk már ilyet, például a PlayStation Vita játékkonzolnál.

A pletykák szerint ugyanezen az eseményen fog bemutatkozni az LG Optimus L9 II is, valamint az LG-D600 kódnéven futó, várhatóan alsó szegmensbe érkező újdonság, melynek valószínűleg semmi köze nincs a Samsung hasonló néven futó, közel tízéves legendájához. A hivatalos nevén egyelőre ismeretlen masinában állítólag Snapdragon 200 processzor dorombol majd, kijelzőjének felbontása 540 x 960 pixel lesz, kamerája 5 megapixeles fotókat készít majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG Optimus L5 II - elütő kettősség

    A dél-koreaiak az L5 ráncfelvarott verziójával támadnak, rendkívül megnyerő külső, kiválóan optimalizált szoftver, ám kicsit elavult hardver jellemzi.

  • Fotón az Optimus G2

    Lencsevégre kapták az LG tavalyi csúcsmodelljének rövidesen leleplezésre kerülő, frissített kiadását.

  • LG Optimus G - a G-erő

    A dél-koreai gyártó új csúcsmodellje az utóbbi idők egyik legjobban sikerült készüléke, amely bátran megállja helyét a konkurencia versenyzőivel szemben.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

Hirdetés