Alkalmazásbemutató: 100 Floors

A 100 Floors név bizonyára nem ismeretlen a logikai játékok kedvelői számára, az alkalmazás már egy ideje elérhető iOS platformon, ahol viszonylag nagy sikert aratott. A fejlesztőcsapat nemrég Androidra is elkészítette a programot, ahol szintén jól teljesített, rövid idő alatt több, mint egymillió letöltést ért el. Az alkalmazás mindkét platformon ingyenes, Apple készülék esetén legalább 3.0-s, Android esetén pedig 2.1-es rendszerverzióval kell rendelkeznünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mint azt már említettük, egy logikai játékról van szó, amelyben egymás után kell teljesítenünk a pályákat. Mint azt a játék címe is mutatja, minden szint egy-egy emeletnek felel meg, a továbbjutáshoz ki kell nyitnunk a liftajtót; ehhez természetesen különféle akadályokon kell átverekednünk magunkat. A kihívások teljesítéséhez szinte minden, a telefonokban elérhető szenzort be kell vetnünk. A mobil megrázásától az oldalra döntésen át a kétpontos nagyítás mozdulatsoráig minden felhasználható, bizonyos pályákon pedig tárgyakat is gyűjthetünk, melyek további interakciós pontot jelentenek. A kihívások egyre nehezebbek, ha elakad az ember, érdemes az összes lehetséges módon mozgatni és tapogatni a telefont; ha ez sem segít, egy gyors keresés után minden pályára van megoldás. Sajnos egyébként a címben szereplő szám csalóka: bár száz emeletről van szó (a 100 Floors szóösszetétel ugyanis szó szerint ezt jelenti), iOS alatt 70, az androidos verzióban 40 pálya áll a rendelkezésünkre. Dicséretes viszont, hogy a fejlesztők komolyan veszik az alkalmazás támogatását, bizonyos időközönként új pályákkal bővítik a kínálatot.

A játék grafikájával nincsen különösebb gond, a jellemzően statikus hátterek szépen vannak megrajzolva, mint ahogy a hangeffektek is rendben vannak. A főmenü puritánságát viszont nem tudtuk hova tenni, egy ennyire közkedvelt program esetében azért ciki a DOS-os játékokat idéző kezdőképernyő. A többi viszont rendben van, érdemes tehát kipróbálni az alkalmazást, az ingyenes mivolta miatt még anyagilag sem járhatunk rosszul. Letölteni androidos telefonnal a Play Store-on, illetve ezen a linken keresztül lehet, iOS platformon az iTunes Store és ez a hivatkozás a nyerő.

Értékelés: 100 Floors (Android 2.1+ és iOS 3.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés