Alkalmazásbemutató: Angry Birds Epic

A megszámlálhatatlan ugyanarra a koncepcióra épülő rókabőr után a Rovio új irányt adott az Angry Birds szériának, a Mario Kartra hajazó Go után most egy szerepjátékban bújhatunk a mérges madarak bőrébe. A kipróbálás előtt eszembe ötlött a Gót majdnem megfojtó in-app vásárlási rendszer, így egy kicsit félve kezdtem el a kockulást, ám egy fél óra játék után elhessegettem ezt a gondolatot. A készítők tanultak az említett helyzetből, és bár az Epic esetében is van lehetőség alkalmazáson belüli vásárlásra,

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A leírás alapján egy szerepjátékkal van dolgunk, de nem kell Baldur's Gate szintű komplexitásra gondolni - hőseink fejlődnek a csaták során, tárgyakat gyűjthetünk nekik és különféle képességekkel rendelkeznek. A harcrendszer körökre osztott, a játékos egységei felváltva támadják egymást a zöld malacokkal. A játék során újabb és újabb hősökkel bővül a csapat, mindenkinek két képessége (egy offenzív és egy defenzív) és egy specialitása van - utóbbit a harcok során feltölthető paprikával lehet aktiválni. A nyertes csatákkal különféle alapanyagokat gyűjthetünk, melyeket kombinálva varázsitalokat, fegyvereket, pajzsokat és egyéb tárgyakat gyárthatunk, melyek nagyban javítják a túlélési esélyeket. Itt jön be az alkalmazáson belüli vásárlás, a tárgyakat ugyanis valós pénzért is be lehet szerezni, ám (legalábbis egyelőre) nem volt erre szükség a játék során.

A grafika a szokásos, rajzfilmszerű vizualitással rendelkezik az Angry Birds legújabb része, szépen megrajzolt hátterek és igényes animációk várják a játékost. A stílus azonban már kezd egy kicsit unalmassá, elcsépeltté válni, lassan ezen a téren is lehetne újítani - a Go például remek irányt vett ebből a szempontból, így van remény.

Az Angry Birds sorozat legújabb része tehát kimondottan jól sikerült, és bár papíron egy szerepjátékkal van dolgunk, ez ne riasszon el senkit a kipbálástól. Az app minden platformon ingyenes, letölteni az alábbi linkeken lehet.

Értékelés: Angry Birds Epic (Android 2.3.3+ / iOS 6.0+ / WP 8+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS / WP
  • Kapcsolódó cégek:
  • Rovio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés