Alkalmazásbemutató: Secret

A Secret idén februárban jelent meg iOS platformra, a mely leginkább egy névtelen közösségi hálózatra hasonlított - szövegeket és képeket lehetett megosztani, like-olni és kommentelni, a résztvevők kilétét azonban homály fedte. Az újszerűsége maitt hamar óriási népszerűségre tett szert az app, melyet egyébként részben egy volt Google alkalmazott fejlesztett, aki a névtelen visszajelzések lehetőségét kutatta.


Te is alkalmazásfejlesztő vagy?


Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Valójában egy pletyka-appról van szó, ahol a szóbeszéd két forrásból érkezhet: a Friends menüpont telefonkönyvben található partnereket, az Explore a világ bármely pontját jelölheti. Az előbbiből származó pletykákat tehát az ismerőseink posztolják, de azt nem tudjuk, hogy ki mit írt, csak találgatni lehet. Az Explore fül alatt lévő tartalom pedig bárkitől származhat, egyedüli támpontként a posztolás helyét láthatjuk - jobb esetben a várost, rosszabb esetben az országot. Ide amúgy a magasra értékelt üzenetek kerülnek, a pletykákat ugyanis lehet like-olni (az ujjat jobbra húzva), a balra irányított swipe-pal előhúzható menüben pedig a megosztás, törlés és feliratkozás pontok kaptak helyet. Fontos, hogy ha like-olunk egy bejegyzést, az az ismerőseink folyamába is bekerül. A pletykákhoz hozzá is lehet szólni, persze a felhasználó ekkor sem fedi fel kilétét, egy véletlenszerű kép jelzi a partnereket.

Első indításkor egyébként az app bekéri a felhasználó email-címét és telefonszámát (ezekre egyébként egy-egy ellenőrző üzenetet is kiküldenek, így nem tudjuk más személyiségét felvenni), ez alapján állítja össze a szoftver a pletykalistát. Pletykát természetesen mi is posztolhatunk, a szöveget egy fotóval, vagy a háttérszín és -mintázat megválasztásával tehetjük egyedibbé.

Valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Secret használata akkor lesz élvezetes, ha az ember ismerőseinek nagy százaléka használja. Az Explore fül tartalma hamar unalmassá válhat, a Friends alatti pletykák kapcsán viszont beindulhat a találgatás - még ha csak a leírtak tizede is igaz. Az app mindkét platformon ingyenes, androidos esetben 4.1, iOS esetén 7.0 az alsó korlát a rendszerverziót tekintve.

Értékelés: Secret (Android 4.1+ / iOS 7.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont

Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés