Alkalmazásbemutató: Swarm

A Foursquare május elején jelentette be, hogy kettészakítja az alkalmazás eddig megszokott funkcionalitását. Ennek eredménye a Swarm alkalmazás, mely a becsekkolásra, azaz egy adott helyre történő bejelentkezésre fókuszál; a program tegnap jelent meg a Google Play és az App Store kínálatában.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mint azt említettem, a Foursquare kettébontotta az eddigi funkcionalitást: az eredeti app mostantól leginkább új helyek felfedezésére való, a checkineket pedig a Swarmmal intézhetjük. És bár előbbit elindítva is ott virít a checkin gomb, a vezérlőt megnyomva automatikusan a Swarm indul el, amennyiben fel van telepítve. Ha nincs, egyelőre továbbra is él a funkció.

A szolgáltatások szeparálása mellett szerencsére újdonságokat is kapunk. A mayorship (az adott helyre legtöbbet csekkoló személy a mayor, azaz a polgármester) is újragondolásra került, egy helyszín immár több ilyen címmel is rendelkezhet. Fontos változás továbbá, hogy a bejelentkezések mellé emoji-szerű matricákat ragaszthatunk, amit egyébként néha automatikusan is megtesz helyettünk az app: a falmászás mellé például egy súlyzót kaptam. Ezek mellett úgynevezett terveket (angolul plan) is létre lehet hozni, mely a közelben tartózkodó ismerősöket hivatott összehozni. A neighborhood sharing pedig automatikusan megmutatja az ismerősökről, hogy melyik környéken tartózkodnak; ezt természetesen ki is lehet kapcsolni.

A program felhasználói felülete nagyon el lett találva. A Swarm nem igazán emlékeztet a szülőjére: a Foursquare kékes színvilágát narancssárgára cserélték, a program felépítése is eltérő. Az egyes funkciók egyértelműek, mindennek logikus helye van, egyedül az említett neighborhood sharing kapcsolóját rejtették el egy kicsit - ennek elővarázsolásához a főoldalon lévő, az aktuális helyet mutató téglalapot kell oldalra húzni.

Ez tehát a Foursquare nagy átalakulásának első állomása, a következő nyáron várható, ekkor érkezik ugyanis az alap app ráncfelvarrott verziója. A Swarm bizonyára tetszeni fog a Foursquare felhasználóknak, az új funkciókra már szükség volt, azonban jó kérdés, hogy ennyi miatt mennyire volt érdemes két alkalmazásra bontani.

Értékelés: Swarm (Android 2.3.3+ / iOS 7.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont

Android / iOS

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Versus

    A Versus segítségével különféle termékeket hasonlíthatunk össze, az eredményt átlátható, könnyen érthető formában közli az app.

  • Alkalmazásbemutató: Secret

    Az iOS után androidos készülékekre is letölthető a legújabb őrület: a Secret egy névtelen közösségi hálózatot takar, ahol új értelmet nyer a pletyka szó.

  • Alkalmazásbemutató: Steampunk Tower

    A mai appbemutató főszereplőjének neve beszédes: egy steampunk stílusú tower defense játékról lesz szó.

  • Alkalmazásbemutató: AMdroid

    Egy magyar fejlesztésű ébresztőalkalmazást mutatunk be, mely remek funkciókínálattal támadja a mezőnyt.

Előzmények

Hirdetés