Alkalmazásbemutató: Androidra is elérhető az IFTTT

Az IFTTT 2010-ben látta meg a napvilágot, egy webalkalmazásról volt szó, mely különféle online szolgátatásokat kötött össze. Az úgynevezett receptek számos forrásból táplálkozhatnak, például új Facebook profilfotó feltöltésekor frissüljön a Twitter profilkép is, vagy minden új Google kontaktról készüljön biztonsági mentés. Egy felettébb hasznos dologról van tehát szó, mely a sajtót és a felhasználói társadalmat egyaránt levette a lábáról. Az iOS-verzió tavaly júliusban jelent meg, a napokban pedig Androidra is elérhetővé vált a szolgáltatás. A rövidítés egyébként az If This, Then That szavakat takarja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A receptek összelegózásakor két fő dolgot adhatunk meg, a forrást (trigger) és az arra történő reagálást (action). A triggerek között egyaránt találunk webes szolgáltatásokat (mint pédául az 500px, a Buffer, a CraigsList, a DropBox, a Facebook, a Foursquare, a Gmail és a Twitter, jelenleg összesen 98 ilyen van), de az androidos verzióban ostelefon-specifikus lehetőségeink is vannak, figyelhetjük például az üzeneteket, a fotókat, a hívásokat és az aktuális pozíciót. Az actionök szintén az említett csatornák közül kerülhetnek ki, ám más típusú feladatokról van szó: a telefon lenémítása, email küldése, fotó feltöltése valamely szolgáltatásra. Az egyes receptek általában tizenöt percenként frissülnek.

Egy megbízható és hasznos szolgáltatást tisztelhetünk az IFTTT személyében, mely az okostelefonos platformok támogatásával még erősebb funkcionalitást tud felvonultatni. A felhasználói felület is nagyon rendben van, minden egyértelmű, néhány érintéssel össze lehet kattogtatni egy-egy receptet, egyedül talán a 15 perces frissülési időbe lehetne belekötni. A programot tehát mindenképpen érdemes kipróbálni, az ingyenessége miatt nem is veszíthetünk vele; letölteni az alkalmazásboltokban (Android és iOS) lehet.

Értékelés: IFTTT (Android 4.0+ / iOS 7.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés