Alkalmazásbemutató: Better Open With

Ma egy androidos segédalkalmazást mutatunk be, mely az Android egyik alap funkciójára, az alapértelmezett appot kiválasztó felugró ablakra szeretne kínálni egy jobb alternatívát. Ez például azt jelenti, hogy ha két böngésző van feltelepítve, és az ember megérint egy linket egy levélben, a rendszer feldob egy dialógust, melyben ki lehet választani, hogy melyik program induljon el, illetve azt is megadhatjuk ilyenkor, hogy bizonyos típusú tartalmak esetén mindig az adott app induljon el.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az biztos, hogy a deafult alapértelmezett alkalmazások kezelése limitált. A rendszerben a default appok kezelésére nincs egy központi megoldás, ha az ember egyszer alapértelmezettnek jelölt meg egy alkalmazást, csak az adott szoftvert a beállítások között előtúrva lehet módosítani. Erre a problémára egyébként már van megoldás, én a Default App Managert használom, mely bár kevésbé imponáló külsővel rendelkezik, a feladatát tökéletesen el tudja látni. A Better Open With képes minderre, ám a nagy dobás az alapértelmezett app kiválasztásakor megjelenő dialógus lecserélésében rejlik. Bizonyos esetekben ugyanis a Better Open With ugrik fel, egy szebb és okosabb alternatívában kínálva fel az aktuális tartalmakat fogyasztani képes programokat. A megjelenés személyre szabható, a felhasználó döntheti el, hogy sötét vagy világos témát, illetve listát vagy rácsot szeretne látni. Azt is beállíthatjuk, hogy az a dialógus megjelenése után néhány másodperccel automatikusan induljon el egy bizonyos program, ami szintén hasznos opció. A megoldás amúgy úgy működik, hogy a támogatott contettípusokat a Better Open With is figyeli, így ha elsül egy erre utaló esemény, arról a szóban forgó program is értesül. A módszer egyenes következménye, hogy minden támogatott helyzetben először meg kell adni, hogy az adott tartalmat a Better Open With kezelje le, ám erre típusonként egyszer van szükség.

A megvalósítás azonban sajnos messze nem tökéletes. Kissé bántja a szemet a felhasználói felület, amellett, hogy nem az igényesség csúcsa, bizonyos helyeken el vannak csúszva a vezérlők is, mint a főoldali lista indikátorképei, illetve az egyes elemekhez tartozó on/off kapcsolók a jobb felső sarokban. Negatívum továbbá, hogy bizonyos kategóriák hiányoznak a repertoárból, így például a default tárcsázóra sem lehetünk hatással.

A Better Open With egy érdekes próbálkozás, a kipróbálása előtt nem gondoltam volna, hogy szükségem van valami ilyesmire, ám most már úgy érzem, hogy van hova fejlődnie a gyári megoldásnak. A program tehát ígéretes, de látszik rajta, hogy még sok munka van vele. A program ingyenes, így a kipróbálásával nem veszthetünk, a futtatásához legalább 4.0.3-as Androidra van szükség.

Értékelés: Better Open With (Android 4.0.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés