Alkalmazásbemutató: Link Bubble

A mobil böngészők piaca viszonylag telített, a területet a nagyok uralják, nem egy könnyű terepről van szó. Ide próbál betörni a Link Bubble, melynek nem célja, hogy a felhasználó lecserélje az eddig megszokott browsert, inkább egy kiegészítő szolgáltatásként érdemes gondolni rá. A program androidos készülékekre érhető el, a futtatásához a Google által karban tartott rendszer legalább 4.1-es verziójával kell rendelkeznünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Link Bubble tehát nem egy klasszikus értelemben vett böngésző: nem rendelkezik például címsorral, így explicit nem írhatjuk be az oldalak címét. Az app akkor kel életre, ha a felhasználó egy megérint egy linket valamely külső alkalmazásban, mely a böngészőben nyílna meg. Az elérhető programok listájából ekkor a Link Bubble-t kiválasztva a rendszer nem ugrik kapásból a böngészőbe, helyette egy kis buborék lesz látható (innen ered a név). Az app a háttérben tölti be az aktuális weboldalt, melyet csak elég a folyamat végezte után megnyitni, mi pedig megszakítás nélkül használhatjuk tovább az aktuális alkalmazást, legyen szó Twitterről, Instagramról vagy bármely tetszőleges programról. A betöltési időt az alkalmazás számon is tartja, a programot elindítva látható, hogy átlagosan és összesen hány másodpercet spóroltunk az app segítségével. Az ujjunkat a buborékon tartva további opciók válnak elérhetővé (mint például a megosztás és a site elvetése), mindez testre is szabható a beállítások között.

Az oldalakat rendben jeleníti meg, a használat során nem tapasztaltam anomáliákat. A beállítások tartalmazza a fontosabb opciókat: átállíthatjuk a user agentet, inkognitó módra válthatunk, törölhetjük az előzményeket, illetve azt is meg lehet adni, hogy mely alkalmazások. Létezik Pro változat is, mely 449 forintba kerül, az összegért cserébe egyszerre több buborék (azaz böngészőfül) is nyitva lehet, olvasó mód és hang alapú vezérlés jár, utóbbihoz legalább 4.4-es Android szükségeltetik.

Az újszerű böngészési mód mellett azonban sajnos nem egy teljes értékű browserről van szó, hiszen mint azt említettem, csak hivatkozásokon keresztül indítható el, a címet tehát nem lehet megadni. A feladatát viszont tökéletesen el tudja látni - az ember kevesebbet bámulja az üres képernyőt, amíg betöltenek az oldalak. Bár telepítés előtt nem tudtam hova tenni a koncepciót, hamar kiderült, hogy egy hasznos kiegészítőről van szó, melyet bátran merünk ajánlani.

Értékelés: Link Bubble (Android 4.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés