Alkalmazásbemutató: Dead Trigger 2

A Dead Trigger név bizonyára sokak számára ismerősen cseng. Egy körülbelül egy éves sikerjátékról van szó, mely iOS és Android alatt is óriási népszerűségnek örvend a mai napig, a két platformon összesen több, mint 23 milliós letöltéssel rendelkezik a program. Az appot a Madfinger Games névre hallgató fejlesztőcsapat fémjelzi, akik többek között a ShadowGun szériát is letették az asztalra, így nem kispályásokról van szó. A napokban megjelent a Dead Trigger második része, a hír hallatán pedig rohantam is az alkalmazásboltba.

>

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az első rész leginkább a remek grafika miatt vívta ki az elismeréseket, a fejlesztők a leírás szerint most a játékmenetet is kiemelt figyelemmel rakták össze. A Dead Trigger második részének története is van (valószínűleg az elődnek is volt, bár ma már senki nem emlékszik rá), a szokásos sablonokat vonultatja fel, amit az ember valószínűleg az álmából felébresztve fel tud sorolni, ha már találkozott a manapság oly' divatos műfaj legalább egy tagjával. Jópofa viszont, hogy bár egy single player játékról van szó, az alkalmazás figyelembe veszi minden egyes játékos teljesítményét, az (enyhén egyedi) ellenállás néven emlegetett mozgalom teljesítménye a résztvevőktől függ, az állapotokról a rádión keresztül lehet értesülni.

Az első néhány pálya a csapat összeverbuválásáról szól. Igen, a főhősünk mögött ezúttal egy komplett csapat áll, ám a segítőink nem kísérnek el minket a missziókra (legalábbis körülbelül egy óra játék alatt ez nem fordult elő). A rejtekhelyen viszont bármikor vásárolhatunk tőlük különféle extrákat (fájdalomcsillapító, gránát, dinamit és társai), a játék során talált tervrajzok alapján pedig új fegyvereket is kovácsoltathatunk magunknak. A csapatot egyébként egy fegyverkovács (Gunsmith), egy orvos (Medic), egy tudós (Scientist), egy csempész (Smuggler) és egy mérnök (Engineer) alkotja, a szolgáltatásaikat a küldetések során összegyűjtött pénzből vehetjük igénybe.

A küldetések továbbra is viszonylag lineárisak, ám míg az elődőt az egy pálya - egy cél arány jellemezte, a Dead Trigger 2-ben előfordul, hogy több tennivaló is akad egy-egy misszió során. Komoly fejtörőkre azért nem szabad számítani, ezt a játékot a grafika miatt játssza az ember. A zombik viszont kigyúrták magukat, az előd szürke, lassú és törékeny élőholtjai helyett immár több típus támad ránk, ráadásul állítólag főellenségekkel is össze lehet majd futni.

Grafikailag már az első rész is igen magasra rakta a lécet, több esetben a készülékek grafikai teljesítményét is a játékkal ellenőriztük le. A második rész még erősebben támad: éles textúrák, kidolgozott modellek, igényes shaderek és effektek között irthatjuk az élőholtakat. Mi egy új Nexus 7 táblagépen próbáltuk ki, a Full HD felbontás és a maximálisra tolt grafika mellett a Snapdragon 600 bőven elegendő volt az akadásmentes futtatáshoz. Az irányítás csavar egyet a jól bevált recepten: a kijelző bal oldalát simogatva mozoghatunk, a jobb szélét tapogatva nézelődhetünk, a célkeresztet az ellen felé fordítva pedig automatikusan lőni kezd a főhős. A program egyébként gamepaddel is vezérelhető.

Az alkalmazás futtatásához egy androidos (legalább 4.0-s verzióval rendelkező) vagy egy iOS-alapú (itt az alsó korlát az iOS 7.0) eszközre van szükség. A viszonylag friss rendszerverzió mellett nem árt, ha az átlagnál erősebb vassal indulunk a zombik ellen, maximumra csavarva ugyanis remek vizuális élményt kínál a Dead Trigger 2, az egyik legszebb mobil FPS-ről van szó a piacon. Ráadásul ingyenes is, így egy próbát mindenképpen megér.

Értékelés: Dead Trigger 2 (Android 4.0+ / iOS 7.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android / iOS)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Plants vs. Zombies 2

    Androidos és iOS alapú készülékekre is elérhető a Plants vs. Zombies második része, a változatlan alapreceptet számos új pályával, ellenféllel, zöldséggel és kihívással egészítették ki.

  • Alkalmazásbemutató: BADLAND

    Hangulatos grafikával és addiktív játékmenettel támad a BADLAND, mely iOS és Android mellett BlackBerry platformon is elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: Fantasy Breaker

    Ma egy magyar fejlesztésű, androidos és iOS-alapú készülékekre is elérhető alkalmazást mutatunk be, mely a faltörő játékok kínálatát erősíti.

  • Alkalmazásbemutató: Angry Birds Go!

    A Mario Kart babérjaira törnek a mérges madarak: az Angry Birds legújabb részében háttérbe kerül a csúzli, a volán mögül szemléljük az eseményeket.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

    A Gravity Guy második része némileg változtat a sikeres előd játékmenetén, ám a koncepció változatlan: a gravitáció szabályait megszegve kell menekülnünk.

  • Alkalmazásbemutató: Dots

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég a Play Áruházba is betette a lábát, az androidos verzióval egy új játékmód is napvilágot látott.

  • Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

    A játékmenet terén nem sok újdonságot tud felmutatni az Airborne alcímű epizód, ám a grafika frontján igen nagy a fejlődés az elődhöz képest.

  • Alkalmazásbemutató: Modern Combat 4

    Napjaink egyik legszebb játékát próbáltuk ki, mely előremutató grafikával és Havok fizikai motorral ugrik a dobogó tetejére.

Hirdetés