Alkalmazásbemutató: HPSTR

Biztos Önnel is előfordult, hogy sok-sok nap, hét vagy hónap elteltével ráunt mobilkészüléke háttérképére, vagy csak egyszerűen szereti a változatosságot, és amúgy is gyakran cseréli azt. Persze mindenki le tud tölteni, sőt: az egyre jobb mobilos fényképezőgépekkel készíteni olyan fotót, ami ideális háttérképalany lehet, mégis akadnak olyan ügyes alkalmazások, amelyek megkönnyítik és leegyszerűsítik a folyamatot.

A magyar fejlesztőcsapat, amelynek kollégánk, dr. Kind is tagja, most egy androidos háttérkezelő applikációval rukkolt elő, ami a múlt héten jelent meg a Play Áruházban. A HPSTR (ejtsd: hipszter) görgethető hátterekkel, középen maradó geometriai formákkal, számos beállítási lehetőséggel és sok-sok képforrással tűnik ki a hasonló alkalmazások közül, és mindjárt kétféle változatban is elérhető.

A HPSTR beüzemelése borzasztóan egyszerű: az ingyenes alkalmazás letöltése és megnyitása után csak meg kell érinteni a képernyő alját, és az app máris letölt egy véletlenszerű hátteret valamelyik online forrásból, középen pedig elhelyez egy formát, mondjuk egy nagy X-et vagy felhőt, amely mögött más színnel, esetleg tükrözve vagy egyéb effekttel jelenik meg a háttér adott eleme. Még egy érintés, és máris beélesítettük az új hátteret, ami ráadásul időközönként cserélődik. A kezdőgépernyőn görgetve a háttérkép is mozog, a forma középen viszont mozdulatlan marad. Ha mégse gördülne a háttér, arra a force wallpaper scrolling opcióval próbálhatjuk a mobilunkat rávenni.

A háttérkép tehát automatikusan cserélődik, és ha akarjuk, többet nem is kell a HPSTR-t megnyitni, azonban a beállítások számos opciót kínálnak ízlésünk szerint. Egyfelől beállíthatjuk, hogy milyen gyakran húzzon le új hátteret az app, mondjuk óránként, esetleg naponta vagy soha - ilyenkor az appot elindítva magunk hívhatunk be újabb képet egyetlen érintéssel. Beállítható az is, hogy csak WiFi-n frissítsen az app, bepipálhatók a felnőtt tartalmak és kikapcsolhatók a geometriai formák és alakzatok, bár pont ezek adnak a HPSTR-nek és androidos eszközünk háttereinek karaktert. Szintén opció a háttérkép világosságának állítása, valamint azt is, hogy a kezdőképernyőt kétszer megérintve mindjárt az alkalmazásban találjuk magunkat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A fenti beállítások mindegyike könnyedén elérhető, az ingyenes HPSTR pedig nélkülözi a reklámokat, megvásárolható azonban a pro verzió további opciókkal. Így az 500px és Reddit több tucat kategóriájából mi magunk kiválaszthatunk hármat, így az általunk preferált témák szerint kapunk friss háttereket, máskülönben vegyesen húz le új fotót az alkalmazás a netről. Ugyancsak a fizetős verzió privilégiuma a formák és alakzatok cseréje, filterezése és az effektusok beállítása. A minimalista megjelenés és a könnyű kezelés mellett nekem pont az tetszett a magyar fejlesztésű alkalmazásban, hogy dönthettem az automatikus háttércsere és a  gondosan felügyelt téma- és formaválasztás között. Akárhogy is: mobilom mindig új háttérképpel lepett meg. Kritikát a képek felbontása kapcsán tudnék megfogalmazni: 2K-s és QHDs megjelenítőn már érezni a háttérképek felbontásának korlátait. Nálam emellett a két érintéses alkalmazásindítás nem mindig működött. Forrástémában egyébként főleg a természet, a művészetek és az emberek dominálnak, a későbbiekben esetleg szélesíteni lehetne a repertoárt, akár geometriai vagy absztrakt témákkal. Mindenesetre a HPSTR most is alkalmas a mobileszközök háttereinek frissen tartására, és bármely 4.0-ás vagy frissebb androidos eszközre fel lehet telepíteni az alábbi linkre kattintva.

Azóta történt

  • Itt a Prezi új szoftvere, a Nutshell

    Rövid videókból látványos klipeket konvertál a magyar alapítású Prezi hosszú idő után megjelent új szoftvere.

  • Alkalmazásbemutató: Drops

    Nyelvtanulást, egészen pontosan szókincsfejlesztést segítő magyar appot mutatunk ma be, ami napi öt percre rabolja el az Ön idejét, és roppant szórakoztatóan oktat.

  • Adventures of Poco Eco bemutató (iOS, Android)

    Az Adventures of Poco Eco - Lost Sounds egy remek zeneközpontú, mászkálós játék magyar fejlesztőktől, egy elektronikus zenei albummal megfűszerezve.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Ready

    Magyar fejlesztésű alkalmazást mutatunk be, külön öröm számunkra, hogy egykori kollegánk, dr. Kind is oszlopos tagja a csapatnak.

Hirdetés